Кето рецепта за пилешка супа с бекон
Навън температурите са ниски и няма как да не посягаме все по-често към топлите ястия като пилешка супа с бекон. Класиката си е класика, но ние сме на кето режим и е необходимо да направим някои много леки промени в рецептата, която всички познаваме. Добавяме продукти, които със сигурност ще направят ястието богато и питателно.
Нека видим какво ще ни е необходимо, за да си приготвим топла, кето пилешка супа с бекон за душата.
Рецепта за кето пилешка супа с бекон и кейл
Добавяме и кейл за свежест, а и защото този зеленчук е една от суперхраните, богати на редица полезни вещества.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
35 минути | 2 | 10,55 г |
Необходими продукти:
- 6 лентички бекон, около 100 г
- 200 г сметана за готвене
- 100 г крема сирене
- 1 с. л. краве масло Гхи
- 500 мл пилешки бульон
- 200 г настъргано швейцарско сирене
- 200 г сварени и накъсани на парчета пилешки гърди
- 200 г нарязан кейл (къдраво зеле)
- 1 връзка зелен лук, около 100 г
Начин на приготвяне на пилешка супа с бекон:
- Изпържете бекона на ниска температура, начупете го на малки парчета и оставете настрани, като запазите ¼ от него за гарниране на супата накрая.
- В тенджерка смесете сметаната, крема сиренето и маслото, и оставете да се разтопят на средна температура.
- Добавете и пилешкия бульон и оставете, докато сместа започне да къкри.
- Добавете сиренето и разбърквайте до пълното му разтапяне.
- Добавете пилешкото месо и ¾ от бекона, разбъркайте и оставете да се вари около 5 минути.
- Накрая добавете нарязания кейл и оставете да къкри до омекване на листата му.
- Сервирайте горещата пилешка супа с бекон, като поръсите с няколко парчета от запържения в началото бекон и завършите с нарязан на дребно зелен лук.
Добавете към всяка порция и парче чудесен, нисковъглехидратен кето хляб Forlife.
Много апетитни и здравословни предложения за супи, както и предястия, основни и десерти, сме ви подготвили между страниците на кулинарната ни книга в 2 части „Кето фантазии„.
Защо да включим повече кейл в менюто си?
Зеленчукът кейл е представител на семейство Зелеви, има много високо съдържание на хранителни вещества и ниско – на калории. Това го прави една от най-ценните храни в здравословното меню. Той съдържа витамини А, С, B6, калций, желязо, магнезий.
Кейлът е и един от най-добрите източници на витамин К, който е изключително важен за съсирването на кръвта. Чрез „активиране“ на определени протеини, витаминът им дава способността да свързват калций.
Кейлът зарежда организма ни и с мощни антиоксиданти, като кверцетин и кемпферол.
Той е с високо съдържание и на бета-каротин – антиоксидант, който тялото може да превърне във витамин А, важен за зрението. В това отношение кейлът е източник и на лутеин и зеаксантин – нутриенти, които понижават риска от дегенерация на макулата и катаракта, две много често срещани очни заболявания.
Предлагаме ви да опитате няколко от нисковъглехидратните рецепти с кейл в нашата кулинарна секция:
- Крем супа от спанак и кейл + кето крутони с пармезан
- Печен чипс от кейл
- Кето салата Цезар с кейл
За любителите на супите
Опитайте някои от любимите ни предложения за вкусни, топли и оздравяващи супи:
- Кето крем супа от гъби
- Крем супа от печени чушки+ видео рецепта
- Гъбена супа с телешко
- Яйчена супа – 3 бързи и лесни предложения
- Крум супа от карфиол
- Рецепта за капустница– зелева супа със свинско и наденица
- Фалшива шкембе чорба с гъби кладница
- Кето супа топчета
Приготвянето на супа ни дава абсолютната свобода да я направим по наш вкус, с любимите си съставки и подправки, като крайният резултат почти винаги е удовлетворяващ. Не забравяйте да опитвате, докато готвите – така няма опасност да прекалите с някоя от съставките.
Още от здравословната ни кухня
Ако сте почитатели на супите, вижте предложение за супа от гъби шийтаке в нашия кулинарен блог.
Ако тази рецепта за кето пилешка супа с бекон и кейл ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Ако някога сте опитвали пилешка яхния, вероятно сте повторили, защото това ястие е изключително апетитно, засищащо и богато.
Авголемоно е името на тази толкова вкусна гръцка пилешка супа. Традиционно се приготвя с ориз или орзо, пиле,
Една сгряваща рецепта за яхния от пилешки воденички и зелен боб – подходяща за кето режим, питателна и
3 Коментара
Здравейте, колко порций е супата и нетните въглехидрати за порция?
Е цялата супа 200мл! Напишете колко вода се слага! Мога 1л да сложа мога 3л ! Пишете ги тия работи
Здравейте,
Не сме използвали вода, тъй като искахме супата да е по-кремообразна и да се усеща крема сиренето. Имате свободата да я коригирате по Ваше усмотрение, включително да й добавите вода. Бихме Ви посъветвали, ако добавяте вода, да увеличите и количеството на сметаната и крема сиренето, за да не се получи прекалено разредена. Приятен апетит:)