Кето шоколадова торта с авокадо и кокосово брашно

Обновена: 11.01.2024|
Шоколадова торта с авокадо.

Пак сме на вълна традиционни кето десерти – днес приготвяме торта с авокадо, чиято лесна рецепта е вкусна и здравословна. Направете деня си по-сладък с парче нисковъглехидратно изкушение. Нека да видим какво е необходимо за изпълнението на рецептата на тази изключително вкусна торта с авокадо.

 

Рецепта за шоколадова торта с авокадо

Признаваме си, че сме любители на всеки шоколадов сладкиш, а когато говорим за здравословна торта с авокадо, сме доволни, че в нея няма захар и не може да навреди на диетата ни.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
50 минути 12 7 г

 

Необходими продукти

За блатовете:

biotin 02 400
kolagen 02 600
biotin 02 400
kolagen 02 600
  • 6 яйца
  • 120 мл разтопено кокосово масло
  • 60 г кокосово брашно
  • 60 г какао на прах
  • 60 г стевиола на прах
  • 1 ч. л. стевиола ванилия
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сол

За глазура с авокадо:

  • 3 броя авокадо (добре узряло)
  • 60 г какао на прах
  • 50 г стевиола на прах
  • 3 с. л. разтопено кокосово масло
  • 1 ч. л. стевиола ванилия
  • ¼ ч. л. сол

 

 

 

Начин на приготвяне на торта с авокадо:

  1. Загрейте фурната на 175 градуса и намажете с мазнина трите тавички за печене, които сте избрали. Ние използваме тавички, 15 см в диаметър.
  2. Комбинирайте в миксер съставките за блата в посочения ред. Миксирайте до хомогенност. Разпределете тестото за блатовете равномерно в трите съда.
  3. Печете между 14 и 16 минути. Проверявайте готовността с клечка за зъби. Когато са готови, оставете ги настрани да се охладят, преди да нанесете глазурата.

Приготвяне на глазура с авокадо:

 

Торта с авокадо. Нарязано на филийки авокадо, приготвено за правене на маска, подобряваща вида и здравината на кожата.

 

  1. Миксирайте авокадото, кокосовото масло и подсладителя. Когато сместа стане гладка и въздушна, добавете и останалите съставки. Разбъркайте добре до хомогенност.
  2. Върху съда за сервиране разстелете малко глазура и притиснете първия блат. Нанесете върху него част от глазурата и сложете втория блат. Така до последния, а ако ви остане глазура, можете да я нанесете по страните на нашата торта с авокадо.
  3. Приберете я в хладилника до сервиране. Можете да я съхранявате до 2 дни.

Украсете я с бери плодове по избор, добавете свежест с ментови листа или украсете отгоре с кето бисквитки орео. Можете да направите красива шоколадова решетка към декорацията.

Ето как:

  • Разтопете един шоколад със стевиола и, върху пергаментова хартия, с помощта на пош, нарисувайте решетка (или друга форма, по ваше желание). Можете да нарисувате с молив върху хартията това, което желаете да направите, и след това да следвате линиите с поша.
  • Приберете в хладилника, за да стегне шоколада. Когато е готова, отделете фигурата внимателно, с нож, от хартията и декорирайте вашата торта.

 

 

Какво трябва да знаем за произхода на авокадото?

 

Веган източници на протеин. Калий. Лодки от авокадо с бекон и яйце.

 

Авокадото е плодът на дървото, известно като Persea americana. Както се подразбира от името му, неговата родина е Америка, а то е опитомено за пръв път от местни племента преди повече от 5000 години.

Тогава, както и сега, то е ценено заради високите си хранителни стойности. От авокадо могат да се приготвят различни ястия поради богатата му текстура и добрия вкус. Авокадото е основната съставка в световноизвестното гуакамоле.

Плодът е наричан също алигаторова круша. Понастоящем се отглежда в тропически и средиземноморски климат на много страни. Мексико е водещ световен производител на авокадо към 2020 г., доставяйки почти 30% от световната реколта.

 

За полезните свойства на авокадото

В днешно време това е любимият плод на хора, които са избрали здравословен начин на живот или са на някакъв хранителен режим.

В една 100-грамова порция се съдържат:

  • витамин К – 26% от дневната стойност
  • фолиева киселина – 20% от ДС
  • витамин С – 17% от ДС
  • калий – 14% от ДС
  • витамин В5 – 14% от ДС
  • витамин В6 – 13% от ДС
  • витамин Е – 10% от ДС
  • Съдържа също малки количества магнезий, манган, мед, желязо, цинк, фосфор и витамини А, В1 (тиамин), В2 (рибофлавин) и В3 (ниацин).

Добавяме съм списъка и 160 калории, 2 грама протеини и 15 грама здравословни мазнини.

Въпреки че съдържа 9 грама въглехидрати, 7 от тях са фибри, така че има само 2 нетни въглехидрати, което прави авокадото нисковъглехидратен плод.

 

Каква е препоръчителната му консумация?

 

Маски за коса със зехтин.

 

Повечето здравни експерти препоръчват да се консумира от половин до един малък плод дневно. Авокадото е значителен източник на здравословни мононенаситени мазнини, които са склонни да засищат доста добре.

Освен към споменатото гуакамоле и нашата изкусителна торта с авокадо, можете да го добавите към салата или да си направите вкусен нисковъглехидратен десерт с авокадо.

 

Какви десерти с авокадо можем да си приготвим?

Мазната текстура на плода позволява да бъде включен в много питателни рецепти, а също и в различни десерти. Освен солен мус с авокадо, можете да си направите и сладък шоколадов крем с авокадо.

За целта впрегнете своето въображение и любими продукти и смесете в блендер. Бихте могли да използвате зрял плод, сметана, стевия или еритритол, малко какао на прах и ванилия и ще получите бърз и разкошен десерт с авокадо.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Домашно правен шоколадова торта, с кето крем от шоколад и кафе. Торта с авокадо.

Вдъхнови ли ви тази рецепта? Вижте и другото ни предложение за шоколадова кето торта – с глазура от крема сирене и смляно кафе.

Ако това предложение за шоколадова кето торта с авокадо ви е харесало, можете да разгледате още много подобни рецепти в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 11 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 27 август 2020 в 10:42 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти