Кето хляб Forlife – как да си го приготвим?,

Обновена: 10.07.2024|
Кето хляб Forlife.

Като екип, който търси вкусни алтернативи на познатите ни, но не толкова полезни, храни, преди време се заехме с разработването на рецепта за кето хляб. Такъв, който не съдържа бяло брашно, друг вид глутен и захар, с възможно най-ниското съдържание на въглехидрати, с богат и полезен състав.

Така стигнахме до крайния резултат – смес за кето хляб Forlife, която винаги можете да забъркате с вода и да изпечете на фурна. Толкова е лесно, че не се ангажирате да месите, претегляте съставки или да търсите коя комбинация ще проработи за вкусен хляб.

В следващите редове ще споделим с вас рецептата за кето хляб Forlife, ще ви покажем и нагледно, с видео, как да си го приготвите, и ще ви дадем някои идеи с какво да го съчетаете.

 

Кето хляб Forlife – рецепта

В един пакет се съдържа 250 г смес, от която ще получите 460 г готов хляб след изпичане.

zink 400
bademovo brashno 600
zink 400
bademovo brashno 600
Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция (2 филийки)
70 минути 6 (по 2 филийки в порция) 2,6 г нетни въглехидрати
164 калории
9,96 г мазнини
11,5 фибри
12,26 г протеин

 

Необходими продукти:

  • 250 г смес за кето хляб Forlife
  • 340 топла вода
  • Сол на вкус
  • 1 с.л. екстра върджин зехтин

 

Начин на приготвяне:

  1. В широка купа изсипете сместа за хляб и добавете топлата вода.Разбъркайте добре и добавете сол на вкус.
  2. Изчакайте около 5 минути, за да може сместа да поеме добре водата.
  3. През това време включете фурната на 190 градуса.
  4. След това омесете тестото с влажни ръце за 1-2 минути.
  5. Поставете върху хартия за печене, оформено като питка или във форма за хляб.
  6. Намажете отгоре със зехтин.
  7. Печете в предварително загрятата фурна, на вентилатор за 60-70 минути.

Когато е готов, извадете и завийте в кърпа за половин час.

 

 

Съвети как да направим хляба по наш вкус

Всеки има любими добавки, които лесно може да вкара в сместа за кето хляб. Това могат да са:

  • Маслини
  • Сушени домати
  • Билки
  • Подправки
  • Кисели краставички

Единственото, за което трябва да внимавате при добавяне към сместа, е съставките да не са прекалено течни/мокри и да попречат на хляба да се изпече добре и равномерно.

 

С какво да комбинираме кето хляба?

Няколко предложения за вкусни съчетания:

 

Какъв е съставът на сместа за кето хляб Forlife?

В сместа са подбрани полезни за храносмилането семена и съставки, които да направят продукта подходящ за хора на нисковъглехидратен режим и такива, които се хранят безглутеново (поради цьолиакия или друг здравословен проблем).

Ето какво има в сместа за кето хляб:

  • Брашно от ленено семе
  • Брашно от слънчогледово семе
  • Конопено семе
  • Хуск фибри
  • Тиквено семе
  • Протеин от тиквено брашно
  • Кокосово брашно
  • Бакпулвер
  • Царевично нишесте
  • Подкислител: винена киселина
  • Набухвател: натриев хидрогенкарбонат (натриев бикарбонат, известен още като сода бикарбонат и сода за хляб)
  • Фибри от цикория (инулин)
  • Френска морска сол

Това е, което образува нашата кето смес, към която, само с добавяне на вода и изпичане, получаваме вкусен хляб, с който да хапнем любимите си супи или разядки.

 

Какво прави кето хляба Forlife полезен?

 

Кето хляб Forlife.

 

Кето хлябът често се смята за по-здравословен от тези, които следват кетогенна диета, но не само.

Ето някои причини, поради които кето хлябът се разглежда като по-здравословен избор, в контекста на кето диетата и извън нея:

Ниско съдържание на въглехидрати

Кето хлябът е с ниско съдържание на въглехидрати, което е основен аспект на кетогенната диета. Чрез поддържане на нисък прием на въглехидрати тялото навлиза в състояние на кетоза, където основно изгаря мазнини за енергия.

Това може да бъде от полза за загуба на тегло и контрол на кръвната захар.

Без захар

Традиционният хляб често съдържа добавени захари, което може да доведе до скокове на кръвната захар и апетит. Рецептата за кето хляб е без захар, което помага да се поддържат стабилни нива на кръвната захар.

Без глутен

Нашата смес за кето хляб е без глутен, което я прави подходяща за хора с чувствителност към глутен или целиакия.

Богат на фибри и хранителни вещества

Кето хлябът може да включва съставки като кокосово и ленено брашна, които са богати на фибри и осигуряват основни хранителни вещества. Това може да подпомогне здравето на храносмилането и цялостното благосъстояние.

Възможност за персонализиране

Сместа за кето хляб е универсална и може да бъде пригодена към индивидуалните предпочитания, което ви позволява да коригирате съставките, за да отговарят на вашите специфични диетични нужди.

Намалени възпалителни съставки

В рецептата за кето хляб не са включени съставки, за които е известно, че са възпалителни, като пшеница и преработени зърнени храни.

 

Хранителна стойност на кето хляб Forlife

Ето и какви са стойностите в 100 г готов хляб.

Макронутриенти Количество
Енергия 894 kJ/214 kcal
Мазнини 13 г
   – от които наситени мастни киселини 1,7 г
Нетни въглехидрати 3,4 г
   – от които захари 1,2 г
Фибри 15 г
Протеин 16 г
Сол 0,20 г

 

Още от здравословната ни кухня

 

Лютеница без захар с кето хляб Forlife.

Рецептата за домашна кето лютеница перфектно се комбинира с нашия хляб.

 

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

А в Ютуб канала ни ще откриете кулинарни видеа за някои от фаворитите сред кето рецептите.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Весислава Иванова 22.11.2023 at 21:40 - Отговор

    Здравейте,

    Направих хляба за първи път и спазих рецептата стриктно! Въпреки това, след час като го изкарах, покрих го с кърпа и след половин час при рязане на първата филия, вътрешността беше влажна не изпечена. След което го върнах за още 15 Мин и повторих същото нещо с кърпата! Отново беше влажен и странен. Споделям също така, че не съм добавяла допълнителни съставки! Не съм доволна! Ползвам и други продукти за хляб с кето съставки и проблем не е имало!

Оставете коментар

Обновена: 10 юли 2024 в 17:38 | Публикувана: 10 ноември 2023 в 13:40 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф