Кето диета – всичко, което трябва да знаем, на едно място

Знаете ли кaкво представлява т.нар. кето диета? Пробвали ли сте я или чувате за нея за първи път? Ако сте от първите – тук ще намерите идеи за рецепти и менюта, както и други полезни съвети по време на спазването на диетата.

Ако не сте чували за този режим, но имате интерес – на тази страница ще намерите всичко, свързано с кето диетата. От това какви са ползите от нея до позволени и забранени храни при кето хранене, вкусни рецепти и примерно седмично меню.

Ще научите и за ползите от кето храненето върху здравето – как действа при различни неразположения и същевременно енергизира и поддържа тялото във форма.

Ще намерите тази и много допълнителна информация, която да ви даде пълна представа за видовете кето диета, нейните здравни ползи и как да я включите в ежедневието си.

Какво представлява кето режимът на хранене или кето диета?

Кето диетата е изключително популярна в световен план. Тя представлява нисковъглехидратен – високомазнинен (НВ-ВМ) режим на хранене, който предлага редица здравословни ползи за организма.

Много изследвания показват, че този тип диета помага за ефективното свалянето на килограми и подобрява здравето. При спазване на кето диетата дори може да се въздейства благоприятно при състояния на диабет, епилепсия и болест на Алцхаймер.

Кръвната захар стимулира инсулина, а инсулинът стимулира бъбреците да реабсорбират натрий. Повече натрий води до по-високо кръвно налягане.

Съответно хранене с нисък гликемичен индекс поддържа ниска кръвната захар, като ограничава количеството рафинирани въглехидрати, които могат да увеличат риска от хипертония.

Идеята при кето диетата е тялото да получава повече калории от протеини и мазнини и по-малко въглехидрати. Елиминират се главно въглехидратите като захар, плодове, зърнени храни, бобови растения, картофи и бяло брашно (всякакви тестени ястия с бяло брашно).

Кето диетата има много допирни точки с нисковъглехидратната диета на Аткинс. Разликата между двете е в количеството въглехидрати, които се приемат на дневна база – при Аткинс количеството им се увеличава спрямо фазите.

При кето диетата въглехидратите се контролират, за да може тялото да се задържи в състояние на кетоза и да постигнем видими резултати още в началото.

Научете още подробности за същността и предимствата на кето диетата в статията Какво е кето диета – същност и предимства.

Какво е кетоза?

Какво е кето диетата - обяснение за състоянието на кетоза през различните фази.

Историята на кетозата започва през 1921 г, когато когато ендокринологът Ролин Удиат отбелязва функцията на кетонните тела. Те се произвеждат от черния дроб в резултат на гладуване. Или ако се спазва диета, богата на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати.

През 1923 г д-р Ръсел Уайлдър използва това, за да сложи началото на кетогенната диета.

Кетозата е метаболитно състояние, към което се целим, когато сме се подложили на кето диета. При нея мазнините осигуряват по-голямата част от горивото за тялото.

Кетозата възниква, когато организмът има ограничен ресурс от глюкоза, която е предпочитаният източник на гориво за много клетки в тялото.

Когато приемът на въглехидрати, обаче, е сведен до 20 г на ден (максимум 50) тялото ни започва да използва мазнините, за да извлича енергия. Именно използването на мазнините като източник на гориво, за сметка на въглехидратите, е в същината на т. н. кето диета.

Когато спазваме НВ-ВМ диета, нивата на хормона инсулин намаляват и мастните клетки се освобождават от запасите на телесни мазнини в големи количества. Много от тези мастни киселини се прехвърлят в черния дроб, където се окисляват и се превръщат в кетони (или кетонови тела).

Тези молекули могат да осигурят енергия за тялото. За разлика от мастните киселини, кетоните могат да преминат кръвно-мозъчната бариера и да осигурят енергия за мозъка при липса на глюкоза. Подробна информация за състоянието на кетоза ще намерите в статията Какво още не знаем за кетозата.

Състоянието на кетоза е индикация, че успешно сме изпълнили плана на избраната кето диета и продължаваме да го правим. За да задържим организма си в това състояние, е важно да знаем отговора на няколко основни въпроса за правилното контролиране на кетозата. Сред тях са:

 • Кои храни са и кои – не са позволени по време на кетоза?
 • Колко вода трябва да приемаме?
 • Кои мазнини са полезни?
 • Можем ли да употребяваме алкохол или сладки десерти?

На всички тези въпроси можете да намерите отговор, като си направите бърз тест Какво знаем за кетозата? След него ще имате един добър старт, за да продължите с научаването на още тайни от добрия план на кето диетата.

Симптоми на кетозата

Когато спазваме кето диета, в началото е важно да следим за признаците, по които да познаем, че тялото ни е в кетоза и вече активно изгаряме мазнини за енергия. Това става, благодарение на повишеното ниво на кетони в кръвта ни, които осигуряват нов източник на гориво за нашите клетки.

Когато сме на кето диета, тялото ни претърпява много биологични адаптации, включително намаляване на нивата на инсулин и повишено разграждане на мазнини. Когато това се случи, черният ни дроб започва да произвежда голям брой кетони, които доставят енергия на мозъка.

Понякога обаче е трудно да разберем дали навлизаме в състояние на кетоза. Но има отчетливи сигнали, по които можем да разпознаем, че се движим в правилната посока. Подробна информация за тях ще откриете в статията Симптоми, по които да познаете, че сте в кетоза.

Тест ленти за кетони

Както вече казахме, кетоните са продукт на метаболизирането на свободните мастни киселини в черния дроб. Те намаляват производството на глюкоза в черния дроб и дават сигнал на тялото да изгаря мазнини за енергия.

Излишните кетони, които не се използват от организма, могат да се измерят чрез кръвта или урината. Редовните тестове са важни за всички, които държат да следят състоянието на кетоза и да проявяват ефективността от спазването на кето.

Това става чрез потапянето на тест лента за кетони в проба от урина, отделена сутринта или два часа след последното хранене за деня. Абсорбиращия край променя цвета си, който сравняваме с цветовата гама, приложена на опаковката. Спрямо нея разбираме дали съдържанието на кетони в урината е ниско, средно или високо.

Кето грип

Рязката промяна в приема на въглехидрати първоначално може да предизвика така наречения „кето грип„. Той наподобява на сезонния грип, като симптомите му могат да включват:

 • гадене
 • мускулни и стомашни болки
 • главоболие
 • запек или диария

В повечето случаи отминава до две седмици, през които е важна добрата хидратация, движение и прием на полезни мазнини.

Видове кето диета

След като уточнихме каква е същността на кето режима на хранене е важно да споменем, че той варира в различни граници. С придобиването на популярност, познатата ни кето диета приема няколко различни форми.

Според различни диетолози, тя се разделя на няколко основни клона. Между тях има съществени разлики, както и съотношението време:резултат е различно.

Основната разлика в различните кето диети е процентното съотношение за деня на мазнини, въглехидрати и протеини. При някои храненето е съобразено с гликемичния индекс на храните.

Научете повече за различните видове кето диети в статията Кето режими: видове и разликите помежду им. Изберете най-подходящия за вас и за резултатите, които искате да постигнете.

Фастинг и кето диета при вируси

Оказва се, че цикличното гладуване и кето диета могат да намалят риска от заразяване с вируси, както и да облекчат симптомите.

Индуцираното от кетогенната диета повишаване на нивата на бета-хидроксибутират предотвратява сглобяването на инфламазомния комплекс, което води до предотвратяване и намаляване на възпалението.

Включително това на белите дробове.

Много проучвания наблюдават положителния ефект на фастинга и кето диетата, приложени при Covid-19, в лабораторни условия. Цикличното гладуване укрепва и имунната система, като „рециклира“ стари имунни клетки и задейства произвеждането на нови.

Веган кето диета

Веган кето диета.

Ако сте веган, но имате интерес към спазването на кето режим на хранене, макар да изглежда трудно, всъщност е лесноизпълнимо.

При елиминирането на млечните и месни продукти трябва да се наблегне повече на продукти на растителна основа. Те са богати на полезни мазнини, а такива са кокосовите продукти, растителните масла, ядките.

На пазара вече откриваме и много веган алтернативи на млечните продукти. Включването на повече зеленчуци без скорбяла и бери плодове също е важно да се спазва.

За да подкрепите процеса на кетоза при веган кето диетата, на помощ идват и средноверижните триглицериди от МСТ маслото от кокос. Можете да добавите към менюто си и хранителни веган добавки, които да подкрепят имунитета и процесите в организма.

Ползи от спазването на кето диета

Освен за бързо влизане във форма и борба с излишните килограми, кето диетата има здравословни ползи за благосъстоянието на целия организъм. При нея се наблюдава сваляне на килограми още в началото.

Хората, които се хранят с ниско съдържание на въглехидрати, губят повече тегло и по-бързо, отколкото тези, които консумират храни, бедни на мазнини. Дори когато последните активно ограничават калориите.

Основната причина за това е задържаната до този момент вода в организма. Кетозата помага да се отървем от излишната вода от тялото, понижавайки нивата на инсулин.

Всичко това води до бърза загуба на тегло през първите 1–2 седмици след започване на кето режим. Но и не само – за ползите от състоянието на кетоза може да прочетете и в статията 10 предимства на кето режима за здравето на организма.

Мозъкът използва около 20% от калориите на тялото, така че се нуждае от много „гориво“, което си набавя от определени хранителни вещества. А когато сме на кето диета, е много важно да се грижим за здравето му.

Храната, която приемаме, е от изключително значение за доброто състояние на мозъка и може да подобри паметта и концентрацията.

Омега-3 мастните киселини помагат за изграждането и възстановяването на мозъчните клетки. Антиоксидантите намаляват клетъчния стрес и възпалението, които са свързани със стареенето на мозъка и невродегенеративните разстройства.

Мазната риба, ядките, яйцата са само част от кето храните, които засилват и мозъчната функция. Кои са останалите кето храни, които допринасят за поддържането на мозъчната функция, можете да видите в статията 9 кето храни, които са полезни за мозъка.

Кето диета против мигрена

Нисковъглехидратното хранене може да намали симптомите от тежкото главоболие, каквото е мигрената. Това става благодарение на производството на кетони, които имат противовъзпалително действие.

А мигрената е резултат именно на неврогенно огнищно възпаление и оток на съдовете на прилежащия участък от твърдата мозъчна обвивка.

Кетонните добавки също могат да помогнат за облекчаване на тежкото главоболие.

Кето диета и бременност

По време на бременност не е препоръчително да се спазват диети, които ограничават въглехидратите, белтъчините или протеините.

Препоръчва се прием на плодове и зеленчуци, протеини, омега киселини и храни, богати на фибри. Организмът на бременната жена трябва да получава необходимите въглехидрати, протеини и белтъчини. Желателно е да се избягват храни, които имат високо съдържание на мазнини.

В този период не трябва да се предприема рязка промяна в хранителния режим, освен ако не е консултирана с лекар преди това и няма здравословна предпоставка за това.

Кето хранене

Кето диета и продукти, свързани с режима.

Когато говорим за кето храненето трябва да съблюдаваме две основни неща – кои са позволените и забранените храни при кето режима и какви продукти е нужно да си набавим. Те ще ни помогнат да се справим по-лесно с изграждането на кето меню, което да бъде разнообразно и вкусно.

Преди да ви представим нашето предложение за седмично меню и бързи кето рецепти, нека да уточним кои храни трябва да избягваме, и кои са тези, на които е хубаво да наблегнем.

Позволени и забранени храни по време на кето диета

Когато спазваме кето диета, е много важно да сме наясно със списъка от позволени и забранени храни, които можем или не можем да консумираме по време на диетата. Тъй като и най-малкото отклонение може да ни изкара от кетоза и да ни постави в първоначална позиция.

Но има кето храни, които са чудесни източници на пробиотици. Кои са те и с какво допринасят за нашето здраве – можете да разберете от статията 7 кето храни, които са източник на пробиотик.

Списъкът с позволени храни изключва главно тези с високо съдържание на въглехидрати – такива, които съдържат бяло брашно, нишесте и много захар. Необходимо е да бъдат елиминирани и заместени с по-високомазнинни продукти, като риба, месо, някои ядки, зеленчуци и бери плодове.

Вместо вредната бяла захар можем да използваме подсладители с билка стевия, тъй като те не съдържат въглехидрати, но пак ни позволяват да се насладим на кето сладкиши.

Зеленчуците са важна част от кето менюто и вече далеч не са само гарнитура към нашето ястие. Те се включват в блата ни за пица, в алтернативата за ориз, в свежата салата. Ако спазваме кето диета през зимния период, е много важно да заложим на тях, за да поддържаме в добро здраве и имунната си система.

Можете да прочетете повече в статията за 5 кето зеленчука, които са задължителна част от зимното ни мен.

Пълен списък на позволените и забранени храни по време на кето диета ще откриете в статията Позволени и забранени храни по време на кето диета.

Кето храни с нисък гликемичен индекс

Диета, богата на храни с нисък гликемичен индекс, помага при сваляне на килограми и може да намали нивата на кръвната захар. Затова е подходяща за хора, които страдат от диабет или сърдечни заболявания.

Гликемичният индекс е система за измерване, която класира храните според влиянието им върху кръвната захар. Скоростите, с които различните храни повишават нивата на кръвната захар, се класират в сравнение с усвояването на 50 гр. чиста глюкоза.

Чистата глюкоза се използва като референтна храна и има гликемичен индекс 100. Храните се разделят в 3 основни групи, според гликемичния си индекс:

 • Нисък: 55 или по-малко
 • Среден: 56–69
 • Висок: 70 или повече

Храните с ниска стойност на гликемичния индекс са най-полезният избор. Те се усвояват по-бавно, следователно водят до по-бавно и по-малко покачване на нивата на кръвната захар.

По-подробна информация за кето храните с нисък гликемичен индекс ще откриете в статията 7 кето храни с нисък гликемичен индекс.

Връзката между видовете масла и кето

Консумирането на масла по време на кето режима е от голямо значение. Мазнините при кето режима играят важна роля за успешна кетоза и благосъстояние на организма като цяло.

Маслата на растителна основа имат нула въглехидрати, което ги прави чудесен източник на мазнини. Животинските мазнини също носят много ползи за здравето, като контролират възпаленията и засилват имунитета.

Тялото използва мазнините като източник на енергия вместо въглехидратите по време на кетоза. Препоръчваме винаги да избирате висококачествени, студенопресовани масла, които са запазили полезните си качества.

Подходящи при кето са кокосовото, зехтинът, кравето и маслото Гхи – богати на полезни мазнини и хранителни вещества.

Скъпо ли е кето храненето?

При хранителните режими менюто може да е едновременно скъпо, но и бюджетно и в разумна финансова рамка. Успехът в това се крие в начина, по който се запасяваме с основните продукти и съставки в режима, както и тяхното продължително съхранение.

В нашия блог ще откриете бюджетен кето план, тъй като организираното и стегнато планиране на менюто се основава и на планирани списъци и ястия.

Кето продукти

Кето храни за начинаещи

Любопитно за кето. Колко време в кетоза. Кето диета. Кето храни за начинаещи.

Винаги е по-лесно, когато знаем какво да точно включва менюто ни, когато започваме нов режим на хранене. Това важи с особена сила при кето диетата, тъй като тя елиминира много от любимите до този момент ястия и продукти.

Списъци с основните съставки, млечни продукти, масла и протеини помагат за планиране и реорганизация на запасите в кухнята при начинаещи в кето, с което влизането във фаза на кетоза значително се улеснява.

Задължителни групи храни при спазване на кето

Групите храни, задължителни при кето диета, включват маслата, месата, любимите ядки, някои млечни продукти, яйца, зеленчуците без скорбяла и бери плодовете. Повече за ролята на всяка група храни по време на кето режима можете да прочетете в нашия блог.

Често допускани грешки при кето хранене

Понякога неправилното хранене и пропуски в кето диетата могат да възпрепятстват положителните ефекти от режима. Съществуват грешки, които е възможно да допускате в началото и да не успявате да влезете във фаза на кетоза. Това може да доведе и до по-голяма продължителност на симптомите на кето грип или до депресивно състояние.

Недостатъчната хидратация, приемът на малко протеини, недостиг на електролити като сол, магнезий, калции – това са само част от най-често допусканите грешки при кето храненето. Дори недостатъчният прием на въглехидрати е в това число – в началото може да сте прекалено внимателни в това отношение. И така несъзнателно да консумирате по-малко от 10 г на ден.

Бъдете внимателни и с прекаления прием на млечни продукти.

Кето диетата и депресията

Както споменахме по-рано, симптомите на кето грип могат да доведат до депресивни състояния. Рязката промяна в диетата, изключването на любимите храни и десерти също влияе на емоционално ниво.

Според проучвания, изключването на захар, нишесте, бобови растения и богати на въглехидрати плодове и зеленчуци – изобщо на която и да е група храни, е свързано с депресия.

Често това води и до дефицит на магнезий, цинк и селен. Липсата на тези хранителни вещества може да повлияе на настроението и налага приемането на добавки.

Хранителни добавки при кето диета

По време на кето диетата, която може и да се превърне в начин на живот за много хора, някои групи храни са изключени – дали заради високовъглехидратното си съдържание или наличието на много захар в тях, не можем да ги консумираме.

Такива са по-голямата част от плодовете, някои зеленчуци също. Но дори да не сме на кето диета, често страдаме от дефицит на различни хранителни вещества. И често решението е прием на хранителни добавки.

При кето диетата някои витамини и минерали имат редица функции, които помагат на тялото да се адаптира към новия режим на хранене.

Да вземем за пример магнезия – той ни помага да избегнем така наречения „кето грип“. До него води изключването на въглехидратите, което кара тялото ни да изхвърля основни витамини и минерали и води до електролитен дефицит.

Витамин Д, от друга страна, помага:

 • за поддържането на мускулния растеж
 • за костната плътност
 • както и за здравето на сърдечно-съдовата и имунната система

Има още няколко добавки, които помагат тялото ни да е в добра форма при спазване на кетогенна диета и да се задържа по-лесно в кетоза – кои са те можете да научите от статията 8 от най-добрите добавки за кето диета.

МСТ масло

МСТ е съкращение на medium-chain triglyceride – средноверижни триглицериди, които откриваме в масла като кокосовото и палмовото, както и в някои млечни продукти.

Средноверижните триглицериди съдържат от 6 до 12 въглеродни атома и се метаболизират по-бързо в организма, за разлика от дълговерижните, които преобладават в менюто ни. Те се насочват към черния дроб чрез кръвопотока, директно от червата, и се използват като източник на енергия или се превръщат в кетони.

МСТ маслото от кокос, с концентрирана каприлова киселина – С8, повишава мозъчната дейност, енергичността и помага при изгаряне на мазнини. При кето диета може да се приема директно или като добавка в бронирано кафе или смути.

Кето рецепти

Кето рецепти – блог

Кето фантазии книга

Кето фантазии

29.00лв.

Продуктът бързо се изчерпва

(91 клиентски отзива)

„Кето фантазии“ съдържа:

 • 111 нисковъглехидратни и високомазнинни рецепти
 • авторски рецепти от нашата кето кухня
 • две части – традиционно четиристепенно меню и празнични предложения
 • идеи за пикник
 • предложения за неделни закуски
 • какво да си приготвим за офиса
 • примерни обедни и вечерни менюта
 • кето десерти без никаква захар

 
 Безплатна доставка за поръчки над 99лв!

4 лв. цена на доставка до избран от вас офис и адрес

Доставка на следващия работен ден при поръчка до 16:00ч

Продуктът бързо се изчерпва

Код: FL-G00002 Категория:

Описание

Кето Фантазии е авторска кулинарна книга, която съдържа 111 нисковъглехидратни и високомазнинни рецепти, разделени в две части. В първата част ще откриете кулинарни предложения за нестандартно четиристепенно меню, съобразено с традиционната българска кухня. Втората част съдържа пет раздела, които ще ви предложат различни кето идеи, които да споделите с приятели и близки.

Как я създадохме?

Много хора се сблъскват с невъзможността да изберат подходяща за себе си и за своите близки храна. От една страна, това се дължи на липса на достатъчно време, а от друга – на не пълното познаване на храните, техните стойности и комбинации между тях. Така стигнахме до идеята за създаването на кулинарната книга „Кето Фантазии“, с която да предложим идеи за интересни кулинарни ястия. Те ще ви омаят, изумят и изненадат. В нея ще откриете рецепти за качествено четиристепенно меню, както и предложения за път, лесни рецепти за изненадващи гости или пък за здравословни неделни закуски. И всичко това без захар, бяло брашно или глутен, който се явява един от основните алергени, водещи до затлъстяване.

Какво съдържа Кето Фантазии?

Книгата изцяло следва високомазнинния и нисковъглехидратен режим на хранене, в който най-важният овкусител е качествената естествена мазнина. Пълната липса на захари, глутен и изкуствени мазнини ще ви разведе в един нов кулинарен свят. В него ще може да си приготвите пица без тесто, спагети от зеленчуци или пък торта Гараш без захар. Може да ви звучи невероятно, но тайната на нашите кето рецепти в книгата Кето Фантазии се състои именно в правилните продукти и тяхното използване. Ще ви споделим как да си направите здравословно кето тесто, което да слепва и да се оформя лесно. Или пък как да си приготвите вкусни десерти без въглехидрати или пък с какво да заместите ориза и картофите, които са основен компонент в повечето български ястия.

Ще откриете и допълнителна информация за различните мазнини, които сме използвали, както и за нашите естествени подсладители, с които сме сътворили вкусните и нисковъглехидратни десерти. И всичко това събрано в една книга – „Кето Фантазии“.

Допълнителна информация

Производител/Марка

Forlife

91 отзива за Кето фантазии

 1. Галя (потвърден клиент)

  Невероятна книга! А за доставката, каквото и да кажа ще е малко! Направих поръчката в неделя и във вторник сутринта вече беше при мен! Благодаря за бързата доставка и хубавата книга!

 2. Кремена Стоянова (потвърден клиент)

  Уникална книга с невероятни рецепти.

 3. Маргарита Йоргова (потвърден клиент)

  Страхотни рецепти

 4. Красимира Митова (потвърден клиент)

  Прекрасна книга с много интересни и разнообразни рецепти.

 5. Иванела Политова (потвърден клиент)

  МНОГО ПОЛЕЗНА КНИГА ,СЪДЪРЖА ДОСТА ТЪНКОСТИ В КЕТО КУХНЯТА!
  Изключително доволна от покупката.

 6. Vessy Pancheva (потвърден клиент)

  Great book. Great ideas! Tasty, delicious and nutritious. Thank you!

 7. nely_15 (потвърден клиент)

  Страхотна книга! Много добри рецепти!

 8. Десислава Костова (потвърден клиент)

  МНОГО ПОЛЕЗНА КНИГА ,СЪДЪРЖА ДОСТА ТЪНКОСТИ В КЕТО КУХНЯТА!

 9. Пламена Маринова (потвърден клиент)

  Тази книга е истинско съкровище! Рецептите в нея са лесни за изпълнение. С нея няма да се чудите всеки ден какво да сготвите и разнообразието ще ви бъде гарантирано. Препоръчвам! :)

 10. Диана Лачева (потвърден клиент)

  Тази книга надминава очакванията ми откъм разнообразие на рецепти и оформление със красиви ,цветни снимки към всяка рецепта ! Много съм доволна от покупката и препоръчвам на всеки ,който желае да се храни здравословно да си я закупи .Ще остане доволен .

  П.С Имам малко пожелание към опаковането. Книгата беше доставена от България до Лондон на адрес ,опакована само и единствено в хартия ,която беше разкъсана в единия край .Слава Богу книгата беше цяла. Ако е възможно да се ползва картон ,и найлонов плик .за да се предпази съдържанието .Все пак цената за доставка е за международна пратка .

 11. Янчо Янчев

  Върховна добавка към арсенала на всеки, който иска да си улесни живота със свежи предложения от гамата кето. Страхотно луксозно издание!

 12. ELKA (потвърден клиент)

  Книгата е просто чудесна! Повечето от рецептите вече са изпробвани. Някой от тях са невероятно лесни и вкусни!

 13. Елена

  Книгата е чудесна! Рецептите в нея са лесни и някой вече изпробвани :)!

 14. ДАНИЕЛА ДИМИТРОВА (потвърден клиент)

  МНОГО ПОЛЕЗНА КНИГА ,СЪДЪРЖА ДОСТА ТЪНКОСТИ В КЕТО КУХНЯТА!

 15. Роси Занева (потвърден клиент)

  Много ми харесва книгата! Малко неща направих за краткото време откакто я имам, но всичко се е получило!

 16. ves_ella

  Много добър помощник.

 17. Димитър Радичев (потвърден клиент)

  Книгата предоставя чудесни рецепти,които значително надхвърлиха очакванията ми. Освен всичко друго, значително улеснява списъка ми с покупки, тъй като мога да планирам значително по-лесно покупките си в магазина. Препоръчвам горещо!

 18. Десислава Бонева (потвърден клиент)

  Помощник в здравословното хранене!
  Възможност за разнообразие, много ценно за спазване на режим!
  Благодаря Ви!

 19. Лидия (потвърден клиент)

  Прекрасен помощник в кухнята. Страхотни рецепти и много вкусни

 20. Павел Иванов (потвърден клиент)

  Изключително съм доволен от покупката на тази книга. Страхотни рецепти, вкусни и полезни. С нея започнах и да готвя

 21. Нина Чернева (потвърден клиент)

  Тази книга се оказа незаменим помощник за приготвянето на подходящото меню. Много съм благодарна, че сте я издали. Изпитвам трудност да чета рецепти на чужд език и през телефона, предпочитам я.
  Благодаря на авторите за търпението при съставянето!

 22. Маринела Илиева (потвърден клиент)

  Много полезни рецепти

 23. Радосвета Стоянова

  Огромно Благодаря за целия труд, който полагате само за да улесните нас в търсенето и адаптирането на рецепти. Винаги отзивчиви и с много полезни съвети. Благодаря на целия екип от все сърце.

 24. Красимира

  Рецептите са прекрасни. Продукти не съм ползвала до момента.

 25. Галина Атанасова (потвърден клиент)

  Полезно

 26. Adelina Lazhova

  Много съм доволна!Винаги получавам много полезна информация! Благодаря ви♥️

 27. Веселина Любенова

  Много полезни рецепти

 28. Рангел Попчев (потвърден клиент)

  Перфектни сте в представянето на продуктите, рецептите и разясненията!!! Благодаря!

 29. Йорданка Карастоянова (потвърден клиент)

  Изключително съм доволна от продуктите, които предлагане, както и от рецептите, но имам една препоръка – ако е възможно след всяка рецепта да се изписват въглехидратите в порция. Пожелавам на целия екип много успехи!

 30. Даниела Глигова

  Страхотна информация предлагате!

 31. Antoaneta Ilieva

  Уникални сте, браво

 32. Калина Петкова

  Страхотни сте.Харесвам почти всичките ви публикации.Благодаря

 33. Дорина Великова (потвърден клиент)

  Ценна информация.Доволна съм

 34. Валентина

  Изключително съм доволна от продуктите, рецептите и полезните статии, които получавам от Forlife. Поръчките се изпълняват бързо и коректно. Препоръчвам!

 35. Елена Синапова

  Харесвам Ви,публикувате полезна информация с различни здравословни теми и интересни рецепти

 36. Емилия Иванова

  Много съм доволна, харесват ми

 37. Angelina Karova

  Благодаря за услугата.Харесват ми всички продукти които ползвам и най-вече споделените рецепти.

 38. Darina Bekyarska

  Изключително добра, полезна и прекрасна е работата която правите.

 39. Стела Денчева

  Страхотни сте! Благодаря ви !

 40. Гинка Ангелова

  Винаги с удоволствие чета вашите статии. Полезни са!

 41. Петя

  Благодаря ви!п Уникални сте!
  Да бъда честна ,не всичко, което ни показвате съм успяла да сготвя, но това, което съм успяла е невероятно вкусно.
  Благодаря ви за толкова богата
  информация за всичко!❤❤❤

 42. Ралица Митова

  Изключително доволна.

 43. Мария Димитрова

  Полезни, допълващи знанията ми! Благодаря

 44. Julie

  Благодаря много полезни съвети и рецепти

 45. Десислава Михайлова

  Палучавам много полезна информация

 46. Yordanka Terziyska

  Чудесни сте , жалко че съм в чужбина и не мога да купувам ваште продукти , но рецептите и съветите ви са отлични . Благодаря

 47. Златина Бонева

  Полезни съвети и информация.

 48. Мариела Таскова

  Всички рецепти са прекрасни

 49. Василена Йорданова (потвърден клиент)

  Аз съм доволна от продуктите и особенно от страхотните рецепти

 50. Десислава Христова

  Магазина ви е супер ☺️ ползвам добавки и рецепти. Доволна съм.

 51. Теодора Ковачева

  Страхотен екип! За продуктите страхотни и на достъпни цени!

 52. Juliana Angelova (потвърден клиент)

  Направих поръчка от Франция, която въпреки извънредното положение беше изпълнена коректно . Искам да изкажа благодарности на целият екип, да им пожелая успех, да продължават добрите си дела, в добро здраве.

 53. Ivaila Genova

  Полезни са ми и статиите които споделяте.

 54. Валерия Борисова

  Разчитам на вашето мнение и рецепти !

 55. Ирена Кехайова

  Чудесни рецепти и продукти

 56. Елена Кирчева

  Харесвам рецептите, които предлагате. Обичам да чета статиите за хранене, видове храни и билки.

 57. Анелия

  Полезна информация,интересни рецепти и решения.

 58. Венета

  Направих няколко покупки и останах приятно изненадана, всичко пристигаше бързо и винаги получавах подарък.
  Рецептите ,които предлагате са много хубави и всички вече съм изпробвала.
  Радвам се ,на нашето безценно за мен сътрудничество.

 59. МАРГАРИТА КУЦАРОВА (потвърден клиент)

  Прекрасни и полезни продукти. Книгата с рецепти и много полезна. Благодарности на целия екип.

 60. Милена Стефанова

  Чудесна,от голяма полза ми е

 61. Райна Стоянова

  Доволна съм много от продуктите които съм ползвала и от рецептите също. Благодаря.

 62. Стелияна Димитрова

  Много съм доволна! Чудесни сте! Продуктите са качествени, рецептите- полезни, информацията -важна и интересна!

 63. Таня (потвърден клиент)

  Ползвала съм услугите на ФорЛайф и съм доволна, но на 6 април направих нова поръчка с доставка до Испания и към днешна дата /29 април/ все още не съм я получила! Предполагам, че забавянето се дължи на карантината. Дано да я получа!

 64. Мария Карабова

  Харесва ми много

 65. Maia Jelyazova

  Много е хубава

 66. Полина Маринова (потвърден клиент)

  Страхотни сте! Пазарувала съм on-line, експериментирам рецептите. С малки изключения всичко се получава, но то е и въпрос на вкус.
  Предложение: направете видео на рецепта, в която се разтопява моцарела. Все не ми се получава :(

 67. Борислав Курдов (потвърден клиент)

  Доволен съм. Любезно отношение, сайтът е прекрасен. Лесен и бърз достъп до това което търсиш. Бърза доставка.
  На сайта има и доста полезни статии и рецепти.

 68. Румяна Иванова

  Много сте полезни за мен и следя с интерес публикациите ви.

 69. София Панкова (потвърден клиент)

  Продуктите ви са страхотни, статиите полезни, рецептите вкусни, екипът позитивен! Бъдете здрави :)

 70. Vyara Petkova

  Харесвам forlife – сайта, продуктите, рецептите, статиите. Всичко е супер! Поздравления! Продължавайте все така!

 71. Маргарита Стайкова

  Прекрасни

 72. Сиса Станчева

  Харесвам Вашите рецепти, стимулират ме да се храня здравословно. БЛАГОДАРЯ ВИ!

 73. Милена Георгиева

  Доволна съм. Точни и коректни сте.

 74. Keti Bliznakova

  супер сте

 75. Мария Асенова (потвърден клиент)

  Да харесвами Улеснява много за хора които имаме малко време

 76. Cristina

  Mnogo dobra

 77. Красимира Баталова

  Много съм доволна и от продуктите и от предлаганите рецепти.

 78. Гергана Р

  Много се радвам на оригиналните рецепти. Научих доста. Благодаря

 79. Nenka Koleva

  Много добри рецепти и винаги отзивчиви.. жалко че съм далеч от родината и не мога да се възползвам от вашите услуги…но няма да е за дълго… Благодаря

 80. Milena Stoyanova

  Благодаря ви за полезните съвети

 81. Албена Микова

  Отлични снимката е от последната ми покупка

 82. Виолетка Пъпанова

  Много, полезни съвети и продукти за нашият здравословен начин на живот! Харесват ми продуктите и бързото обслужване! Поздравления!

 83. badelina23 (потвърден клиент)

  истинска находка…много добре описани рецепти

 84. Таня Стоянова

  Рецептите в книгата са уникално сполучливи.Много ценна книга!

 85. Анета Великова (потвърден клиент)

  Днес получих книгата. Страхотна е! Към всяка рецепта има снимков материал. Рецептите са разнообразни и лесни за изпълнение.Има посочено време за приготвяне, порции и въглехидрати за 1порция.Благодаря Ви!

 86. Веселина (потвърден клиент)

  Книгата вече е при мен, благодаря за вкусните и лесни за изпълнение рецепти, живи и здрави бъдете!

 87. Светла Стоилова

  Смятам да си я поръчам. Ще улесни много начинаещите като мен. Благодаря ви!

 88. Стефи Мушникова (потвърден клиент)

  Вчера поръчах и тази книжка.Преди това си взех Режимът на Ат.Узунов. Ще се прибера в Виена удовлетворена. Благодаря Ви!

 89. Димитър Нанков

  Вече е налична! Браво поръчкам си я

 90. Нина Милкова

  Чакам я също с нетърпение! Много ми харесва как изглежда.

 91. Александрa Димовa

  С нетърпение очаквам да пристигне!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бързи кето рецепти при кето диета

При кето диета домашно приготвената храна е основният двигател за успешни резултати. Но в динамичното ни ежедневие, не всеки път успяваме да си приготвим пълно меню, което да вземем със себе си на работа.

Това в никакъв случай не бива да ни тласка към компромис с бързи храни, които не са кето и ще ни извадят от кетоза мигновено, заличавайки усилията ни до момента.

За щастие има лесни и бързи за приготвяне кето рецепти, с които да се заситим, да си доставим необходимата енергия и да им се насладим. Нека видим кои са те.

Какво да хапнем, докато сме в офиса

Работата понякога засенчва здравословното хранене, но не бива да позволявате това, когато спазвате кето диета. Ако не успеете да си приготвите основно за обяд, можете да си вземете енергийни варианти, които са лесно преносими и удобни за бързо, но питателно хапване в офиса.

Ядки и кисело мляко с бери плодове са едни от най-лесните решения, които не изискват особени усилия. Виж още идеи и рецепти в статията 7 кето закуски за енергия в офиса.

Идеи за кето обяд в офиса + рецепти

Не е задължително вкусната кето храна да е само за вкъщи – има безброй начини и рецепти да си приготвим лесно и бързо вкусна храна, която да хапнем на работното си място, без да нарушаваме нашата кето диета.

Ако искате нещо вкусно, но не ви се хапват само ядки, имаме още идеи за кето обяд в офиса, които да си приготвите. Всички те са съобразени със списъка на позволените кето храни и можете да се възползвате, за да няма опасност да нарушите фазата на кетоза на организма си.

Пригответе си кето чийзбургер или яйчени мъфини и се насладете на питателен обяд в обедната си почивка. Вижте рецептите за тях, както и още няколко кето предложения в статията 7 лесни идеи за кето обяд в офиса.

Кето рецепти за отслабване

Кето диета. Аткинс и кето диета. Калории. Отслабване с бърз метаболизъм - момиче, което забързано се движи между здраволсовното отслабване.

Повечето хора, които пристъпват към кето диета, го правят с цел да свалят излишните килограми. Именно заради това самата диета е нисковъглехидратна и елиминира множество доказани като вредни храни и продукти – не само за теглото, но и за здравето ни.

Кетогенната диета е богата на вкусни продукти и рецепти, с които не само ще постигнете желаната форма, но ще се насладите и на редица други полезни действия върху организма си.

Храни, които ни помагат да отслабнем при кето диета

Един от начините да ускорите загубата на мазнини е да консумирате храни, които ви помагат да поддържате калориен дефицит, без да се чувствате уморени и гладни.

Храните, които изгарят мазнини, са силно засищащи, въпреки по-ниското си съдържание на калории. Те предизвикват ситост, подобряват чревната флора и насърчават кетозата. А всичко това води до контрол на теглото и постигане на желаната талия.

Някои от тях употребяваме често в ежедневието си, а за ефекта от други може би ще чуете за първи път. Вижте кои са кето храните с много ниско съдържание на въглехидрати, чиято редовна консумация да включите в менюто си, в статията 7 кето храни, които ни помагат да отслабнем.

Кето храни, които да похапваме след тренировка по време на кето диета

Редовните физически упражнения са едно чудесно допълнение към здравословното състояние на организма ви по време на кето диета. Идеи за тренировки, по време на кето диета може да видите в статията 7 вида упражнения по време на кетоза.

Тренировките ни поддържат във форма – не само физическа, но и умствена. Правилният подход е хранене след тренировка. Изразходването на енергия изисква подкрепа и възстановяване на хранителния и енергиен баланс в тялото след това.

По тази причина е важно да подбирате и подходящите храни за следтренировъчно презареждане.

Хапнете не повече от 45 минути след като сте тренирали. Хидратирайте добре организма си, набавете си протеини и полезни мазнини – те ще помогнат на организма ви да се възстанови от физическата дейност.

Какво да консумираме след това, можете да разберете от статията Какви кето храни да похапваме след тренировка.

Кето храни за бърз метаболизъм

В стремежа си към поддържане на физическа форма и здравословен начин на живот, не трябва да пренебрегваме основната роля на метаболизма. Това са процесите, които създават и помагат на тялото ни да произвежда и обработва енергия.

Той има 3 основни роли – преобразуване на храната в енергия за нашите клетки, превръщането на храната в градивни елементи за поддържане на тъканите в тялото и премахване на отпадъчните вещества.

Ето защо балансираният метаболизъм е предпоставка за здрав и дълъг живот. От тук следва, че храната, която консумираме, е много важна за добрия метаболизъм.

Храни като авокадото, кокосовото масло, рибата са подходящи за ефективната работа на метаболизма по време на кето диета. Списък с още кето храни, които забързват метаболизма, можете да намерите в статията 10 кето храни, които забързват метаболизма.

Примерно седмично кето меню при кето диета

Списъкът със забранени и позволени кето храни при кето диета е едно от първите неща, с които да се запознаем, преди да започнем режима. Впоследствие ще се научим да експериментираме и да си приготвяме чудесно ежедневно меню по наш вкус, което да е кето и здравословно, както и да ни задържи в кетоза.

За да ви помогнем в първите стъпки в кето диетата, изготвихме за вас примерно седмично меню, което да сложи добър старт за навлизане в кетоза и да ви запознае с режима и рутината на хранене. (Ако приемате лекарства сутрин, можете да започнете с лека закуска, като яйца).

Кето меню за кето диета - първи ден от седмицата.

Можете да си направите вкусно и здравословно кето смути от спанак, да си забъркате кисело мляко с бери плодове, да си приготвите морски дарове. Опциите за бърза и лесно преносима кето вкусотийка са безброй, дори когато сме на кето диета – вижте повече в Кето меню за плаж или почивка.

Какво знаем за спазването на кето диета?

Дотук научихте много подробна и полезна информация за кето диетата и ако сте решили да я започнете, ще имате чудесен старт от знания. Спазването на кето диетата не е толкова трудно, колкото повечето хора се притесняват, когато чуят „диета“.

Да, ще се лишите от някои неща (основно съдържащи въглехидрати), но ще преоткриете възможностите и здравословните ползи от редица други. И най-важното – ще постигнете желаната форма паралелно със здравословен начин на живот.

Разберете повече дали сте научили основите на кето диетата, като си направите теста „Какво знаем за кето режима на хранене„. Успех!

2021-10-12T16:09:08+03:001 май 2020|Кето диета|

Сподели тази статия, избери платформа!

За автора:

Оставете коментар

Go to Top