Толкова пикантен и ароматен, богат на вкусове и подправки. Тази рецепта за кето пай е неустоимо вкусна и много лесна! Без проблем можете да си го приготвите, ако сте на кето диета (повече за нея разберете ТУК).

 

Здравословна алтернатива – вкусен кето пай

Днес ще ви представим един здравословен и много апетитен вариант на кето пай, който бързо и лесно можете да си приготвите у дома. Това е най-близката рецепта, която много прилича на домашен пай от обикновено пшенично брашно, но е направена от смес от бадемово брашно и други полезни съставки, които вече имате в хладилника.

Кората за пай е идеалната основа за всякакъв: пай с орехи, боровинков пай със стевиола или друг кето десерт.

 

Започваме с приготвянето на нашия кето пай.

 

Съставки за кето пай кора:

Съставки за пълнежа:

  • 4 зрели плода авокадо
  • 1/2 ч. ч. домашна майонеза
  • 6 яйца
  • 1 с. л. прясна мащерка, фино нарязан
  • 2 червени люти чушки, нарязани на ситно
  • 1 ч. л. пресен зелен лук
  • ½ ч. л. хималайска сол
  • щипка черен пипер
  • 1 ч. ч. крема сирене
  • 2 ч. ч. настъргано сирене

 

Да пристъпим към приготвянето

Започваме с кората за кето пай:

  1. Загряваме фурната до 175 ° C. Смесваме всички съставки за тестото за пай в купа и разбъркваме добре с вилица или ръце. Оформяме тестото на топка и оставяме настрана.
  2. Намазняваме хартия за печене с една с. л. масло Гхи и поставяме в тава, не по-голяма от диаметър 24-28 см. Можете да използвате специална тава за пай с подвижно дъно, която улеснява изваждането на пая, когато е готов.
  3. Разстиламе тестото в тавата с помощта на шпатула или пръстите си. Изпичаме предварително кората за 10-15 минути на 175 ° C.

 

Подготовката на пълнежа:

Разделяме авокадото от кората и го издълбаваме с помощта на лъжица, правим го на пюре с помощта на вилица. Изваждаме семената от лютата чушка и ги нарязваме ситно. Поставяме авокадото и чушката в смесителна купа и разбъркваме заедно с яйцата, майонезата и сирената. Накрая подправяме пълнежа с подправките.

 

Бързо и лесно:

Изсипваме сместа в изпечената кора за пай. Печем още 30 минути или докато стане леко златисто кафяво. Оставяме да изстине за няколко минути и по желание сервираме със стръкче пресен босилек.

 

Изпичаме и нашият здравословен кето пай е готов.

 

Пай от Англия до Америка – историята на това вкусно ястие

Историята на рецептите за пай идва още от английските домакини, които печели пайове много преди заселниците да дойдат в Америка. Паят е английски специалитет, който е несравним с другите европейски кухни. Два примера за стари английските пайове са пастирски пай и пай със сирене котидж. Пастирският пай с агнешко месо и зеленчуци се приготвял за овчарите и животновъдите, а домашният пай с котидж се прави с говеждо месо и зеленчуци.

Вероятно първите плодови пайове са направени още XVI век. Английската традиция дава първия черешов пай на кралица Елизабет I. Паят идва в Америка с първите английски заселници. През годините паят се е развил, за да стане това, което днес е „най-традиционният американски десерт“.

Очакваме Вашите снимки на кето пай с авокадо!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК! Ако желаете да научите повече за кето диетата, посетете ТАЗИ страница.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg