Днешната рецепта за кето хляб с бадемово брашно е пухкава и здравословна алтернатива на традиционния и любим на много от нас бял хляб.

За много хора се оказва трудно да започнат да следват кето диета, тъй като не могат да се лишат от хляба.

 

Това ни мотивира да приготвим кето хляб без брашно, който максимално да се доближава до обикновения бял хляб, но да е с ниско съдържание на въглехидрати.

 

Рецепта за кето хляб с бадемово брашно

Безглутенов кето хляб с бадемово брашно се приготвя много бързо и определено много лесно. Единствено имате нужда от няколко нисковъглехидратни продукта, тавичка за печене и много старание.

Нека не губим повече време, а да започваме.

Време за приготвяне : 40 минути

Порции: 20 филийки

Хранителна стойност в 1 филийка: 2 г въглехидрати, от които 0,75 – фибри, 3 г протеин, 90 калории, 7 г мазнини

Необходими продукти:

  • 170 г бадемово брашно
  • 6 яйца
  • 56 г краве масло Гхи, разтопено
  • 3 ч. л. бакпулвер
  • ¼ ч. л. лимонов сок
  • щипка сол
  • ½ ч. л. стевиола на прах

Начин на приготвяне:

Следвайте следните инструкции :

  1. Загрейте фурната до 190 градуса.
  2. Отделете яйчните белтъци от жълтъците в две различни купи.
  3. Изсипете в купата с белтъците лимоновия сок и разбийте с миксер до получаване на меки върхове.
  4. Смесете в кухненски робот яйчните жълтъци с разтопеното краве масло. Добавете бакпулвера, солта и бадемовото брашно. Разбийте до получаване на хомогенна смес.
  5. Изсипете в робота разбитите на пяна белтъци на няколко партиди и продължете да биете сместа до получаване на гладко тесто.
  6. Добавете по желание стевия на прах, за да подобрите вкуса на хляба.
  7. Покрийте дъното на тавичка с размери 20 х 10 см с пергаментова хартия и я намазнете с краве масло. След това изсипете тестото и го разпределете равномерно.

Печене на хляба

Следвайте следните инструкции :

  1. Изпечете кето хляба за около 30 минути в предварително загрятата фурна.
  2. Проверете с клечка за зъби, за да се уверите, че кето хляб с бадемово брашно е готов, преди да го извадите.

 

Ето няколко идеи за поднасяне на кето хляб с бадемово брашно :

 

Съвети за приготвяне на пухкав кето хляб с бадемово брашно

Когато се опитате за първи път да направите кето хляб с бадемово брашно с ниско съдържание на въглехидрати, трябва да замените универсалното брашно с алтернатива с ниско съдържание на въглехидрати.

Обикновено в кето рецептите използваме нисковъглехидратно брашно като бадемово или кокосово.

Причината за това е, защото :

  • Бадемовото брашно осигурява по-богат и наситен вкус на хляба.
  • Кокосовото брашно е много по-абсорбиращо и използването му в рецептите може да доведе до по-сух краен продукт.

Съвети за използването им:

  • За да си приготвите кето хляб с тахан, можете да добавите до 2 с. л. сусамов тахан.
  • Може да заместите 2-3 с. л. бадемово брашно с кокосово брашно.

Още полезни съвети:

Разбиването на белтъците на сняг също е ключов момент. Тази стъпка помага на хляба да придобие необходимата плътност и пухкавост.

Препоръчително за приготвянето на кето хляб е да използваме краве масло. Но можем да го заменим и със зехтин, кокосово масло или масло от авокадо.

Стевията е нашият предпочитан подсладител за подобряване на вкуса на рецептата за кето хляб с бадемово брашно.

В рецептата използваме 3 чаени лъжички бакпулвер и макар да изглежда много, количеството е напълно достатъчно, за да придаде нужната пухкавост и обем на хляба.

 

Предлагаме ви още 5 рецепти за кето хляб:

Кето хляб с бадемово брашно. Облачен хляб и тапенада. Пълнен хляб.

Поднесете с топла кето супа топчета, яйца по панагюрски или нисковъглехидратна салата Цезар.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ и дебютната ни „Кето фантазии 2„.

 

Други варианти, които да опитате

Даваме ви още няколко идеи, с които да обогатите или да експериментирате с вашия кето хляб.

Какво ще рече кето хляб без брашно?

Когато говорим за нисковъглехидратни рецепти и уточняваме в някои от тях, че са приготвени „без брашно“, това означава, че сме използвали алтернативно, безглутеново такова.

В нашите рецепти най-често срещани са ядковите брашна, като бадемово и кокосово, с които лесно се получава тестена консистенция.

Кето питки

Ако имате желание да си направите питки за бургери, можете да опитате нашата рецепта за нисковъглехидратни такива в блога ни.

Ще откриете 2 кето рецепти с бадемово брашно, едната от които е с преобладаващи моцарела и крема сирене.

Кето хляб с извара

Изварата не само е кето продукт, но и чудесен помощник за добро храносмилателно здраве и здраво сърце. Тя е известна с висок процент калций, който предотвратява образуването на кортизол в организма.

Дисбалансът на кортизола в организма води до много нарушения, свързани с начина на живот като хипертония и затлъстяване.

Добавете съобразено с останалите продукти количество извара, като се стараете да запазите търсената консистенция.

Кето хляб с кокосово брашно

Филийка с 1 г въглехидрати е напълно възможно – опитайте рецептата за нисковъглехидратен хляб с кокосово брашно от нашите предложения.

Кето хляб на тиган

Ако попаднете в ситуация, в която нямате на разположение фурна, а само котлон, можете да си приготвите кето хляб на тиган – вземете рецептата за пърленка и с малко мазнина като масло Гхи експериментирайте.

Приготвянето на домашни крутони на тиган също е чудесен вариант за гарниране на супи – смесете зехтин с любимите си подправки и оваляйте в сместа нарязан на кубчета кето хляб с бадемово брашно.

С малко масло Гхи запечете крутоните в тиган до златист цвят.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето хляб с бадемово брашно. Кокосови барчета.

Предлагаме ви един неустоимо вкусен десерт, който може да си приготвите – кокосови барчета с топ от малиново сладко и черен шоколад.

 

Ако тази рецепта за кето хляб с бадемово брашно ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.