След като разработихме първия по рода си шоколад без никаква захар и само с 6 грама въглехидрати, решихме да подготвим и рецепта, в която да покажем как може да се използва, освен директното му хапване парченце по парченце.

Днес ще ви покажем бърза, лесна и бюджетна рецепта за натурални шоколадови бонбони, напълно кето и супер режимни! Те са подходящи както за малък десерт, така и за следобедно кафенце, почерпка за хубав празник или просто като фон на интересна игра с приятели.

Време за приготвяне: 80 минути

keto baner 011
keto 01

Порции: 20

Нетни въглехидрати в порция: 2г

Какво ни е нужно:

 

 

Както виждате, продуктите са малко, а времето за приготвяне – минимално.

Преди да пристъпим към самата рецепта за приготвянето на шоколадовите бонбони, обръщаме малко внимание на етеричното масло от портокал. Силно навлязло в кулинарията в западните страни, етеричното масло за готвене е интересно решение, когато сме решили да приготвяме вкусен десерт.

Също така е изключително подходящо като заместител на плодове, които не са сезонни. Важно е да обърнем внимание на това, че органичното масло трябва да е био и сертифицирано, за да сме сигурни, че при приема му няма да ни навреди.

 

И така, време е да приготвим нашия вкусен и нестандартен десерт:

 

Shokoladovi bonboni 3

 

  1. В голяма смесителна купа разбъркваме кокосовите стърготини, крема, куркумата и маслото. След тях добавяме стевиолата с ванилия и маслото от портокал. Разбъркваме добре до получаването на гъста еднородна смес.
  2. Нужен ни е съд или кутия за храна с размери 15 на 15 см. Застиламе я с фолио със същите размери.
  3. Върху него поставяме кокосовата смес, която притискаме добре до ъглите.
  4. Поставяме във фризера за около 20 минути.
  5. Вече замръзналата смес нарязваме на отделни кубчета, за да се оформят бонбоните.
  6. Разтапяме черния шоколад, ако не сме го направили предварително, на водна баня.
  7. Всяко от отделните парченца потапяме в разтопения шоколад и отделяме в нов съд.
  8. Настъргваме ситно кората от портокал и поръсваме бонбоните с нея.
  9. Накрая ги оставяме отново за 10 минути във фризера, за да стегне шоколада по тях и voila! Готови сме да ги сервираме.

Поднасяме ги с горещо черно кафе!

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение “Меню” в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Допълнителни предпочитания:

 

shokoladovi bonboni 5

 

Ако предпочитате бонбоните да са под формата на кръгли хапчици, преди да разстелите сместа във форма 15 на 15 см, оформете я на кръгчета по ваше желание. Оставете ги във фризера за същото време, за да стегнат добре.

Към сместа за бонбони можете да добавите и парченца кора от портокал. Така вкусът на плода ще се усеща двойно повече.

Резултатът е налице – вкусни шоколадови бонбони от кокос и портокал. Очакваме снимки на вашите кулинарни резултати!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня.

Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!