Кето гъбена супа с телешко + още 2 рецепти

Обновена: 13.01.2024|

Днес споделяме с вас 3 предложения за кето гъбена супа – с  телешко месо, с крема сирене и със сметана. Неведнъж сме разказвали за полезните качества на гъбите и много пъти сме ги използвали в нашите предложения за различни кето ястия – като пълнени гъби със сирена, например.

Изберете някоя от нашите три предложения за кето гъбена супа, която най-много възбужда апетита ви, и вижте как да си я приготвите в следващите редове.

 

1. Кето гъбена супа с телешко месо

Кето гъбена супа е богата на протеини и полезни хранителни вещества. Чудесен избор за здравословен обяд или вечеря, който ще ви засити за дълго.

keto 02
husk 600
Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
1 час и 20 минути 12 5 г нетни въглехидрати, 1 г фибри, 10 г протеин, 7 г мазнини, 120 калории

Необходими продукти:

  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 450 г телешко месо
  • 220 г гъби печурки
  • 2 ч. л. прясна мащерка
  • 3 стръка целина
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 л телешки бульон
  • 200 г доматено пюре без захар
  • 220 г зелен боб, почистен и нарязан
  • 2 бр. дафинов лист
  • пресен магданоз, за сервиране (по желание)
keto 02
husk 600

Начин на приготвяне на рецептата:

  1. В тенджера на средна температура загрейте масло Гхи. Добавете измитото, подсушено и нарязано на хапки телешко месо. Гответе, като разбърквате, докато месото придобие лек кафяв загар от всички страни.
  2. Добавете нарязаните на ленти гъби, пресните листа от мащерка, нарязаната целина и зеления лук. Сотирайте, докато гъбите омекнат, около 5 минути. Подправете с чесъна на прах и разбъркайте, за да се освободят ароматите, около 1 минута.
  3. Налейте телешкия бульон, доматеното пюре, зеления боб и дафиновия лист. Разбъркайте и оставете да кипне. След това намалете температурата и нека къкри около час, час и половина, докато месото стане крехко.
  4. Преди да свалите супата от котлона, овкусете със сол и смлян черен пипер.
  5. При сервиране гарнирайте ароматната кето гъбена супа с листенца пресен магданоз по желание.

 

2. Рецепта за кето гъбена супа с крема сирене

 

Кето гъбена супа, рецепта.

 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
35 минути 6 3 г въглехидрати, 1 г фибри, 281 калории, 17 г мазнини

Необходими продукти:

  • 60 г краве масло Гхи
  • 340 г гъби печурки
  • 2 стръка зелен лук
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 с. л. прясна мащерка
  • 400 мл пилешки/зеленчуков бульон, по избор
  • 90 г крема сирене
  • сол и смлян черен пипер на вкус
  • 100 мл готварска сметана

Начин на приготвяне на рецептата:

  1. Разтопете маслото в широк тиган.
  2. Добавете нарязаните на ленти гъби, накълцания на ситно зелен лук, чесъна на прах и мащерката.
  3. Гответе, докато гъбите отделят повече течност, около 7 минути. Разбърквайте често.
  4. След това налейте бульона, добавете крема сиренето и гответе, бъркайки, докато сиренето се разтопи.
  5. Овкусете със сол и смлян черен пипер, добавете сметаната. Оставете да къкри около 15 минути.
  6. Свалете от котлона и поднесете в купички вкусната кето гъбена супа.

 

3. Рецепта за кето гъбена крем супа

 

Кето гъбена супа, рецепта.

 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 8 6 г нетни въглехидрати, 1 г фибри, 209 калории

Необходими продукти:

  • 4 с. л. краве масло Гхи
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 700 г гъби печурки
  • 2 ч. л. прясна мащерка
  • 50 мл бяло вино
  • ½ ч. л. хуск фибри (по желание, за сгъстяване)
  • 400 мл зеленчуков/пилешки бульон
  • 100 мл готварска сметана/кокосово мляко от консерва
  • 1 ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер, смлян
  • щипка чили пипер, по желание

За сервиране:

  • пресен магданоз
  • мащерка

Начин на приготвяне на рецептата:

  1. На по-ниска температура в средно голяма тенджера сложете маслото. Сотирайте ситно нарязания зелен лук за 2-3 минути. Добавете чесъна на прах и гответе 1 минута, докато се освободят ароматите.
  2. Сложете нарязаните на ленти печурки, 2 ч. л. мащерка, виното, разбъркайте и оставете да къкри 5-7 минути.
  3. Поръсете гъбите с хуска, разбъркайте добре и гответе още 2 минути. Налейте бульона и оставете да заври.
  4. Намалете температурата и оставете супата да къкри около 15 минути, докато се сгъсти.
  5. Махнете тенджерата от котлона и налейте сметаната/кокосовото масло. Пасирайте.
  6. Овкусете със сол и пипер. Ако искате гъбената супа да бъде по-пикантна, подправете с щипка чили пипер.
  7. При сервиране поръсете всяка порция кето гъбена супа със свеж магданоз и мащерка.

Още предложения за нисковъглехидратни ястия ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в дългоочакваното й продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето гъбена крем супа.

Опитайте и тази уникално вкусна рецепта рецепта за фалшива шкембе чорба с гъби кладница.

 

Ако нашите предложения за кето гъбена супа са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Категории: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф|Публикувана: 26.10.2021|

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Лидия Петкова 27.05.2022 at 13:45 - Отговор

    Винаги, лесни за изпълнение и много вкусни рецепти, обединени от целта: да се готви без въглехидрати! Много благодаря, че ви и а!

Оставете коментар

Обновена: 13 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 26 октомври 2021 в 14:50 | Категория: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф