Домашно руло – кето, без захар и глутен

Обновена: 17.10.2024|
Домашно кето руло.

Подготвили сме ви рецепта за домашно руло, кето и без захар, с бери плодове. Десертите са ни слабост – особено тези, които сервираме охладени и са направени с ефирен крем.

Отново сме преобразили една класическа рецепта – руло с пълнеж, сладък спомен от детските години. Направихме пандишпанов блат без брашно и захар, и пълнеж, също толкова здравословен. При декорацията можете да развихрите въображението си и да го направите подходящо дори за рожден ден.

Вижте какво ще ви бъде необходимо, за да си го приготвите у дома.

 

Кето домашно руло с бери плодове

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
60 минути 8 5,96 г нетни въглехидрати
2,85 г фибри
341,6 калории
11,6 г протеин
29,9 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 7 яйца
  • ½ ч. л. крем от зъбен камък / тартарен крем (ако не разполагате с такъв, можете да заместите с 1 и ½ с. л. лимонов сок)
  • 120 г бадемово брашно
  • 90 г стевиола на прах
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 2 ч. л. ванилов екстракт

 

Тартарният крем е кисела сол, винена киселина, наричана още калиев битартарат или крем от зъбен камък. Той има стабилизиращи свойства и придава мекота на тестото.

 

За пълнежа:

  • 250 г крема сирене
  • 90 г стевиола на прах
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 50 г малини
  • 180 г заквасена сметана
  • 100 г малини, за украса

 

Крем за декорацията:

  • 200 г заквасена сметана, охладена
  • 40 г стевиола на прах
  • ½ ч. л. ванилов екстракт
  • Щипка сол
  • Свежи ментови листенца

 

Приготвяне на кето домашно руло

  1. Включете фурната на 150 градуса. Върху тавичка поставете лист хартия за печене. Не намазвайте с мазнина.
  2. Разбийте с миксер яйцата и крема от зъбен камък (или лимоновия сок) в купа, на висока скорост за 8-10 минути.
  3. В отделна купа смесете бадемовото брашно, стевиолата и бакпулвера и ги разбъркайте.
  4. След като сте разбили яйцата, добавете към тях ваниловия екстракт и пресейте сместа с брашното при тях. Разбъркайте внимателно и до пълно смесване на съставките.
  5. Изсипете сместа в тавичката и с шпатула разнесете и изравнете сместа равномерно по краищата.
  6. Печете пандишпановата смес за 20-22 минути , докато придобие златистокафяв цвят. Веднага, след като я извадите, отделете блата от ръбовете на тавата с нож. Върху телена стойка поставете чиста кухненска кърпа и обърнете пандишпановия блат върху нея. Внимателно навийте блата на руло, заедно с кърпата, и оставете да се охлади на стайна температура.
  7. Започнете приготвянето на пълнежа. Смесете крема сиренето, стевиолата и ваниловия екстракт в купа и с миксер разбийте за около 2-3 минути, докато сместа стане кремообразна. Добавете половин чаша от избраните от вас бери плодове и разбъркайте.
  8. В отделна купа разбийте заквасената сметана за 3-4 минути, докато се образуват меки върхове. Добавете сместа от крема сиренето и разбъркайте отново.
  9. За да сглобите рулото, леко развийте кухненската кърпа, в която сте навили блата. Няма проблем, ако са се получили пукнатини в него. Намажете с готовия пълнеж блата, разпределяйки равномерно по краищата. Можете да добавите свежи бери плодове също. С помощта на кърпата завийте обратно рулото, като се стараете да е стегнато. Сложете си подръка широка чиния или поднос за сервиране, за да преместите лесно рулото.
  10. За декорацията: Смесете в купа заквасената сметана, стевиолата, солта и ваниловия екстракт и разбийте с миксер до получаването на меки върхове. Прехвърлете сместа в сладкарски шприц и направете розички по дължината на рулото. Декорирайте ги с бери плодове и свежи ментови листенца.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Домашно руло. Видове кето режими.

Домашни кето бонбони с шоколад със Стевиола, рецептата вижте в нашия блог.

 

Ако тази рецепта за кето домашно руло ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар