Кето панирана риба

Обновена: 11.03.2024|
Кето панирана риба.

Днес приготвяме една чудесна кето панирана риба, за която използваме нисковъглехидратна панировка, за да получим златиста, хрупкава и ароматна коричка.

Здравословна рецепта, от която да извлечем максималното от полезните свойства на продуктите, да не нарушим хранителния си режим, а за някои – да опитат и нови и интересни продукти, като бадемово брашно например.

Да пристъпим към изпълнението на тази семпла кето панирана риба – идеална рецепта за бърз обяд или вечеря.

 

Рецепта за кето панирана риба с бадемово брашно и пармезан

Това, че сме на нисковъглехидратна, кето, безглутенова или друга подобна диета, не означава, че трябва да забравим за панираните ястия.

keto baner 011
keto 01
keto baner 011
keto 01

С лек микс от ядково брашно и пармезан, без агресивно пържене и с подходящата мазнина сме способни да си приготвим апетитно панирано ястие.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в порция
20 минути 4 (по 200 г всяка) 4 г въглехидрати, 49 г протеин, 20 г мазнини, 2 г фибри, 342 калории

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 50 г бадемово брашно
  • 30 г пармезан, настърган
  • 1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз (2 г)
  • прясно изстискан сок от един лимон
  • ½ ч. л. сол
  • ¼ ч. л. черен пипер
  • 4 по-големи филета бяла риба (около 800 г)
  • 4-5 с. л. краве масло Гхи* за пържене

Начин на приготвяне на кето панирана риба:

  1. Разбийте яйцето в купа.
  2. В друг съд смесете бадемовото брашно, пармезана, магданоза, лимоновия сок, солта и пипера. Разбъркайте добре.
  3. Потопете филетата риба първо в разбитото яйце, след това оваляйте в сухата смес. Ако желаете панировката да е по-плътна, повторете стъпките още по-веднъж за всяко филе.
  4. Загрейте мазнината в тиган, след което внимателно поставяйте филетата. Гответе ги 4 до 7 минути, докато придобият златист и хрупкав вид.
  5. Поставяйте ги в чиния с кухненска хартия отгоре, за да се попие излишната мазнина.

*Тъй като маслото Гхи не съдържа вода, неговата точка на горене е много висока (240°C). Тази мазнина произвежда по-малко от токсина акриламид (силен канцероген) при нагряване в сравнение с други масла.

В кето кухнята за паниране често се използват и комбинация от бадемово брашно с хуск или с кокосово брашно, за още по-плътна панировка.

 

Предложения за сервиране

Като гарнитура към вашата кето панирана риба поднесете:

 

Опитайте някои от другите ни морски предложения

 

Скумрия на фурна. Кето панирана риба.

 

В категорията „Кето рецепти“ ще откриете раздел „Ястия с морски продукти„, в който има огромно разнообразие от нисковъглехидратни предложения, сред които:

 

Хранителна стойност в 100 г бяла риба

Препоръката за консумирането на риба поне два пъти седмично се среща в почти всеки здравословен режим. Като източник на протеини и омега-3 мастни киселини, този протеин е ценна част от балансираното хранене.

В България бялата риба е наричана още сулка или якбалък. Тя е вид хищна, сладководна риба.

В 100 г бяла риба се съдържат:

  • калории- 171
  • мазнини- 7,5 г, от които наситени – 1,2 г
  • холестерол- 77 мг
  • въглехидрати- 0 г
  • протеини – 24,5 г
  • калий – 406 мг

Тя е богата още на витамини като Д и B2 (рибофлавин). Съдържа също така калций и фосфор и е чудесен източник на минерали като желязо, цинк, йод и магнезий. Филетата от бяла риба са крехки, готвят се бързо и са абсолютно подходящи за кето панирана риба.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето панирана риба. Кето португалски десерт. Пащел де ната

За десерт предлагаме да си приготвите лек и много сочен испански кето десерт – пащел де ната.

 

Ако нашето предложение за кето панирана риба ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Категории: Кето рецепти, Ястия с морски продукти|Публикувана: 09.06.2022|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 11 март 2024 в 17:34 | Публикувана: 9 юни 2022 в 16:09 | Категория: Кето рецепти, Ястия с морски продукти