Кокосови барчета с топ от малиново сладко и черен шоколад
Не е ли хубаво, когато в хладилника винаги имаме нещо сладко и малко, което да похапнем – като кокосови барчета, например? Десертите, които се замразяват, са нотка свежест в нашето ежедневие. В тази рецепта за кокосови барчета с топ от малиново сладко и черен шоколад сме подбрали здравословни съставки, които да енергизират организма, ако имате динамичен ден и малко време за хапване.
Рецепта за кокосови барчета с малини
Рецептата за кокосови барчета с топ от малиново сладко се приготвя на четири етапа, като на всеки от тях се поставя нов слой. Изпълнението е близо до това на рецепта за торта, но разрязан на малки квадратчета, десертът се превръща в лесен за консумиране и почерпка по всяко време.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
3 часа | 9 | 6 г нетни въглехидрати 470 калории 8,71 г фибри 44,7 г мазнини 7,98 г протеин |
Необходими продукти
За бисквитения слой:
- 180 г бадемово брашно
- ½ ч. л. сода за хляб
- 1 с. л. кокосово масло
- 1 яйце
За кокосовия слой:
- 200 г кокосов крем, 22% масленост
- 2 с.л. кокосово масло
- 240 г кокосови стърготини, неподсладени
- 1/3 ч. ч. стевиола на прах
- 1 ч. л. стевиола ванилия
- 1 щипка сол
За малиновия слой:
- 120 г малини (размразени)
- 1 ч. л. стевиола на прах
- 2 с. л. вода
За шоколадовия слой:
- 1 шоколад със стевиола
- 1 с. л. кокосово масло
Изпълнение на рецептата:
- Загрейте фурната на 170°C.
- Смесете всички съставки за бисквитения слой в купа, до получаване на меко тесто.
- В тава с размери 20х20 см поставете пергаментова хартия, намазнена с малко кокосово масло. Разстелете върху нея бисквитеното тесто, за да оформите основата. Печете във фурната за около 15 минути, докато тестото леко покафенее. След като е готово, оставете да изстине.
- Подгответе малиновия слой, като смесите всички съставки за него в малък тиган. Оставете на слаб огън и разбърквайте, докато се получи равномерна смес от малиново сладко. Оставете да къкри около 5 минути и отстранете. Оставете сладкото да се охлажда.
- На средна температура разтопете кокосовото масло в кокосовото мляко. В купа смесете останалите съставки за кокосовия слой и когато е готова – добавете към тях разтопената кокосова смес.
- Върху охладеното бисквитено тесто разстелете кокосовата смес. Оставете във фризера за около 1 час. След като кокосовия слой се втвърди, разстелете отгоре малиновото сладко и върнете във фризера за още 1 час.
- Разтопете шоколада и кокосовото масло на водна баня. Когато извадите десерта от фризера, разстелете шоколадовата смес върху малиновия слой. Върнете във фризера, за да се втвърди шоколада.
Извадете от фризера 30 минути преди да сервирате, за да е по-лесно да разрежете десерта на квадратни кокосови барчета.
Сервирайте с усмивка вашите кокосови барчета
Презентацията на десерта е свежа и много приятна. Можете да занесете от вашите кокосови барчета на колегите – изненадайте ги с нещо ново и интересно, с което да ги усмихнете в работния ден. Отваряйки кулинарната тема, може и вие да научите някоя нова рецепта и хитринка в кухнята.
Ако ви е харесала рецептата за кокосови барчета с топ от малиново сладко и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня във фейсбук!
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Хапки за гости: най-лесният начин да ги изненадате и да заситите глада им за
Кето палачинките са бързи за приготвяне, направени с минимални усилия и съставки и са
Ако търсите перфектният десерт с размер на хапка, тези шоколадови кето чашки с малинов пълнеж са решението.