Кето хляб с бадемово брашно – днес ще приготвим пухкава и здравословна алтернатива на традиционния и любим на много от нас бял хляб.

За много хора се оказва трудно да започнат да следват кето диета, тъй като не могат да се лишат от хляба. Това ни мотивира да приготвим кето вариант, който максимално да се доближава до обикновения бял хляб, но да е с ниско съдържание на въглехидрати.

 

Рецепта за кето хляб с бадемово брашно

Кето хляб с бадемово брашно се приготвя много бързо и определено много лесно. Единствено имате нужда от няколко нисковъглехидратни продукта, тавичка за печене и много любов. Нека не губим повече време, а да започваме.

Необходими продукти:

  • 170 г бадемово брашно
  • 6 яйца
  • 56 г краве масло, разтопено
  • 3 ч. л. бакпулвер
  • ¼ ч. л. лимонов сок
  • Щипка сол
  • ½ ч. л. стевиола на прах

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 190 градуса.
  2. Отделете яйчните белтъци от жълтъците в две различни купи.
  3. Изсипете в купата с белтъците лимоновия сок и разбийте с миксер до получаване на меки върхове.
  4. Смесете в кухненски робот яйчните жълтъци с разтопеното краве масло. Добавете бакпулвера, солта и бадемовото брашно. Разбийте до получаване на хомогенна смес.
  5. Изсипете в робота разбитите на пяна белтъци на няколко партиди и продължете да биете сместа до получаване на гладко тесто.
  6. Добавете по желание стевия на прах, за да подобрите вкуса на хляба.
  7. Покрийте дъното на тавичка с размери 20 х 10 см с пергаментова хартия и я намазнете с краве масло. След това изсипете тестото и го разпределете равномерно.
  8. Изпечете кето хляба за около 30 минути в предварително загрятата фурна.
  9. Проверете с клечка за зъби, за да се уверите, че хлябът е готов, преди да го извадите.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Идеи за поднасяне на кето хляб с бадемово брашно:

 

Съвети за приготвяне на пухкав кето хляб:

  1. Когато се опитате за първи път да направите кето хляб с бадемово брашно с ниско съдържание на въглехидрати, трябва да замените универсалното брашно с алтернатива с ниско съдържание на въглехидрати. Обикновено в кето рецептите използваме бадемово или кокосово брашно.
  • Бадемовото брашно осигурява по-богат и наситен вкус на хляба.
  • Кокосовото брашно е много по-абсорбиращо и използването му в рецептите може да доведе до по-сух краен продукт.
  • Може да заместите 2-3 с. л. бадемово брашно с кокосово брашно.
  1. Разбиването на белтъците на сняг също е ключов момент. Тази стъпка помага на хляба да придобие необходимата плътност и пухкавост.
  2. Препоръчително за приготвянето на кето хляб е да използваме краве масло. Но можем да го заменим и със зехтин, кокосово масло или масло от авокадо.
  3. Стевията е нашият предпочитан подсладител за подобряване на вкуса на рецептата за кето хляб с бадемово брашно.
  4. В рецептата използваме 3 чаени лъжички бакпулвер и макар да изглежда много, количеството е напълно достатъчно, за да придаде нужната пухкавост и обем на хляба.

 

Предлагаме ви още 3 варианта за приготвяне на кето хляб:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето хляб с бадемово брашно. Кокосови барчета.

Предлагаме ви един неустоимо вкусен десерт, който може да си приготвите – кокосови барчета с топ от малиново сладко и черен шоколад.

 

Ако тази рецепта за кето хляб с бадемово брашно ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.