След като стартирахме с нашето кокосово масло, произведено съвсем органично на Филипните, наистина се престрастихме към неговия вкус. Не само, че предава допълнителен вкус на нашите рецепти, но и полезните му свойства ни мотивират все по-силно да се вихрим в кухнята.
В съботното утро решихме да приготвим любим десерт – кокосово брауни, но без никаква захар или брашно. С него можем да закусим, да зарадваме любимите хора и то без никакви притеснения за въглехидрати, калории и излишни килограми.
В пика на пролетта, всеки от нас мисли за фигурата си и за това как бързо да влезе в добра форма за идните топли месеци. Затова решихме да се спрем на една лесна рецепта, която ще ни подслади, зарадва в съботното утро и ще е приготвена единствена от истински и здравословни продукти.
Кокосово брауни
Разбира се, първо трябва да си приготвим продуктите, с които ще готивим.
Ето какво ни е нужно:
- 3 яйца
- 100 мл. кокосово масло
- 3 с. л. стевиола прах
- 200 гр. орехи
- 1 с.л. какао
- 5 с. л. бадемово брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 80 гр черен шоколад със Стевиола
- 200 мл кокосово мляко
- по желание – боровинки или малини
Преди да започнем с приготвянето на десерта е нужно да сложим кокосовото мляко във фризер за около 2-3 часа, докато замръзне.
Докато то е в процес на охлаждане, можем да приготвим останалите продукти.
Изпълнение на рецептата
- Започваме с разбиването на яйцата и стевиолата на прах до получаването на еднородна смес.
- На водна баня разтапяме кокосовото масло, което прибавяме малко по малко към яйчената смес, при непрестанно разбъркване.
- Целите орехи разбиваме на едър прах в блендер и в смесителна купа прибавяме към тях какаото, брашното и бакпулвера. Готовата прахообразна смес прибавяме поетапно към яйчената смес, като разбъркваме до пълно хомогенизиране.
- В подходяща тава, покрита с хартия за печене, разстиламе получилото се тесто и изпичаме за около 20 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Следете за влажността на блата. Той трябва да е сочен и в никакъв случай пресушен.
- Време е да подготвим крема за тортата. Кокосовото мляко, вече замръзнало и сгъстено, разбиваме с миксер.
- На водна баня разтапяме шоколада, който прибавяме към сгъстеното кокосово мляко и разбъркваме добре. С готовия крем намазваме блата и украсяваме с боровинки или ядки.
- Оставяме за няколко часа в хладилник, за да стегне шоколадовия крем.
Нашето брауни е готово!
Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!
Приятен апетит от forlife.bg!
Страхотен сладкиш!
Много добра рецепта, още сега се заемам да я приготвя!