8 причини защо не сваляте килограми по време на кето диета

Обновена: 29.03.2024|
Фруктоза. Ленено семе. Инсулинова резистентност. Жените напълняват след 50. Шафран. Защо не сваляте килограми по време на кето диета.

Най-често срещаната причина, поради която започваме каквато и да била диета, е намаляване на теглото. Когато това не се случва, сме склонни да се демотивираме и скоро да прекъснем режима.

Днес ще разгледаме специално какви могат да бъдат причините защо не сваляте килограми по време на кето диета. След като ги установите и решите проблема, ще можете спокойно да се насладите на ползите от кетозата.

 

 1. Приемате твърде много калории

Да, при кето диетата трябва да наблягате на месо, сирене и масло, но това не означава, че трябва да преяждате с тях. Приемът на повече калории, отколкото са необходими на тялото ви, може да попречи на усилията ви за отслабване, независимо от вида на храната или съотношението между въглехидрати, мазнини и протеини.

Обикновено би трябвало да започнете да отслабвате, ако приемате 1200-1500 калории (за жени) и 1800-2100 (за мъже). Важно е и да намалите въглехидратите под 50 г на ден.

Ако не изпълните тези две условия, не се учудвайте защо не сваляте килограми по време на кето диета.

 

 1. Защо не сваляте килограми по време на кето диета? Не постигате кетоза

Най-честата причина да не навлизате в кетоза е, защото не сте намалили достатъчно въглехидратите. Те трябва да представляват само 5–10% от приема на калории по време на режима.

Ако приемате повече от това количество, имате една основателна причина защо не сваляте килограми по време на кето диета. Понякога, дори да си мислите, че значително сте намалили въглехидратите, все още може да получавате предостатъчно, а това да пречи на тялото да изгаря мазнините.

Ако се съмнявате, дали сте постигнали кетоза, тестването в домашни условия може да помогне. Може да си закупите специални тест ленти, които проверяват за наличие на кетони в урината. Положителният резултат показва, че тялото е в кетоза.

Друга възможност е да се използва малък уред, наречен кетонен анализатор на дишане, който открива кетони в дъха.

 

 1. Приемате твърде много протеини

 

Защо не сваляте килограми по време на кето диета. Кето диета и продукти, свързани с режима. Лека бременност.

 

Важно е да отбележим, че когато тялото обработва протеини, малък процент от тях се превръщат в глюкоза. Това може да попречи на способността на тялото да премине в кетоза и да стане причина защо не сваляте килограми по време на кето диета.

Запомнете, че кето режимът не е изграден само върху основата на протеините. Фокусът върху здравословните мазнини също е много важен (авокадо, зехтин, ядки).

Така че намалете малко протеина и се уверете, че здравословните мазнини присъстват в някаква форма при всяко хранене. Те ще ви държат и сити за по-дълго.

 

 1. Защо не сваляте килограми по време на кето диета? Не тренирате

Особено в началото, когато започнете режима и може да изпитате симптомите на кето грип, най-вероятно няма да имате желание за тренировки. Ще се чувствате раздразнителни и уморени, а мисълта за фитнеса ще е последната, която ще ви мине през главата.

Физическата активност обаче е много важна, ако целите отслабване и добър тонус. Спазването на диета почти във всички случаи не е достатъчно само по себе си.

Ако искате да се върнете към тренировките, може би е добра идея да опитате , т. нар. „кето колоездене“ – спазвате си нормална кето диета в дните, в които не тренирате, и включвате малко повече въглехидрати в дните, в които тренирате. Така ще имате допълнителен прилив на енергия, с който да покорите фитнеса.

 

 1. Приемате алкохол

За съжаление, много алкохолни напитки, включително и най-леките като вино и бира, са с високо съдържание на въглехидрати. Това означава, че не е желателно да ги приемате по време на кето диета.

Твърдите алкохоли, като уиски и водка, имат по-ниско съдържание на въглехидрати и те обикновено са приемливи при кето диета, разбира се, в умерени количества. Алкохолът обаче, като цяло, е много калоричен.

Следователно прекаляването с любимите напитки е лесен начин да увеличите приема на калории, без да осигурявате на тялото хранителни вещества.

Това може да стане още една причина защо не сваляте килограми по време на кето диета.

 

 1. Защо не сваляте килограми по време на кето диета? Имате медицински проблем

 

Защо не сваляте килограми по време на кето диета.

 

Ако все пак не отслабвате, въпреки че правите всичко, както трябва, е хубаво да изключите всякакъв медицински проблем, който би могъл да бъде причина защо не сваляте килограми по време на кето диета.

Сред заболяванията, които могат да имат такъв ефект, са:

 • хипотиреоидизъм
 •  синдром на поликистозните яйчници
 • синдром на Кушинг – болестно състояние вследствие на повишена продукция на кортизол от надбъбречните жлези
 • депресия
 • високи нива на инсулин

Всички те могат да бъдат потвърдени или изключени единствено от специалист. Ако се установи наличие на едно от тези или друго заболяване, не се притеснявайте. Чрез управление на симптомите, приемането на лекарства и промени в начина на живот, ще можете да постигнете и здравословна загуба на тегло.

За съжаление, някои лекарства, които приемате по принцип за други хронични заболявания, също могат да стимулират наддаването на тегло.

Проверете в листовките нежеланите реакции, за да видите дали това е възможен ефект. Ако установите, че това именно е причината защо не отслабвате по време на кето диета, може да се консултирате с лекаря си и евентуално да вземете алтернативно лекарство, което няма този страничен ефект.

 

 1. Не пиете достатъчно вода

Със сигурност приемате вода под някаква форма, но често тя е недостатъчна. Липсата на хидратация може да обезсмисли всичките ви усилия за отслабване, дори ако те не се основават на кето диетата.

Вече сме ви разказвали неведнъж колко вода трябва да пием и какви са ползите от нея. Една от основните й роли по време на кето диета е да помогне за засищане на стомаха. Така няма да преяждате и като цяло ще намалите количеството приета храна на ден.

Всичко това ще ви доведе до една възможна причина по-малко защо не отслабвате по време на кето диета.

 

 1. Защо не сваляте килограми по време на кето диета? Високи нива на стрес

 

Защо не сваляте килограми по време на кето диета. Дефицит на витамин B12. Оптимистично за стреса.

 

Стресовият начин на живот също може да попречи на човек да отслабне по време на кето диета.

Стресът може да причини промени в нивата на хормоните, което може да доведе до наддаване на тегло или затруднено отслабване.

Изобщо връзката между стреса и напълняването е много силна. Хроничният стрес също е възможно да доведе до емоциoнално хранене и да ви накара да посегнете към нережимни храни. Ето защо стресът може да бъде силен фактор при търсенето на причините защо не сваляте килограми по време на кето диета.

Не винаги е достатъчно само да се храните здравословно и да спортувате. Грижата за вашето психично здраве също е важна стъпка в здравословното отслабване. Опитайте медитация, дълбоки дихателни упражнения и други подходящи за вас начини за управление на стреса, за да се справите с проблема навреме.

Веднага щом определите причините затова защо не сваляте килограми по време на кето диета или друг режим, е хубаво да пристъпите към решаването на проблемите.

В тази статия ви дадохме няколко насоки как да ги разпознаете, но най-доброто, което можете да направите за себе си, е да се консултирате със специалист. Той ще ви помогне по-бързо да диагностицирате проблема и ще ви предложи адекватно решение.

Успех в отслабването и бъдете здрави!

Категории: Kрасота и грижа за тялото, Кето диета|Публикувана: 22.04.2021|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

14634b84e9917b0c4e510b76dd2c8d41?s=96&d=mm&r=g

Кристина Агнер е дългогодишен автор - има написани стотици статии в сферата на алтернативната медицина, биохакинг, здравословно хранене и диети. Продължава да впечатлява с умело перо и остър ум.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 29 март 2024 в 17:01 | Публикувана: 22 април 2021 в 11:06 | Категория: Kрасота и грижа за тялото, Кето диета