7 кето храни афродизиаци и тяхното действие

Обновена: 13.03.2024|
Храни афродизиаци, кето хранене.

От векове хората приписват на различни храни свойствата на афродизиаци. Това са продукти, които стимулират кръвообращението или хормоните на тялото ни и предизвикват състояние на по-голяма сексуална възбуда.

Когато обаче променяме режима си на хранене, организмът ни влиза в състояние на стрес. Затова и последното нещо, за което се грижи с хранителни вещества, е тази част от стимулите ни.

Затова и днес събрахме на едно място 7 кето храни афродизиаци, които да помогнат в начинанието по време на кето режима.

 

1. Аспержи

Една от храните, които имат много големи предимства за цялостното здравословно състояние, са аспержите. Те често биват сериозно подценявани от хората, а много голяма част от тях не знаят, че този така любопитен зеленчук всъщност е и много ефективен афродизиак.

Този факт е открит още през средните векове, когато кралете на Франция са се запасявали и са похапвали често аспержи.

Италианците също отдавна са разбрали за полезните им качества – включително и като афродизиак. А добрите новини за спазващите режими са, че освен всичко друго, аспержите влизат в кето менюто!

Те са с ниско съдържание на въглехидрати, предимно съставени от вода и протеини, което ги прави идеални за кето режима.

В блога ни с рецепти потвърждаваме това в указанията как да приготвим киш със сьомга и аспержи, както и 4 избрани рецепти с вкусния зеленчук.

Полезни са за черния дроб и съдържат редица аминокиселини и фибри, които са незаменими за организма. Те са и силен диуретик, което ги поставя и сред храните, които можем да хапваме за по-здрава отделителна система.

В миналото аспержите са били гости само на трапезите на благородниците. Това обаче далеч не е така в днешно време, затова не се притеснявайте да ги поканите и на вашата.

 

2. Ягоди

 

Кето тарталети. Храни афродизиаци.

 

Едни от най-любимите бери плодове на малки и големи също имат място в почетния списък с кето храни афродизиаци, които още карат кръвта ни да кипи. За тях дори казват, че са най-силният афродизиак, макар че се водят спорове през годините.

Славата им, от една страна, е свързана с качествата им, а от друга – с това, че присъстват в редица ритуали, пряко обвързани с романтиката и интимните взаимоотношения. Добре известни са комбинациите им в такива моменти с различни сладки изкушения – сметана, шоколад и други.

Твърди се, че тайната на ягодите, която ги нарежда в списъка с природни афродизиаци, е високите нива на цинк.

Микроелементът е незаменим за цялото ни тяло. Той е отговорен за ензимите и правилното им функциониране, както и за някои функции на ДНК. По-специално: репликирането на гените. И донякъде – за нивата на сексуалната възбуда.

 

3. Малини

Друг виден и любим представител на бери плодовете, който освен всичко друго е позволен в кето режима, е малината. Малките червени плодчета изкушават и крият в себе си тайни – като тази, че са естествен афродизиак!

Твърди се, че в това отношение от тях по-голяма полза имат жените. Малините отделят в организма вещества, които отпускат мускулите в областта на интимните части. Така правят заниманията по-чувствени и приятни за дамите.

Извън това малините са нисковъглехидратни и предлагат безброй полезни вещества в наглед малките си плодчета. Сред тях са витамин C, витамин K, манган и мед.

Не бива да пропускаме, че те са много надежден източник на естествени противовъзпалителни вещества. Затова и е хубаво да ги похапваме, когато имаме възможност. Научете повече за останалите плодове, които можем да похапваме при кето режим.

 

4. Бадеми

 

Храни афродизиаци. Биологично активни вещества в растенията.

 

Като част от здравословното и разнообразното хранене няма как да не включим в списъка с кето храни афродизиаци и ядките. Оказва се, че едни от най-предпочитаните и познатите видове ядки – бадемите, са и добър афродизиак! Това вероятно ще е изненада за мнозина, тъй като ги познаваме в съвсем друга светлина.

Бадемите са добре известен източник на много ценни вещества за нашето тяло: здравословни мазнини, антиоксиданти, витамини и минерали. Те имат и ниско съдържание на въглехидрати, което ги прави част от кето режима.

Като афродизиак се смята, че действат много добре на женската полова система. Именно те се считат за една от храните, които са най-полезни за плодовитостта на дамите. Дори само ароматът им е доказано, че повишава страстта у жените. 

Бадемите отпускат кръвоносните съдове и подобряват кръвообръщението – включително и към частите на тялото, отговорни за сексуалната наслада.

Освен това полезните вещества в тях подпомагат женската красота. Сред тях са витамин Е, магнезий, полезни протеини и фибри – всички от тях, в концентрации, задоволяващи нуждите на организма при умерен прием. 

 

5. Чесън

Трудно е да го повярваме, но чесънът също е една от природните храни, които могат да служат като естествен афродизиак. Добре известна е и ролята му за имунитета, но какво ни дава като средство за възбуда?

Оказва се, че острият му аромат не бива да ви спира, когато става дума за прилагането му като продукт, който да усили сексуалното желание. Точно при изследване в Нидерландия е установено, че ароматът на чесън повишава желанията за интимни занимания десетократно! Нещо повече – той действа както на мъже, така и на жени. 

 

6. Целина

Едва ли първата храна, която идва на ума ви, когато става дума за кето храни афридизиаци, е целината. Този така полезен зеленчук, който се вписва добре в кето режима, всъщност помага на мъжкото либидо. 

По време на кето режима консумираме само стръкове целина, без корена, който образува месестата част..

Тайната се крие в част от веществата в състава на целината – етерични масла, които разширяват кръвоносните съдове и усилват сексуалното влечение. Не е за пренебрегване и фактът, че целината съдържа съставки, които действат успокояващо – нещо полезно, когато става дума за сън, но и за сексуални взаимоотношения в днешния забързан и стресиращ свят. 

Прекрасна кето рецепта, в която можете да си ги приготвите, е целина с козе сирене.

 

Билки афродизиаци

 

Храни афродизиаци. Менопауза и либидо. Добавки за простатата.

 

Добавяме билките към всички ястия – без тях те ще бъдат по-голи и безвкусни. Има няколко билки обаче, които намират специално място в този списък, защото са естествени афродизиаци. 

Босилек

На първо място е редно да отбележим ролята на босилека. Той неслучайно е наричан и „цар на всички билки“. Действа на мъжката полова система, като помага на възбудата да остане по-дълго. Затова и мъжете, които искат да удължат сексуалния акт, могат да се възползват от полезните му качества в това отношение.

Мащерка

Изненада или не, но в този списък влиза и мащерката. Любимата ароматна билка познаваме добре от билковите чайове, които консумираме през студените сезони. Тя ни дава обаче още много: етеричните масла в нея са добре известни антисептични и противогъбични средства за организма.

Древните Гърци пък са първите, които осъзнават, че тя има ползи за сексуалния живот и започват да я добавят като афродизиак към ястията, които приготвят. Примерът им следват и римляните, а днес тези факти са подкрепени и от науката.

Кардамон

Като естествен афродизиак можете да използвате и още една билка при спазване на кето диета, която откриваме в почти всяка кухня: кардамонът. Той дава на организма много ползи: за белите дробове, за бъбреците, за храносмилателната система и дори помага в борбата с излишните килограми. Освен това той дава и много енергия, която помага при интимните занимания – това го прави прекрасна добавка към храната и му носи славата на естествен афродизиак.

Категории: Хранене и видове храни|Публикувана: 03.08.2021|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

49ba106e715c855274a0ed254826b4e3?s=96&d=mm&r=g

Василка Дюлгерова е създател на съдържание в сферата на здравословното хранене, хранителни режими и физическата активност в различни възрасти. Тя е автор на стотици статии с огромна четаемост.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 13 март 2024 в 10:44 | Публикувана: 3 август 2021 в 10:00 | Категория: Хранене и видове храни