Хапването на този десерт не се влияе от сезоните, затова днес приготвяме една страхотна кето шоколадова торта с маскарпоне, съдържаща само 6 г въглехидрати в порция. Този десерт можете да опитате, дори да не сте на кето режим или друга нисковъглехидратна диета – здравословните продукти, които сме подбрали, са чудесна комбинация за всеки.

Ядкови брашна, ароматни масла, какао на прах за страхотен шоколадов вкус и цвят в комбинация с ефирния и сладък крем маскарпоне – изкушихте ли се вече?

Да видим какво ще ни е необходимо за приготвяне на кето шоколадова торта маскарпоне.

 

 

Рецепта за кето шоколадова торта с маскарпоне

Време за приготвяне: 50 минути

Порции: 16

Хранителна стойност в 1 порция: 6 г въглехидрати, 257 калории, 3 г фибри, 6 г протеин

Необходими продукти:

  • 200 г бадемово брашно
  • 40 г кокосово брашно
  • ¼ ч. л. сол
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1/3 ч. л. сода за хляб
  • 35 г какао на прах
  • ½ ч. л. хуск фибри
  • 5 яйца
  • 100 г стевиола, смляна на пудра, или еритритол
  • 1 ч. л. смляно кафе
  • 70 г кокосово масло, разтопено
  • 170 г бадемово мляко, неподсладено
  • 1 ч. л. ябълков оцет или лимонов сок
  • 1 ч. л. стевиола ванилия или екстракт от ванилия

За шоколадовия крем маскарпоне:

  • 170 г маскарпоне
  • 70 г стевиола, смляна на пудра (или еритритол)
  • 60 г кето течен шоколад
  • 1 с. л. какао на прах
  • 240 мл сметана за разбиване

За украса (по желание)

  • 50 г боровинки/малини/къпини

Изпълнение на рецептата за кето шоколадова торта с маскарпоне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе две кръгли форми за торти с диаметър 15-18 см и ги покрийте с хартия за печене. Оставете ги настрана.
  2. Пресейте бадемовото брашно, за да отстраните бучки, ако са се образували такива. В купа го смесете с останалите сухи съставки – кокосовото, бакпулвера, содата, хуска, солта и какаото на прах.
  3. Смесете бадемовото мляко с оцета/лимоновия сок.
  4. В отделна купа разбийте яйцата и смления на пудра подсладител за 4-5 минути на висока скорост. Добавете ваниловия екстракт, кафето и кокосовото масло.
  5. Добавете ½ от сухата смес към яйчената и миксирайте. Налейте и ½ от бадемовото мляко с оцета/лимона.
  6. Повторете с останалата част от смесите и разбийте добре.
  7. Разпределете сместа в двете кръгли форми. Изравнете повърхностите и печете 25-30 минути, докато при вкарване на клечка за зъби в блата не излезе суха.
  8. Когато са готови, оставете ги във формите да се охладят и след това ги извадете – ще стане много по-лесно. Поставете ги на кухненска решетка или върху хартия за печене на плота.

Приготвяне на маскарпоне крема

 

Кето шоколадова торта с маскарпоне.

 

  1. В купа разбъркайте, с помощта на шпатула, маскарпонето, какаото на прах и смленият подсладител.
  2. Започнете да разбивате с миксер на средна скорост, като постепенно добавяте сметаната. Разбивайте, докато сместа се сгъсти добре. Разбиването на висока скорост може да доведе до отделяне на течност от крема и да развали консистенцията му.
  3. Бавно добавете и течния кето шоколад, миксирайки на ниска скорост.
  4. Върху формата за торта сложете малко от крема в средата и поставете първия блат. Покрийте го добре с маскарпоне пълнежа, сложете втория блат и повторете.

Украсете с бери плодове по избор, но имайте предвид, че те ще увеличат въглехидратното съдържание в порция.

Още нисковъглехидратни предложения ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

Кето течен шоколад 250гр.8.80лв.
Кето фантазии29.00лв.
Кокосово брашно 500 г7.80лв.
Кокосово масло Гхи 200 мл8.00лв.
Бадемово брашно 300 гр13.00лв.
Хуск фибри 200 г - за готвене и пречистване10.60лв.
Стевиола прах 350 г21.60лв.

 

Открийте още предложения за кето торти в нашия кулинарен блог:

Очакват ви още много рецепти в раздел „Десерти„.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шоколадова торта с маскарпоне. Шоколадови мъфини с матча.

В случай, че нямате повод за голяма торта, пригответе си малки мъфини без захар, с предложения за 2 вида крем.

 

Ако нашето предложение за кето шоколадова торта с маскарпоне ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!