След като разработихме първия по рода си шоколад без никаква захар и само с 6 грама въглехидрати, решихме да подготвим и рецепта, в която да покажем как може да се използва, освен директното му хапване парченце по парченце.
Днес ще ви покажем бърза, лесна и бюджетна рецепта за натурални шоколадови бонбони, напълно кето и супер режимни! Те са подходящи както за малък десерт, така и за следобедно кафенце, почерпка за хубав празник или просто като фон на интересна игра с приятели.
Време за приготвяне: 80 минути
Порции: 20
Нетни въглехидрати в порция: 2г
Какво ни е нужно:
- 100 г черен шоколад със стевиола
- 1/4 чаша разтопено студено пресовано органично кокосово масло – избрали сме него заради пречистената мазнина
- 100 мл. кокосов крем
- 200 г изсушени кокосови стърготини
- 1/2 чаена лъчижка куркума
- 3 капки органично етерично масло от портокал
- кората на 1/2 портокал
- 3 с. л. стевиола с ванилия
Както виждате, продуктите са малко, а времето за приготвяне – минимално.
Преди да пристъпим към самата рецепта за приготвянето на шоколадовите бонбони, обръщаме малко внимание на етеричното масло от портокал. Силно навлязло в кулинарията в западните страни, етеричното масло за готвене е интересно решение, когато сме решили да приготвяме вкусен десерт.
Също така е изключително подходящо като заместител на плодове, които не са сезонни. Важно е да обърнем внимание на това, че органичното масло трябва да е био и сертифицирано, за да сме сигурни, че при приема му няма да ни навреди.
И така, време е да приготвим нашия вкусен и нестандартен десерт:
- В голяма смесителна купа разбъркваме кокосовите стърготини, крема, куркумата и маслото. След тях добавяме стевиолата с ванилия и маслото от портокал. Разбъркваме добре до получаването на гъста еднородна смес.
- Нужен ни е съд или кутия за храна с размери 15 на 15 см. Застиламе я с фолио със същите размери.
- Върху него поставяме кокосовата смес, която притискаме добре до ъглите.
- Поставяме във фризера за около 20 минути.
- Вече замръзналата смес нарязваме на отделни кубчета, за да се оформят бонбоните.
- Разтапяме черния шоколад, ако не сме го направили предварително, на водна баня.
- Всяко от отделните парченца потапяме в разтопения шоколад и отделяме в нов съд.
- Настъргваме ситно кората от портокал и поръсваме бонбоните с нея.
- Накрая ги оставяме отново за 10 минути във фризера, за да стегне шоколада по тях и voila! Готови сме да ги сервираме.
Поднасяме ги с горещо черно кафе!
Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение “Меню” в месинджър от нашата фейсбук страница.
Допълнителни предпочитания:
Ако предпочитате бонбоните да са под формата на кръгли хапчици, преди да разстелите сместа във форма 15 на 15 см, оформете я на кръгчета по ваше желание. Оставете ги във фризера за същото време, за да стегнат добре.
Към сместа за бонбони можете да добавите и парченца кора от портокал. Така вкусът на плода ще се усеща двойно повече.
Резултатът е налице – вкусни шоколадови бонбони от кокос и портокал. Очакваме снимки на вашите кулинарни резултати!
Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня.
Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!
Бихте ли уточнили количеството шоколад в грамове. Една чаша е много широко понятие.
Чудесна рецепта! Щеше да е много полезно ако в края на рецептите добавите и хранителният състав на порция или на 100 гр. Нещо такова би улеснило всички нас, които спазваме режима!