След като стартирахме с нашето кокосово масло, произведено съвсем органично на Филипните, наистина се престрастихме към неговия вкус. Не само, че предава допълнителен вкус на нашите рецепти, но и полезните му свойства ни мотивират все по-силно да се вихрим в кухнята.

В съботното утро решихме да приготвим любим десерт – кокосово брауни, но без никаква захар или брашно. С него можем да закусим, да зарадваме любимите хора и то без никакви притеснения за въглехидрати, калории и излишни килограми.

В пика на пролетта, всеки от нас мисли за фигурата си и за това как бързо да влезе в добра фомра за идните топли месеци. Затова решихме да се спрем на една лесна рецепта, която ще ни подслади, зарадва в съботното утро и ще е приготвена единствена от истински и здравословни продукти.

Кокосово брауни

Разбира се, първо трябва да си приготвим продуктите, с които ще готивим.

Ето какво ни е нужно:

Нужните съставки за кокосово брауни без брашно и захар.

Преди да започнем с приготвянето на десерта е нужно да сложим кокосовото мляко във фризер за около 2-3 часа, докато замръзне.

Докато то е в процес на охлаждане, можем да приготвим останалите продукти.

Започваме с разбиването на яйцата и стевиолата на прах до получаването на еднородна смес.

На водна баня разтапяме кокосовото масло, което прибавяме малко по малко към яйчената смес, при непрестанно разбъркване.

Целите орехи разбиваме на едър прах в блендер и в смесителна купа прибавяме към тях какаото, брашното и бакпулвера. Готовата прахообразна смес прибавяме поетапно към яйчената смес, като разбъркваме до пълно хомогенизиране.

В подходяща тава, покрита с хартия за печене, разстиламе получилото се тесто и изпичаме за около 20 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Следете за влажността на блата. Той трябва да е сочен и в никакъв случай пресушен.

Време е да подготвим крема за тортата. Кокосовото мляко, вече замръзнало и сгъстено, разбиваме с миксер.

На водна баня разтапяме шоколада, който прибавяме към сгъстеното кокосово мляко и разбъркваме добре. С готовия крем намазваме блата и украсяваме с боровинки или ядки.

Оставяме за няколко часа в хладилник, за да стегне шоколадовия крем.

Нашето кокосово брауни без захар и брашно е готово.

Нашето брауни е готово!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от forlife.bg!