Събота е, времето вече е пролетно, а с него идват и приятните разходки и пикници сред природата. Ето защо решихме да ви припомним една лесна рецепта за енергийни кокосови хапки, които може да вземете с вас навсякъде. С тях може да заситите глада си към сладко, защото са направени без захар и с органично кокосово масло, а в същото време са хранителни и вкусни.

 

Защо да използваме кокосово масло за тези сладки изкушения?

Кокосовото масло е една от най-стабилните мазнини. То има изключително приятен мириз на кокос и е много апетитно. Може да замести всяка една мазнина в кулинарията, тъй като има висока точка на задимяване и това го прави подходящо за термична обработка.

Бонуси:

  • Кокосовото масло съдържа много полезни мазнини в себе си, които регулират нивото на хормоните в тялото, особено в преходните сезони.
  • Този вид мазнина е органична и студено пресована, тя не се разпада на свободни радикали и не съдържа лактоза и казеин – подходяща е за хора, спазващи пости или са на веган тип хранене
  • Изключително хранително и забързваща метаболизма.

 

Рецепта за енергийни сладки без захар:

  • 1 чаша неподсладени кокосови стърготини
  • 1⁄2 чаша орехи
  • 1⁄2 чаша лешник
  • 1⁄4 чаша бадеми
  • 2 супени лъжици какао
  • щипка канела
  • 1 чаена лъжичка настъргана лимомена кора
  • 1 супена лъжица стевиола прах
  • 1/2 чаша разтопено кокосово масло
  • 1/2 чаша неподсладено бадемово мляко
  • 1/4 чаша лешников тахан

 

Енергийни кокосови хапки без захар, със Стевиола.

 

  1. Нужно е да натрошите ядките в блендер, до получаването на ситен микс.
  2. След като сте получили прахообразна смес, добавете в блендера млякото, разтопеното кокосово масло, тахана, канелата, част от стърготините,стевиолата, какаото и лимонената кора. Блендирайте отново, до получаването на сладко тесто.
  3. Тъй като кокосовото масло има свойството да се втвърдява при ниска темепература и да се втечнява, когато е топло, оставете готовата смес в хладилник. Нужно е да постои на хладно около 15-20 минути, за да придобие моделираща форма.
  4. Накрая от тестото оформете отделни топчици, като всяка от тях е нужно да се оваля в останалите кокосови стърготини.

Тези хапки могат да се консумират до три седмици, ако се съхраняват правилно.

 

Инструкции за носене:

Ако сте решили да приготвите в съботната сутрин за любимите ви хора тези хапки, а ви очаква ден, изпълнен с много разходки и забавления, овийте кокосовите хапки във фолио и охладете добре. По този начин, оставени в хладилник, те могат да се складират до 3 седмици, преди да загубят хранителната си стойност.

Всяка една от съставките е естествена и богата на протеини, полезни мазнини и носи висока хранителна стойност. Препоръчваме ги и за помощник в офиса, когато работата „ни изяжда“ обедната почивка.

Препоръчваме ви органичното кокосово масло в три удобни разфасовки, които може да разгледате ТУК.

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти без захар, се присъединете към нашата кухня ТУК !

Екипът на forlife.bg