Кето хляб с кокосово брашно

Обновена: 28.11.2024|
Кето хляб. Свински ребра с кисело зеле.

Представяме ви кето хляб с кокосово брашно. Приготвихме 2 нисковъглхидратни рецепти специално за всички вас, които спазвате кето режим и по една или друга причина не можете да консумирате ядки.

В нашите предложения използваме продукти, които не съдържат глутен. Помислили сме и за всички вас, които имате непоносимост към този протеин. Уверяваме ви, че тези две рецепти ще ви станат любим заместител на обикновения бял хляб и неизменна част от кето менюто ви.

 

Рецепта за кето хляб с кокосово брашно

Пригответе си ароматен кето хляб с кокосово брашно за по-малко от 1 час. Поднесете с кето ястия като нисковъглехидратна алтернатива на белия хляб.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 филийка
50 минути 6 филийки 1 г нетни въглехидрати, 11 г мазнини, 6 г протеин и 135 калории

 

Необходими продукти:

  • 120 мл разтопено кокосово масло
  • 12 яйца
  • 95 г кокосово брашно
  • ½ ч. л. морска сол
  • ½ ч. л. бакпулвер

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 175 градуса. Намазнете с разтопено кокосово масло с помощта на четка от всички страни тавичка с размери 23х13х8 см. и оставете настрана.
  2. В голяма купа чукнете яйцата, добавете кокосовото масло и разбъркайте с телена бъркалка до гладкост.
  3. Пресейте в купата кокосовото брашно заедно с бакпулвера и морската сол. Разбъркайте, докато се получи гладко тесто.
  4. Изсипете, разпределете и загладете с шпатула тестото в подготвената тавичка.
  5. Изпечете на средната решетка на фурната за около 40-50 минути или докато клечка за зъби излезе чиста, след като я забучете в центъра на кето хляба.
  6. Извадете от фурната и оставете настрана да се охлади за 15-20 минути, след което го нарежете на филийки и поднесете.

Още по-лесен вариант да хапнете режимен хляб е да си го приготвите бързо и без голям ангажимент с нашата готова смес за кето хляб.

 

Съвети

Кето хляб с кокосово брашно има неутрален вкус, но ако желаете може да добавите любимите си подправки, за да го направите по-ароматен и апетитен.

Съхранете в хладилник за 3-4 дни или във фризер до 3 месеца. Нарежете кето хляб с кокосово брашно на филийки, поставете пергаментова хартия между всяка филийка. По този начин винаги ще имате лесен достъп до необходимия брой резени. Затоплете в тостер, преди да поднесете.

 

Безглутенов хляб с кокосово брашно

Кето хляб с кокосово брашно без глутен и ядки – толкова е пухкав и мек, че ни напомня на обикновения хляб закупен от пекарната на село. За щастие е с ниско съдържание на въглехидрати – едва 2 грама във филийка.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 филийка
1 час и 20 минути 6 филийки 2 г нетни въглехидрати
6,8 г мазнини
5,5 г протеин
112 калории

 

Необходими продукти:

  • 4 яйца на стайна температура
  • Щипка сол
  • ½ ч. л. еритритол на прах (или фино смляна стевиола), по желание
  • 45 г кокосово брашно
  • 3 с. л. псилиум хуск фибри
  • 2 ч. л. бакпулвер (около 8 г)
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 1 с. л. кокосово масло (или друго)
  • 120 мл. топла вода

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте дъното на квадратна тава с размери 10х10х8 см. с пергаментова хартия.
  2. Отделете белтъците от жълтъците в две различни купи.
  3. В голяма купа сложете белтъците, подправете с щипка сол и разбийте с миксер до получаване на пяна.
  4. Ако използвате подсладител (еритритол или стевиола), добавете го постепенно, без да спирате да разбивате с миксера.
  5. След като подсладителят се разтвори, добавете в купата два яйчни жълтъка. След като се разбият, добавете останалите два жълтъка и продължете да биете до гладкост.
  6. Пресейте в купата с яйчената смес кокосовото брашно, псилиум хуск фибрите и бакпулвера. Включете миксера и разбийте сместа, докато се смесят всички съставки.
  7. Добавете ябълковия оцет, разтопеното кокосово масло и топлата вода. Продължете да разбивате с миксера до попиване на течните съставки.
  8. Изсипете тестото в подготвената тава. Разпределете равномерно и загладете с шпатула. По желание намажете отгоре с яйчен белтък.
  9. Сложете кето хляба във фурната да се изпече за около 55-65 минути.
  10. След това го извадете, оставете да изстине леко, нарежете и поднесете.

 

Други нисковъглехидратни рецепти може да откриете и в кулинарната ни поредица от две части – „Кето фантазии“.

Още няколко предложения за кето хляб:

Още от здравословната ни кухня

 

Кето хляб с кокосово брашно. Малинови хапки.

Малиновите хапки са перфектният нисковъглехидратен десерт за удовлетворяване на нуждата от сладко по време на кето диета и за поднасяне на вашите гости.

 

Ако тези рецепти за кето хляб с кокосово брашно са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар