Кето шоколадова торта с маскарпоне + видео рецепта

Обновена: 11.03.2024|

Хапването на този десерт не се влияе от сезоните, затова днес приготвяме една страхотна кето шоколадова торта с маскарпоне, съдържаща само 6 г въглехидрати в порция.

Този десерт можете да опитате, дори да не сте на кето режим или друга нисковъглехидратна диета – здравословните продукти, които сме подбрали, са чудесна комбинация за всеки.

 

Какво представлява рецептата?

Ядкови брашна, ароматни масла, какао на прах за страхотен шоколадов вкус и цвят в комбинация с ефирния и сладък крем маскарпоне – изкушихте ли се вече? Тази торта изисква малко повече време и внимателно боравене с количеството на съставките.

husk 400
keto 01

Нашето предложение за здравословен десерт изключва глутена и захарта, за да се насладим на чистите вкусове, използвайки естествени подсладители и брашна.

husk 400
keto 01

Да видим какво ще ни е необходимо за приготвяне на кето шоколадова торта маскарпоне.

 

Рецепта за кето шоколадова торта с маскарпоне

 

 

Време за приготвяне Порции  Нетни въглехидрати в 1 порция
50 минути 16 8,98 г

Необходими продукти:

  • 400 г бадемово брашно
  • 80 г кокосово брашно
  • ½  ч. л. сол
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 2/3 ч. л. сода за хляб
  • 70 г какао на прах
  • 1 ч. л. хуск фибри
  • 10 яйца
  • 200 г стевиола, смляна на пудра (или еритритол)
  • 1 ч. л. смляно кафе
  • 140 мл кокосово масло, разтопено
  • 340 мл бадемово мляко, неподсладено
  • 2 ч. л. лимонов сок/ябълков оцет
  • 1 ч. л. стевиола с ванилия/екстракт от ванилия

За шоколадовия крем маскарпоне:

  • 250 г маскарпоне
  • 70 г стевиола, смляна на пудра (или еритритол)
  • 100 г кето течен шоколад
  • 1 с. л. какао на прах
  • 240 мл сметана за разбиване

За украса (по желание):

  • 50 г боровинки/малини/къпини

Кето шоколадова торта с маскарпоне - продукти.

 

Какво трябва да знаем за приготвянето на блатовете?

За да се получат перфектните блатове за вашата кето шоколадова торта, тъй като е предизвикателство да се работи с ядкови брашна, ще ви дадем няколко съвета.

И тук е важно да пресеете брашното, за да се получи хомогенна консистенция след прибавянето на останалите съставки. Ако подсладителят, който използвате, е на кристали – смелете го на пудра.

Използвайте форми за печене с диаметър 15-18 см, с хартия за печене на дъното. Когато блатовете са готови, оставете всеки да се охлади преди да го извадите от формата, в противен случай може да се разпаднат.

Изпълнение на рецептата за кето шоколадова торта с маскарпоне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе две кръгли форми за торти с диаметър 15-18 см и ги покрийте с хартия за печене. Оставете ги настрана.
  2. Пресейте бадемовото брашно, за да отстраните бучки, ако са се образували такива. В купа го смесете с останалите сухи съставки – кокосовото, бакпулвера, содата, хуска, солта и какаото на прах и разбъркайте.
  3. Смесете бадемовото мляко с лимоновия сок.
  4. В отделна купа разбийте с миксер на висока скорост яйцата и смления на пудра подсладител за 4-5 минути. Добавете стевиолата с ванилия, кафето и кокосовото масло.
  5. Изсипете сухата смес към яйчената и продължете да миксирате.
  6. Излейте бадемовото мляко с лимоновия сок и продължете да разбивате сместа до хомогенизиране.
  7. Разпределете след това сместа в двете кръгли форми. Изравнете повърхностите и изпечете за 25-30 минути, докато при вкарване на клечка за зъби в блата не излезе суха.
  8. Когато са готови, оставете ги във формите да се охладят и след това ги извадете, като прокарате нож по краищата – ще стане много по-лесно.
  9. Поставете ги на кухненска решетка или върху хартия за печене на плота.

Приготвяне на маскарпоне крема

Следвайте следните стъпки:

  1. В купа разбъркайте, с помощта на шпатула, маскарпонето, какаото на прах и смленият подсладител.
  2. Започнете да разбивате с миксер на средна скорост, като постепенно добавяте сметаната. Разбивайте, докато сместа се сгъсти добре. Разбиването на висока скорост може да доведе до отделяне на течност от крема и да развали консистенцията му.
  1. Бавно добавете и течния кето шоколад, миксирайки на ниска скорост.
  2. Върху формата за торта сложете малко от крема в средата и поставете първия блат. Покрийте го добре с маскарпоне пълнежа, сложете втория блат и повторете.
  3. Украсете вашата кето шоколадова торта с бери плодове по избор, но имайте предвид, че те ще увеличат въглехидратното съдържание в порция.

 

Кето шоколадова торта с маскарпоне и горски плодове.

 

Ако добавяте други продукти към рецептата, по ваш вкус, използвайте калкулатора за въглехидрати, за да изчислите стойностите. И не забравяйте – отчитат се само нетните въглехидрати (без фибри).

В двете части на кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ ви очакват общо над 200 изкусителни кето ястия – от предястието до десерта.

 

Открийте още предложения за кето торти в нашия кулинарен блог:

Очакват ви още много рецепти в раздел „Десерти“.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шоколадова торта с маскарпоне. Шоколадови мъфини с матча.

В случай, че нямате повод за голяма торта, пригответе си малки мъфини без захар, с предложения за 2 вида крем.

 

Ако нашето предложение за кето шоколадова торта с маскарпоне ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Петя Керанова 28.05.2023 at 12:48 - Отговор

    Ако правя блатовете правоъкълни, с какви размери трябва да са тавичките?

Оставете коментар

Обновена: 11 март 2024 в 16:34 | Публикувана: 3 ноември 2021 в 15:58 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти