Кето панирана риба

Обновена: 26.09.2024|
Кето панирана риба.

Днес приготвяме една чудесна кето панирана риба, за която използваме нисковъглехидратна панировка, за да получим златиста, хрупкава и ароматна коричка.

Здравословна рецепта, от която да извлечем максималното от полезните свойства на продуктите, да не нарушим хранителния си режим, а за някои – да опитат и нови и интересни продукти, като бадемово брашно например.

Да пристъпим към изпълнението на тази семпла кето панирана риба – идеална рецепта за бърз обяд или вечеря.

 

Рецепта за кето панирана риба с бадемово брашно и пармезан

Това, че сме на нисковъглехидратна, кето, безглутенова или друга подобна диета, не означава, че трябва да забравим за панираните ястия.

С лек микс от ядково брашно и пармезан, без агресивно пържене и с подходящата мазнина сме способни да си приготвим апетитно панирано ястие.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в порция
20 минути 4 (по 200 г всяка) 4 г въглехидрати, 49 г протеин, 20 г мазнини, 2 г фибри, 342 калории

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 50 г бадемово брашно
  • 30 г пармезан, настърган
  • 1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз (2 г)
  • прясно изстискан сок от един лимон
  • ½ ч. л. сол
  • ¼ ч. л. черен пипер
  • 4 по-големи филета бяла риба (около 800 г)
  • 4-5 с. л. краве масло Гхи* за пържене

Начин на приготвяне на кето панирана риба:

  1. Разбийте яйцето в купа.
  2. В друг съд смесете бадемовото брашно, пармезана, магданоза, лимоновия сок, солта и пипера. Разбъркайте добре.
  3. Потопете филетата риба първо в разбитото яйце, след това оваляйте в сухата смес. Ако желаете панировката да е по-плътна, повторете стъпките още по-веднъж за всяко филе.
  4. Загрейте мазнината в тиган, след което внимателно поставяйте филетата. Гответе ги 4 до 7 минути, докато придобият златист и хрупкав вид.
  5. Поставяйте ги в чиния с кухненска хартия отгоре, за да се попие излишната мазнина.

*Тъй като маслото Гхи не съдържа вода, неговата точка на горене е много висока (240°C). Тази мазнина произвежда по-малко от токсина акриламид (силен канцероген) при нагряване в сравнение с други масла.

В кето кухнята за паниране често се използват и комбинация от бадемово брашно с хуск или с кокосово брашно, за още по-плътна панировка.

 

Предложения за сервиране

Като гарнитура към вашата кето панирана риба поднесете:

 

Опитайте някои от другите ни морски предложения

 

Скумрия на фурна. Кето панирана риба.

 

В категорията „Кето рецепти“ ще откриете раздел „Ястия с морски продукти„, в който има огромно разнообразие от нисковъглехидратни предложения, сред които:

 

Хранителна стойност в 100 г бяла риба

Препоръката за консумирането на риба поне два пъти седмично се среща в почти всеки здравословен режим. Като източник на протеини и омега-3 мастни киселини, този протеин е ценна част от балансираното хранене.

В България бялата риба е наричана още сулка или якбалък. Тя е вид хищна, сладководна риба.

В 100 г бяла риба се съдържат:

  • калории- 171
  • мазнини- 7,5 г, от които наситени – 1,2 г
  • холестерол- 77 мг
  • въглехидрати- 0 г
  • протеини – 24,5 г
  • калий – 406 мг

Тя е богата още на витамини като Д и B2 (рибофлавин). Съдържа също така калций и фосфор и е чудесен източник на минерали като желязо, цинк, йод и магнезий. Филетата от бяла риба са крехки, готвят се бързо и са абсолютно подходящи за кето панирана риба.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето панирана риба. Кето португалски десерт. Пащел де ната

За десерт предлагаме да си приготвите лек и много сочен испански кето десерт – пащел де ната.

 

Ако нашето предложение за кето панирана риба ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Категории: Кето рецепти, Ястия с морски продукти|Публикувана: 09.06.2022|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар