Кето пица с кокосово брашно – Маргарита
Кето пица с кокосово брашно за блат – така приготвяме рецептата за пица Маргарита с ниско съдържание на въглехидрати.
Хрупкава коричка, червени домати, меко сирене моцарела и ароматен пресен босилек – добавете още от любимите си продукти с ниско съдържание на въглехидрати, за да направите пицата още по-вкусна.
Мини кето пица с кокосово брашно – Маргарита
Обичаме да си приготвяме тази вкусна мини пица с кокосово брашно – Маргарита. Сътворете най-вкусните и хрупкави мини пици, като добавите пресни билки и подправки, свежи зеленчуци, риба или месо.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
25 минути | 4 порции по 2 пици | 8 г нетни въглехидрати, 39 г мазнини, 23 г протеин и 485 калории |
Необходими продукти за пица с кокосово брашно
За блата:
- 3 яйца
- 5 с. л. домашна кето майонеза
- 3 с. л. кокосово брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. лук на прах
- 1 с. л. краве масло Гхи
За гарниране:
- 8 с. л. доматено пюре (~120 г)
- 10 маслини (~100 г)
- 100 г чери домати
- 1 ч. л. сол
- ¼ ч. л. черен пипер, смлян
- 1 ч. л. риган, сушен
- 220 г сирене моцарела, настъргано
- 40 г сирене пармезан, настъргано
- 1 с. л. зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне
Блата за пица с кокосово брашно – Маргарита:
- Чукнете яйцата в купа и смесете с домашната кето майонеза, разбъркайте до гладка смес.
- В друга купа смесете кокосовото брашно, бакпулвера, солта и лука на прах.
- Изсипете сухите съставки в купата с течните и разбъркайте до получаване на гладко тесто. Оставете настрана да престои за няколко минути.
- Загрейте кравето масло Гхи в тиган на средно силен огън.
- Изсипете от тестото в тигана, като оформите малки блатове за пица с диаметър около 8 см. Изпържете за около 1 минута от всяка страна или до златисто. Трябва да получите около 6-8 мини блата.
- Поставете мини блатовете върху тавичка, покрита с хартия за печене.
Гарнирайте пиците и изпечете:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Намажете всеки мини блат за пица с доматено пюре, песто или с крема сирене.
- Гарнирайте с любимите си продукти (пилешко месо, скариди, маслини,чери домати или други).
- Подправете със сол, черен пипер и босилек/риган.
- Добавете настъргано сирене моцарела, пармезан и полейте със зехтин.
- Изпечете в загрятата фурна за 5-10 минути или докато сиренето се разтопи и пиците придобият приятен цвят.
- Поднесете на трапезата порция от 2 парчета мини пица с кокосово брашно Маргарита и се насладете на хрупкавостта и приятния вкус на ястието.
Кето пица с кокосово брашно – Маргарита
Искате да приготвите най-вкусното тесто за пица с ниско съдържание на въглехидрати? Този вариант за блат за пица с кокосово брашно и псилиум хуск фибри е идеален и се приготвя много бързо.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 2 парчета пица с кокосово брашно | 11 г нетни въглехидрати, 70 г мазнини, 42 г протеин и 914 калории |
Необходими продукти:
- 95 г кокосово брашно
- 3 с. л. псилиум хуск фибри
- ½ ч. л. бакпулвер
- 1 ½ ч. л. сол
- 1 ч. л. смлян черен пипер
- 4 с. л. зехтин екстра върджин/кокосово масло
- 475 мл гореща вода
За гарниране:
- 280 г прясно сирене моцарела
- 170 г чери домати
- 2 с. л. пресен босилек
- 1 с. л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Смесете в купа кокосовото брашно, хуска, бакпулвера, солта и черния пипер, разбъркайте.
- Добавете зехтина и половината от горещата вода, разбъркайте добре.
Ако сте изсипали твърде много вода и тестото стане лепкаво, добавете още малко кокосово брашно, за да поеме течността. Ако тестото не е достатъчно лепкаво, добавете още вода.
- Оформете от тестото две топки с помощта на ръцете си.
- Поставете топката между два листа пергаментова хартия и разточете блат с дебелина 1-2 см.
- Изпечете всяка пица с кокосово брашно на скара или във фурна, следвайки долупосочените стъпки.
Пица на скара:
- Загрейте скарата за 20-30 минути на слаб огън със затворен капак.
- Намазнете скарата с малко мазнина, за да сте сигурни, че пиците няма да залепнат.
- Намазнете блата от едната страна с мазнина, след което го поставете на скарата да се пече.
- Затворете капака и изпечете за около 5 минути, като внимавате да не изгори, а да придобие приятна хрупкава коричка.
- Намазнете от другата страна и обърнете блата, за да изпечете и от другата страна.
- Прехвърлете блатовете в чиния и гарнирайте с прясна моцарела, нарязани чери домати и пресен босилек.
- Върнете пиците обратно на скарата, затворете капака и печете за 5 минути или до разтапяне на сиренето.
Пица на фурна:
- Загрейте фурната до 175 градуса.
- Поставете подготвените блатове за пица в тава, покрита с пергаментова хартия.
- Изпечете за 25 минути, извадете от фурната и гарнирайте.
- След това изпечете за още 10 минути или докато краищата на блата придобият приятен златист цвят и сиренето се разтопи.
Сервирайте:
- Сервирайте хрупкавата пица с кокосово брашно на трапезата.
- По желание подправете със сол, черен пипер и пресен босилек. Гарнирайте с резени домати и зехтин.
Няколко кулинарни съвета
- Можете да гарнирате пицата с любимите си продукти. Добавете морски дарове, месо или вегетариански продукти (зелени чушки, люта чушка или артишок). Други добри алтернативи са бекон или риба тон.
- Що се отнася до сирената, миксът от моцарела и пармезан е чудесен вариант, но може да използвате и краве сирене и кашкавал. Ако сте любители на по-ароматните сирена, синьото сирене, фетата или козето сирене ще добавят гурме нотка към ястието.
- За повече вкус не се колебайте да овкусите тестото за пица с кокосово брашно с допълнителни подправки. Чесън на прах, риган или червен пипер правят блата за пица още по-вкусен.
- Абсорбиращата способност на кокосовото брашно и псилиум хуск фибрите е различна в зависимост от марката на продукта, който използвате. Това означава, че е най-добре да добавяте горещата вода малко по малко, докато достигне тестото желаната консистенция.
Други варианти за кето пица:
- Кето пица с бадемово брашно
- Кето пица с блат от моцарела
- Кето пица с блат от тиквички и сос от домашна майонеза
- Пица с тесто от тиквички
- Пица с блат от карфиол и сос Маринара
- Кето пица в гондола от тиквички
- Кето пица с артишок и спанак
И една идея за десерт – пица:
- Плодова пица – различният вариант за кето десерт
Други нисковъглехидратни предложения ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в нейното продължение „Кето Фантазии 2„.
История на пица „Маргарита“
Град Неапол, югоизточна Италия, официално е известен като мястото, от което произхожда популярната пица.
През 1889 г. кралица Маргарита Савойска и крал Умберто посетили град Неапол. За да впечатлят кралицата, местните приготвили италианска пица, която гарнирали с пресен босилек, домати и прясно сирене моцарела.
Продуктите, които избрали, не били случайни – цветовете им символизирали знамето на Италия – зелено, бяло и червено. Тази пица станала любима на кралицата, затова била наречена и с нейното име. Пица „Маргарита“ е една от най-известните пици в днешно време по цял свят.
Още от здравословната ни кухня
Алтернатива освен на тестото за пица има и за палачинковото – като тази рецепта за кето палачинки от карфиол.
Ако нашите предложения за кето пица с кокосово брашно са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
В тази статия ще ви разкрием как да си приготвим перфектната домашна пица, както и още интересни факти около това любимо ястие.
Доматените сосове могат да допълнят всякакви ястия и предястия и да ги направят оше по-вкусни.
Днес приготвяме две вкусни рецепти за кето пица с блат от моцарела, които по никакъв начин не отстъпват