Кето шоколадова торта с маскарпоне + видео рецепта
Хапването на този десерт не се влияе от сезоните, затова днес приготвяме една страхотна кето шоколадова торта с маскарпоне, съдържаща само 6 г въглехидрати в порция.
Този десерт можете да опитате, дори да не сте на кето режим или друга нисковъглехидратна диета – здравословните продукти, които сме подбрали, са чудесна комбинация за всеки.
Какво представлява рецептата?
Ядкови брашна, ароматни масла, какао на прах за страхотен шоколадов вкус и цвят в комбинация с ефирния и сладък крем маскарпоне – изкушихте ли се вече? Тази торта изисква малко повече време и внимателно боравене с количеството на съставките.
Нашето предложение за здравословен десерт изключва глутена и захарта, за да се насладим на чистите вкусове, използвайки естествени подсладители и брашна.
Да видим какво ще ни е необходимо за приготвяне на кето шоколадова торта маскарпоне.
Рецепта за кето шоколадова торта с маскарпоне
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
50 минути | 16 | 8,98 г |
Необходими продукти:
- 400 г бадемово брашно
- 80 г кокосово брашно
- ½ ч. л. сол
- 2 ч. л. бакпулвер
- 2/3 ч. л. сода за хляб
- 70 г какао на прах
- 1 ч. л. хуск фибри
- 10 яйца
- 200 г стевиола, смляна на пудра (или еритритол)
- 1 ч. л. смляно кафе
- 140 мл кокосово масло, разтопено
- 340 мл бадемово мляко, неподсладено
- 2 ч. л. лимонов сок/ябълков оцет
- 1 ч. л. стевиола с ванилия/екстракт от ванилия
За шоколадовия крем маскарпоне:
- 250 г маскарпоне
- 70 г стевиола, смляна на пудра (или еритритол)
- 100 г кето течен шоколад
- 1 с. л. какао на прах
- 240 мл сметана за разбиване
За украса (по желание):
- 50 г боровинки/малини/къпини
Какво трябва да знаем за приготвянето на блатовете?
За да се получат перфектните блатове за вашата кето шоколадова торта, тъй като е предизвикателство да се работи с ядкови брашна, ще ви дадем няколко съвета.
И тук е важно да пресеете брашното, за да се получи хомогенна консистенция след прибавянето на останалите съставки. Ако подсладителят, който използвате, е на кристали – смелете го на пудра.
Използвайте форми за печене с диаметър 15-18 см, с хартия за печене на дъното. Когато блатовете са готови, оставете всеки да се охлади преди да го извадите от формата, в противен случай може да се разпаднат.
Изпълнение на рецептата за кето шоколадова торта с маскарпоне:
- Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе две кръгли форми за торти с диаметър 15-18 см и ги покрийте с хартия за печене. Оставете ги настрана.
- Пресейте бадемовото брашно, за да отстраните бучки, ако са се образували такива. В купа го смесете с останалите сухи съставки – кокосовото, бакпулвера, содата, хуска, солта и какаото на прах и разбъркайте.
- Смесете бадемовото мляко с лимоновия сок.
- В отделна купа разбийте с миксер на висока скорост яйцата и смления на пудра подсладител за 4-5 минути. Добавете стевиолата с ванилия, кафето и кокосовото масло.
- Изсипете сухата смес към яйчената и продължете да миксирате.
- Излейте бадемовото мляко с лимоновия сок и продължете да разбивате сместа до хомогенизиране.
- Разпределете след това сместа в двете кръгли форми. Изравнете повърхностите и изпечете за 25-30 минути, докато при вкарване на клечка за зъби в блата не излезе суха.
- Когато са готови, оставете ги във формите да се охладят и след това ги извадете, като прокарате нож по краищата – ще стане много по-лесно.
- Поставете ги на кухненска решетка или върху хартия за печене на плота.
Приготвяне на маскарпоне крема
Следвайте следните стъпки:
- В купа разбъркайте, с помощта на шпатула, маскарпонето, какаото на прах и смленият подсладител.
- Започнете да разбивате с миксер на средна скорост, като постепенно добавяте сметаната. Разбивайте, докато сместа се сгъсти добре. Разбиването на висока скорост може да доведе до отделяне на течност от крема и да развали консистенцията му.
- Бавно добавете и течния кето шоколад, миксирайки на ниска скорост.
- Върху формата за торта сложете малко от крема в средата и поставете първия блат. Покрийте го добре с маскарпоне пълнежа, сложете втория блат и повторете.
- Украсете вашата кето шоколадова торта с бери плодове по избор, но имайте предвид, че те ще увеличат въглехидратното съдържание в порция.
Ако добавяте други продукти към рецептата, по ваш вкус, използвайте калкулатора за въглехидрати, за да изчислите стойностите. И не забравяйте – отчитат се само нетните въглехидрати (без фибри).
В двете части на кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ ви очакват общо над 200 изкусителни кето ястия – от предястието до десерта.
Открийте още предложения за кето торти в нашия кулинарен блог:
- Домашна орехова торта
- Кето торта Павлова
- Испанска бадемова (Тарта Де Сантяго)
- Кето Ангелска торта
- Шоколадова сурова торта
- Червено кадифе
- Бадемова торта с рикота
- Шоколадова торта без брашно
- Кокосова торта
- Канелена с тиквички
- Кето торта Наполеон
Очакват ви още много рецепти в раздел „Десерти“.
Още от здравословната ни кухня
В случай, че нямате повод за голяма торта, пригответе си малки мъфини без захар, с предложения за 2 вида крем.
Ако нашето предложение за кето шоколадова торта с маскарпоне ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Домашна орехова торта с лека текстура се комбинира чудесно с чаша ароматен чай. Приготвяме един кето вариант, в
Ако искате да направите вкусен десерт, но нямате много време, рецептата за кето бадемова торта с рикота е
Пробвали ли сте да направите блат за кето торта с тиквички? Този зеленчук лесно намира своето място в
Един Коментар
Ако правя блатовете правоъкълни, с какви размери трябва да са тавичките?