Кето пица с кокосово брашно – Маргарита

Обновена: 03.07.2024|
Мъфини със спанак. Пица с кокосово брашно.

Кето пица с кокосово брашно за блат – така приготвяме рецептата за пица Маргарита с ниско съдържание на въглехидрати.

Хрупкава коричка, червени домати, меко сирене моцарела и ароматен пресен босилек – добавете още от любимите си продукти с ниско съдържание на въглехидрати, за да направите пицата още по-вкусна.

 

Мини кето пица с кокосово брашно – Маргарита

Обичаме да си приготвяме тази вкусна мини пица с кокосово брашноМаргарита. Сътворете най-вкусните и хрупкави мини пици, като добавите пресни билки и подправки, свежи зеленчуци, риба или месо.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
25 минути 4 порции по 2 пици 8 г нетни въглехидрати, 39 г мазнини, 23 г протеин и 485 калории

 

berb 02 400 02
ekzo 02 600
berb 02 400 02
ekzo 02 600

Необходими продукти за пица с кокосово брашно

За блата:

  • 3 яйца
  • 5 с. л. домашна кето майонеза
  • 3 с. л. кокосово брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. лук на прах
  • 1 с. л. краве масло Гхи

За гарниране:

  • 8 с. л. доматено пюре (~120 г)
  • 10 маслини (~100 г)
  • 100 г чери домати
  • 1 ч. л. сол
  • ¼ ч. л. черен пипер, смлян
  • 1 ч. л. риган, сушен
  • 220 г сирене моцарела, настъргано
  • 40 г сирене пармезан, настъргано
  • 1 с. л. зехтин екстра върджин

 

Начин на приготвяне

Блата за пица с кокосово брашно – Маргарита:

  1. Чукнете яйцата в купа и смесете с домашната кето майонеза, разбъркайте до гладка смес.
  2. В друга купа смесете кокосовото брашно, бакпулвера, солта и лука на прах.
  3. Изсипете сухите съставки в купата с течните и разбъркайте до получаване на гладко тесто. Оставете настрана да престои за няколко минути.
  4. Загрейте кравето масло Гхи в тиган на средно силен огън.
  5. Изсипете от тестото в тигана, като оформите малки блатове за пица с диаметър около 8 см. Изпържете за около 1 минута от всяка страна или до златисто. Трябва да получите около 6-8 мини блата.
  6. Поставете мини блатовете върху тавичка, покрита с хартия за печене.

Гарнирайте пиците и изпечете:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Намажете всеки мини блат за пица с доматено пюре, песто или с крема сирене.
  3. Гарнирайте с любимите си продукти (пилешко месо, скариди, маслини,чери домати или други).
  4. Подправете със сол, черен пипер и босилек/риган.
  5. Добавете настъргано сирене моцарела, пармезан и полейте със зехтин.
  6. Изпечете в загрятата фурна за 5-10 минути или докато сиренето се разтопи и пиците придобият приятен цвят.
  7. Поднесете на трапезата порция от 2 парчета мини пица с кокосово брашно Маргарита и се насладете на хрупкавостта и приятния вкус на ястието.

 

Кето пица с кокосово брашно – Маргарита

Искате да приготвите най-вкусното тесто за пица с ниско съдържание на въглехидрати? Този вариант за блат за пица с кокосово брашно и псилиум хуск фибри е идеален и се приготвя много бързо.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
40 минути 2 парчета пица с кокосово брашно 11 г нетни въглехидрати, 70 г мазнини, 42 г протеин и 914 калории

Необходими продукти:

Пица с кокосово брашно. Кокосово брашно за диабетици.

  • 95 г кокосово брашно
  • 3 с. л. псилиум хуск фибри
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • 1 ½ ч. л. сол
  • 1 ч. л. смлян черен пипер
  • 4 с. л. зехтин екстра върджин/кокосово масло
  • 475 мл гореща вода

 

За гарниране:

  • 280 г прясно сирене моцарела
  • 170 г чери домати
  • 2 с. л. пресен босилек
  • 1 с. л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Смесете в купа кокосовото брашно, хуска, бакпулвера, солта и черния пипер, разбъркайте.
  2. Добавете зехтина и половината от горещата вода, разбъркайте добре.

Ако сте изсипали твърде много вода и тестото стане лепкаво, добавете още малко кокосово брашно, за да поеме течността. Ако тестото не е достатъчно лепкаво, добавете още вода.

  1. Оформете от тестото две топки с помощта на ръцете си.
  2. Поставете топката между два листа пергаментова хартия и разточете блат с дебелина 1-2 см.
  3. Изпечете всяка пица с кокосово брашно на скара или във фурна, следвайки долупосочените стъпки.

Пица на скара:

  1. Загрейте скарата за 20-30 минути на слаб огън със затворен капак.
  2. Намазнете скарата с малко мазнина, за да сте сигурни, че пиците няма да залепнат.
  3. Намазнете блата от едната страна с мазнина, след което го поставете на скарата да се пече.
  4. Затворете капака и изпечете за около 5 минути, като внимавате да не изгори, а да придобие приятна хрупкава коричка.
  5. Намазнете от другата страна и обърнете блата, за да изпечете и от другата страна.
  6. Прехвърлете блатовете в чиния и гарнирайте с прясна моцарела, нарязани чери домати и пресен босилек.
  7. Върнете пиците обратно на скарата, затворете капака и печете за 5 минути или до разтапяне на сиренето.

Пица на фурна:

  1. Загрейте фурната до 175 градуса.
  2. Поставете подготвените блатове за пица в тава, покрита с пергаментова хартия.
  3. Изпечете за 25 минути, извадете от фурната и гарнирайте.
  4. След това изпечете за още 10 минути или докато краищата на блата придобият приятен златист цвят и сиренето се разтопи.

Сервирайте:

  1. Сервирайте хрупкавата пица с кокосово брашно на трапезата.
  2. По желание подправете със сол, черен пипер и пресен босилек. Гарнирайте с резени домати и зехтин.

 

Няколко кулинарни съвета

 

Пица с кокосово брашно - съвети.

 

  • Можете да гарнирате пицата с любимите си продукти. Добавете морски дарове, месо или вегетариански продукти (зелени чушки, люта чушка или артишок). Други добри алтернативи са бекон или риба тон.
  • Що се отнася до сирената, миксът от моцарела и пармезан е чудесен вариант, но може да използвате и краве сирене и кашкавал. Ако сте любители на по-ароматните сирена, синьото сирене, фетата или козето сирене ще добавят гурме нотка към ястието.
  • За повече вкус не се колебайте да овкусите тестото за пица с кокосово брашно с допълнителни подправки. Чесън на прах, риган или червен пипер правят блата за пица още по-вкусен.
  • Абсорбиращата способност на кокосовото брашно и псилиум хуск фибрите е различна в зависимост от марката на продукта, който използвате. Това означава, че е най-добре да добавяте горещата вода малко по малко, докато достигне тестото желаната консистенция.

 

Други варианти за кето пица:

И една идея за десерт – пица:

Други нисковъглехидратни предложения ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в нейното продължение „Кето Фантазии 2„.

 

История на пица „Маргарита“

Град Неапол, югоизточна Италия, официално е известен като мястото, от което произхожда популярната пица.

През 1889 г. кралица Маргарита Савойска и крал Умберто посетили град Неапол. За да впечатлят кралицата, местните приготвили италианска пица, която гарнирали с пресен босилек, домати и прясно сирене моцарела.

Продуктите, които избрали, не били случайни – цветовете им символизирали знамето на Италия – зелено, бяло и червено. Тази пица станала любима на кралицата, затова била наречена и с нейното име. Пица „Маргарита“ е една от най-известните пици в днешно време по цял свят.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Пица с кокосово брашно. Кето палачинки от карфиол.

Алтернатива освен на тестото за пица има и за палачинковото – като тази рецепта за кето палачинки от карфиол.

 

Ако нашите предложения за кето пица с кокосово брашно са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 3 юли 2024 в 17:01 | Публикувана: 6 декември 2021 в 17:20 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф