Кето хляб с кокосово брашно
Представяме ви кето хляб с кокосово брашно. Приготвихме 2 нисковъглхидратни рецепти специално за всички вас, които спазвате кето режим и по една или друга причина не можете да консумирате ядки.
В нашите предложения използваме продукти, които не съдържат глутен. Помислили сме и за всички вас, които имате непоносимост към този протеин. Уверяваме ви, че тези две рецепти ще ви станат любим заместител на обикновения бял хляб и неизменна част от кето менюто ви.
Рецепта за кето хляб с кокосово брашно
Пригответе си ароматен кето хляб с кокосово брашно за по-малко от 1 час. Поднесете с кето ястия като нисковъглехидратна алтернатива на белия хляб.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 филийка |
---|---|---|
50 минути | 6 филийки | 1 г нетни въглехидрати, 11 г мазнини, 6 г протеин и 135 калории |
Необходими продукти:
- 120 мл разтопено кокосово масло
- 12 яйца
- 95 г кокосово брашно
- ½ ч. л. морска сол
- ½ ч. л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 175 градуса. Намазнете с разтопено кокосово масло с помощта на четка от всички страни тавичка с размери 23х13х8 см. и оставете настрана.
- В голяма купа чукнете яйцата, добавете кокосовото масло и разбъркайте с телена бъркалка до гладкост.
- Пресейте в купата кокосовото брашно заедно с бакпулвера и морската сол. Разбъркайте, докато се получи гладко тесто.
- Изсипете, разпределете и загладете с шпатула тестото в подготвената тавичка.
- Изпечете на средната решетка на фурната за около 40-50 минути или докато клечка за зъби излезе чиста, след като я забучете в центъра на кето хляба.
- Извадете от фурната и оставете настрана да се охлади за 15-20 минути, след което го нарежете на филийки и поднесете.
Още по-лесен вариант да хапнете режимен хляб е да си го приготвите бързо и без голям ангажимент с нашата готова смес за кето хляб.
Съвети
Кето хляб с кокосово брашно има неутрален вкус, но ако желаете може да добавите любимите си подправки, за да го направите по-ароматен и апетитен.
Съхранете в хладилник за 3-4 дни или във фризер до 3 месеца. Нарежете кето хляб с кокосово брашно на филийки, поставете пергаментова хартия между всяка филийка. По този начин винаги ще имате лесен достъп до необходимия брой резени. Затоплете в тостер, преди да поднесете.
Безглутенов хляб с кокосово брашно
Кето хляб с кокосово брашно без глутен и ядки – толкова е пухкав и мек, че ни напомня на обикновения хляб закупен от пекарната на село. За щастие е с ниско съдържание на въглехидрати – едва 2 грама във филийка.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 филийка |
---|---|---|
1 час и 20 минути | 6 филийки | 2 г нетни въглехидрати 6,8 г мазнини 5,5 г протеин 112 калории |
Необходими продукти:
- 4 яйца на стайна температура
- Щипка сол
- ½ ч. л. еритритол на прах (или фино смляна стевиола), по желание
- 45 г кокосово брашно
- 3 с. л. псилиум хуск фибри
- 2 ч. л. бакпулвер (около 8 г)
- 1 с. л. ябълков оцет
- 1 с. л. кокосово масло (или друго)
- 120 мл. топла вода
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте дъното на квадратна тава с размери 10х10х8 см. с пергаментова хартия.
- Отделете белтъците от жълтъците в две различни купи.
- В голяма купа сложете белтъците, подправете с щипка сол и разбийте с миксер до получаване на пяна.
- Ако използвате подсладител (еритритол или стевиола), добавете го постепенно, без да спирате да разбивате с миксера.
- След като подсладителят се разтвори, добавете в купата два яйчни жълтъка. След като се разбият, добавете останалите два жълтъка и продължете да биете до гладкост.
- Пресейте в купата с яйчената смес кокосовото брашно, псилиум хуск фибрите и бакпулвера. Включете миксера и разбийте сместа, докато се смесят всички съставки.
- Добавете ябълковия оцет, разтопеното кокосово масло и топлата вода. Продължете да разбивате с миксера до попиване на течните съставки.
- Изсипете тестото в подготвената тава. Разпределете равномерно и загладете с шпатула. По желание намажете отгоре с яйчен белтък.
- Сложете кето хляба във фурната да се изпече за около 55-65 минути.
- След това го извадете, оставете да изстине леко, нарежете и поднесете.
Други нисковъглехидратни рецепти може да откриете и в кулинарната ни поредица от две части – „Кето фантазии“.
Още няколко предложения за кето хляб:
- Кето хляб с бадемово брашно
- Пълнен хляб: кето рецепта с подбрани продукти
- Облачен хляб с тапенада – следобедна кето закуска
- Кето хляб с кисели краставички
Още от здравословната ни кухня
Ако тези рецепти за кето хляб с кокосово брашно са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Днешната рецепта за кето хляб с бадемово брашно е вкусна и здравословна алтернатива на традиционния бял хляб, който […]
Опитвали ли сте да си направите пълнен хляб, но в безглутенов вариант? Не е невъзможно, дори рецептата се […]
Дори когато сме на кето, можем да си приготвим чудесен домашен кето хляб. И, вероятно, неговата рецепта ще […]