Навън температурите са ниски и няма как да не посягаме все по често към топлите ястия като пилешка супа с бекон. Класиката си е класика, но ние сме на кето режим и е необходимо да направим някои много леки промени в рецептата, която всички познаваме. Добавяме продукти, които със сигурност ще направят ястието богато и питателно. Нека видим какви продукти ще са ни необходими, за да си приготвим топла, кето пилешка супа за душата.

 

Рецепта за кето пилешка супа с бекон и кейл

Добавяме и кейл, за свежест, а и защото този зеленчук е една от суперхраните, богати на редица полезни вещества.

Необходими продукти:

  • 6 лентички бекон
  • 200 г сметана за готвене
  • 150 г крема сирене
  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 200 мл пилешки бульон
  • 200 г настъргано швейцарско сирене
  • 200 г сварени и накъсани на парчета пилешки гърди
  • 200 г нарязан кейл (къдраво зеле)
  • 1 връзка зелен лук

Приготвяне на пилешка супа с бекон:

  1. Изпържете бекона на ниска температура, начупете го на малки парчета и оставете настрани, като запазите ¼ от него за гарниране на супата накрая.
  2. В тенджерка смесете сметаната, крема сиренето и маслото, и оставете да се разтопят на средна температура.
  3. Добавете и пилешкия бульон и оставете, докато сместа започне да къкри.
  4. Добавете сиренето и разбърквайте до пълното му разтапяне.
  5. Добавете пилешкото месо и ¾ от бекона, разбъркайте и оставете да се вари около 5 минути.
  6. Накрая добавете нарязания кейл и оставете да къкри до омекване на листата му.
  7. Сервирайте супата гореща, като поръсите с няколко парчета бекон и нарязан на дребно зелен лук.

Защо да включим повече кейл в менюто си?

Зеленчукът кейл е представител на семейство Зелеви, има много високо съдържание на хранителни вещества и ниско – на калории. Това го прави една от най-ценните храни в здравословното меню. Той съдържа витамин А, К, С, B6, калций, желязо, магнезий.

Кейлът зарежда организма и с мощни антиоксиданти, като кверцетин и кемпферол.

Той е с високо съдържание и на бета-каротин, антиоксидант, който тялото може да се превърне във витамин А – важен за зрението.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Пилешка супа с бекон. Супа от гъби шийтаке. Сушени гъби шийтаке. Хранене при Хашимото.

Ако сте почитатели на супите, вижте предложение за супа от гъби шийтаке в нашия кулинарен блог.

 

Ако тази рецепта за кето пилешка супа с бекон и кейл ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!