Кето рецепта за пилешка супа с бекон

Обновена: 30.05.2024|
Пилешка супа с бекон. Кето крем супа от кисели краставички.

Навън температурите са ниски и няма как да не посягаме все по-често към топлите ястия като пилешка супа с бекон. Класиката си е класика, но ние сме на кето режим и е необходимо да направим някои много леки промени в рецептата, която всички познаваме. Добавяме продукти, които със сигурност ще направят ястието богато и питателно.

Нека видим какво ще ни е необходимо, за да си приготвим топла, кето пилешка супа с бекон за душата.

 

Рецепта за кето пилешка супа с бекон и кейл

Добавяме и кейл за свежест, а и защото този зеленчук е една от суперхраните, богати на редица полезни вещества.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
35 минути 2 10,55 г

Необходими продукти:

02 drob 400 copy
choko 01 600
02 drob 400 copy
choko 01 600
  • 6 лентички бекон, около 100 г
  • 200 г сметана за готвене
  • 100 г крема сирене
  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 500 мл пилешки бульон
  • 200 г настъргано швейцарско сирене
  • 200 г сварени и накъсани на парчета пилешки гърди
  • 200 г нарязан кейл (къдраво зеле)
  • 1 връзка зелен лук, около 100 г

Начин на приготвяне на пилешка супа с бекон:

  1. Изпържете бекона на ниска температура, начупете го на малки парчета и оставете настрани, като запазите ¼ от него за гарниране на супата накрая.
  2. В тенджерка смесете сметаната, крема сиренето и маслото, и оставете да се разтопят на средна температура.
  3. Добавете и пилешкия бульон и оставете, докато сместа започне да къкри.
  4. Добавете сиренето и разбърквайте до пълното му разтапяне.
  5. Добавете пилешкото месо и ¾ от бекона, разбъркайте и оставете да се вари около 5 минути.
  6. Накрая добавете нарязания кейл и оставете да къкри до омекване на листата му.
  7. Сервирайте горещата пилешка супа с бекон, като поръсите с няколко парчета от запържения в началото бекон и завършите с нарязан на дребно зелен лук.

Добавете към всяка порция и парче чудесен, нисковъглехидратен кето хляб Forlife.

Много апетитни и здравословни предложения за супи, както и предястия, основни и десерти, сме ви подготвили между страниците на кулинарната ни книга в 2 части „Кето фантазии„.

 

Защо да включим повече кейл в менюто си?

Зеленчукът кейл е представител на семейство Зелеви, има много високо съдържание на хранителни вещества и ниско – на калории. Това го прави една от най-ценните храни в здравословното меню. Той съдържа витамини А, С, B6, калций, желязо, магнезий.

Кейлът е и един от най-добрите източници на витамин К, който е изключително важен за съсирването на кръвта. Чрез „активиране“ на определени протеини, витаминът им дава способността да свързват калций.

Кейлът зарежда организма ни и с мощни антиоксиданти, като кверцетин и кемпферол.

Той е с високо съдържание и на бета-каротин – антиоксидант, който тялото може да превърне във витамин А, важен за зрението. В това отношение кейлът е източник и на лутеин и зеаксантин – нутриенти, които понижават риска от дегенерация на макулата и катаракта, две много често срещани очни заболявания.

Предлагаме ви да опитате няколко от нисковъглехидратните рецепти с кейл в нашата кулинарна секция:

 

За любителите на супите

Опитайте някои от любимите ни предложения за вкусни, топли и оздравяващи супи:

Приготвянето на супа ни дава абсолютната свобода да я направим по наш вкус, с любимите си съставки и подправки, като крайният резултат почти винаги е удовлетворяващ. Не забравяйте да опитвате, докато готвите – така няма опасност да прекалите с някоя от съставките.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Супа от гъби шийтаке. Пилешка супа с бекон.

Ако сте почитатели на супите, вижте предложение за супа от гъби шийтаке в нашия кулинарен блог.

 

Ако тази рецепта за кето пилешка супа с бекон и кейл ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Категории: Супи при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти|Публикувана: 04.12.2020|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

3 Коментара

  1. Павлина 09.02.2022 at 13:33 - Отговор

    Здравейте, колко порций е супата и нетните въглехидрати за порция?

  2. Янчо 15.04.2021 at 10:10 - Отговор

    Е цялата супа 200мл! Напишете колко вода се слага! Мога 1л да сложа мога 3л ! Пишете ги тия работи

    • Верджиния 15.04.2021 at 13:29 - Отговор

      Здравейте,

      Не сме използвали вода, тъй като искахме супата да е по-кремообразна и да се усеща крема сиренето. Имате свободата да я коригирате по Ваше усмотрение, включително да й добавите вода. Бихме Ви посъветвали, ако добавяте вода, да увеличите и количеството на сметаната и крема сиренето, за да не се получи прекалено разредена. Приятен апетит:)

Оставете коментар

Обновена: 30 май 2024 в 15:51 | Публикувана: 4 декември 2020 в 14:13 | Категория: Супи при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти