Рецепта за неустоимо вкусни кокосови бисквитки
Кето кокосови бисквитки можем да направим за по-малко от половин час. Те ще ни осигурят здравословни мазнини и са приемливи в кето храненето! Тези кокосови бисквитки звучат прекалено добре, за да са истина.
Този десерт е страхотен здравословен заместител на традиционната захарна бисквитка, тъй като е направена без един ключов компонент – именно захарта. Кокосовите сладки са не само с ниско съдържание на калории и въглехидрати, но и са перфектният десерт за из път.
И така, какво има в тези кокосови бисквитки, което ги прави перфектното кето изкушение?
Съставките в тези кокосови бисквитки включват лесни продукти, които ще открием в хладилника – яйца, кокосово масло, Стевиола (подсладител с ниско съдържание на въглехидрати), кокосово брашно и щипка ванилов аромат. Една бисквитка има средно по-малко от един грам чисти въглехидрати и по-малко от 2 г протеин.
Да, прочетохте правилно – не повече от един грам чисти въглехидрати на бисквитка!
Ако не разполагате с кокосово брашно под ръка, можете да използвате бадемово брашно. Това важи и за заместителя на захарта Стевиола – можете да използвате и течна Стевиола с ванилия.
Вашите кокосови бисквитки не трябва да бъдат лечение срещу стреса и калорийна бомба с високо съдържание на въглехидрати, което може да ви извади от кетоза. Напротив! Със здравословните мазнини и липсата на въглехидрати в тези сладки кокосови бисквитки ще похапнете нещо сладко и вкусно, но ще сте сигурни, че ще останете в кетоза.
Рецепта за кокосови бисквитки
Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 6
Хранителна стойност в порция: 3 г въглехидрати
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 6 | 3 г нетни въглехидрати |
Необходими продукти:
- 2 големи яйца
- 150 г меко кокосово масло
- 1 ч. л. стевиола ванилия
- 5 с. л. Стевиола на прах
- 6 с. л. кокосово брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- ½ ч. л. сол
Начин на приготвяне:
- Загряваме фурната до 175 градуса.
- В голяма купа разбиваме с миксер яйцата, кокосовото масло и екстракта от ванилия до пяна. Добавяме Стевиолата и разбъркваме. Прибавяме останалата част от сухите съставки и смесваме добре до образуване на тесто.
- Ако сместа не е достатъчно гъста, добавете още 1 с.л. кокосово брашно.
- Обмазваме хартията за печене с малко кокосово масло и слагаме в тавата. Оформяме 12 кръгли бисквитки и ги поставяме на разстояние една от друга в тавата. Изпичаме за 10 минути.
- Оставяме кокосовите бисквитки да изстинат преди консумация.
Можем да съхраняваме готовите кокосови бисквитки в херметически затворена кутийка при стайна температура или в хладилник (до 7 дни).
Любимият кокос и в кокосови бисквитки
Печенето с кокосово брашно може да бъде предизвикателство! Но си заслужава, защото предлага текстура, която е малко по-мека и по-плътна от традиционното брашно, а ароматът е страхотен. Освен това добавя нотка на естествена сладост на печените изделия, без да има натрапчив вкус на кокос, което го прави чудесна възможност за печене, дори ако не искате да направите десерт с аромат на кокос.
Кокосовото брашно е чудесна възможност за всеки, който е алергичен към бадеми или тези, които търсят храна без глутен.
Кокосовото масло
В зависимост от климата и температурата кокосовото масло може да бъде гладко, течно, твърдо или дори ронливо. Ако искаме маслото да бъде меко, можем да го поставим в топла (не гореща) фурна за няколко минути. Изваждаме го след пет минути – фурната няма да е достигнала още до 175 градуса, но маслото ще е станало меко. Или можем да го втечним, като го сложим на водна баня на умерена температура.
Вашето мнение е полезно за екипа на Фор Лайф и другите наши читатели. Ако правите тези кокосови бисквитки, не забравяйте да оставите коментар и да споделите дали са ви харесали.
Ако рецептата ви е харесала и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня!
Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Пригответе си кето домашни бисквити, за да имате винаги готов десерт и да не прибягвате към нездравословните и […]
Кето шоколадови бисквити е нисковъглехидратен десерт, който не съдържа захари и все пак е толкова вкусен. Те са […]
Приготвихме алтернатива на любимите на няколко поколения бисквитки – кето холидейки. Тези десертчета, продавани в единични опаковки, са […]
14 Коментара
Чудесни станаха, въпреки че забравих да сложа сол, поздравления за хибавата рецепта!
Здравейте,
Мога ли да заместя стевиолата с кленов сироп или мед?
Благодаря,
Роси
Да, ако нямате здравословен проблем, свързан с приема на захар, можете да използвате и друг естествен подсладител. :)