Енергийни кокосови хапки със Стевиола

Обновена: 22.01.2024|
Енергийни кокосови хапки без захар със Стевиола. Холидейки.

 

 

Събота е, времето вече е пролетно, а с него идват и приятните разходки и пикници сред природата. Ето защо решихме да ви припомним една лесна рецепта за енергийни кокосови хапки, които може да вземете с вас навсякъде. С тях може да заситите глада си към сладко, защото са направени без захар и с органично кокосово масло, а в същото време са хранителни и вкусни.

 

Защо да използваме кокосово масло за тези сладки изкушения?

Кокосовото масло е една от най-стабилните мазнини. То има изключително приятен мириз на кокос и е много апетитно. Може да замести всяка една мазнина в кулинарията, тъй като има висока точка на задимяване и това го прави подходящо за термична обработка.

Бонуси:

  • Кокосовото масло съдържа много полезни мазнини в себе си, които регулират нивото на хормоните в тялото, особено в преходните сезони.
  • Този вид мазнина е органична и студено пресована, тя не се разпада на свободни радикали и не съдържа лактоза и казеин – подходяща е за хора, спазващи пости или са на веган тип хранене
  • Изключително хранително и забързваща метаболизма.

 

Рецепта за енергийни сладки без захар:

  • 250 г неподсладени кокосови стърготини
  • 120 г орехи
  • 120 г лешник
  • 60 г бадеми
  • 30 г какао
  • щипка канела
  • 1 ча. л. настъргана лимомена кора
  • 1 с. л. стевиола прах
  • 70 г разтопено кокосово масло
  • 100 мл неподсладено бадемово мляко
  • 50 г лешников тахан

 

Енергийни кокосови хапки без захар, със Стевиола.

 

  1. Нужно е да натрошите ядките в блендер, до получаването на ситен микс.
  2. След като сте получили прахообразна смес, добавете в блендера млякото, разтопеното кокосово масло, тахана, канелата, част от стърготините,стевиолата, какаото и лимонената кора. Блендирайте отново, до получаването на сладко тесто.
  3. Тъй като кокосовото масло има свойството да се втвърдява при ниска темепература и да се втечнява, когато е топло, оставете готовата смес в хладилник. Нужно е да постои на хладно около 15-20 минути, за да придобие моделираща форма.
  4. Накрая от тестото оформете отделни топчици, като всяка от тях е нужно да се оваля в останалите кокосови стърготини.

Тези хапки могат да се консумират до три седмици, ако се съхраняват правилно.

Инструкции за носене:

Ако сте решили да приготвите в съботната сутрин за любимите ви хора тези хапки, а ви очаква ден, изпълнен с много разходки и забавления, овийте кокосовите хапки във фолио и охладете добре. По този начин, оставени в хладилник, те могат да се складират до 3 седмици, преди да загубят хранителната си стойност.

Всяка една от съставките е естествена и богата на протеини, полезни мазнини и носи висока хранителна стойност. Препоръчваме ги и за помощник в офиса, когато работата „ни изяжда“ обедната почивка.

Препоръчваме ви органичното кокосово масло в три удобни разфасовки, които може да разгледате ТУК.

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти без захар, се присъединете към нашата кухня ТУК !

Екипът на forlife.bg

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

4559c8467fde8e4002d4ed2eafed370b?s=96&d=mm&r=g

Автор: For Life

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Миро 31.03.2019 at 20:26 - Отговор

    Стевиолата на прах може ли да се замени с течна и какво количество?

Оставете коментар

Обновена: 22 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 22 март 2019 в 17:22 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти