Крем супа от печени чушки

Обновена: 28.11.2024|
Гаспачо. Крем супа с печени чушки.

Много лесна за приготвяне крем супа от печени чушки, с ниско съдържание на въглехидрати и опции за обогатяване на рецептата.

Можете да използвате консервирани печени чушки, с предимство са домашните, или да си изпечете на момента. Който и вариант да изберете, ароматът и вкусът на изпечена червена чушка отварят апетита и внасят уют в дома.

Вижте какво ще ви бъде необходимо за приготвянето на крем супа от печени чушки.

 

Рецепта за кето крем супа от печени чушки

 

 

Бърза рецепта за крето крем супа от печени чушки за обяд или вечеря, която ще ви изуми с вкус и аромат. Сгряваща, приятна и нисковъглехидратна!

Време за приготвяне Порции Хранителна информация в 1 порция
20 минути (+ 30 минути, ако печете и белите чушките) 6 4,8 г въглехидрати, 5,3 г протеини, 16,4 г мазнини, 190 калории

Необходими продукти:

 

  • 2 връзки зелен лук (перцата от единия стрък заделете за сервиране)
  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 400 г печени червени чушки (или пресни, инструкциите за печене ще откриете в изпълнението на рецептата)
  • 1 с. л.  настърган пармезан
  • 800 мл зеленчуков/пилешки бульон
  • 160 мл готварска сметана + още за сервиране
  • 2 с. л. екстра върджин зехтин
  • За гарниране, по желание – листенца босилек, кето крутони и зехтин за поръсване

 

Гаспачо. Крем супа с печени чушки.

 

Начин на приготвяне:

Печене на чушките:

  1. Ако имате пресни чушки, а не готови печени и белени, ето как да си ги приготвите.
  2. Загрейте фурната на 200 градуса.
  3. Покрийте тавичка с хартия за печене. Измийте, подсушете и разрежете чушките на две половини. Почистете дръжките и семената.
  4. Наредете чушките в тавата, с разрязаната част нагоре, и пъхнете на най-горния ред във фурната.
  5. Печете между 20-25 минути, докато омекнат хубаво.
  6. Когато ги извадите, завийте ги във фолио за 8-10 минути, за да омекнат и да се обелят по-лесно.
  7. Накрая ги обелете и пристъпете към приготвянето на супата.

Червените чушки са ценен източник на витамин С – в 100 г се съдържат около 127 мг него, което е почти три пъти повече от съдържанието му в същото количество лимони.

 Крем супа от печени чушки:

 

Гаспачо. Крем супа с печени чушки.

 

  1. Загрейте маслото Гхи в тенджера.
  2. Нарежете зеления лук и целината (ако използвате) на ситно и сотирайте до омекване на зеленчуците.
  3. Добавете изпечените чушки и бульона. Ако искате супата да е по-рядка, добавете още 200 мл вода.
  4. Когато кипне, намалете температурата и оставете да къкри за 5 минути.
  5. Преместете тенджерата от котлона, оставете леко да изстине и пасирайте.
  6. Върнете тенджерата на котлона, добавете сметаната и разбъркайте. Загрейте на ниска температура за 5 минути.
  7. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете от котлона.
  8. Поръсете всяка порция гореща крем супа от печени чушки със сметана, зехтин, настърган пармезан и ситно нарязан зелен лук.
  9. По желание поднесете с крутони от препечен домашен кето хляб.

Други нисковъглехидратни предложения ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

Червените чушки са богати и на витамин В4 (холин) – в 100 г има 5,6 мг от него. Той е необходими за голям брой процеси в човешкия метаболизъм.

 

Няколко кулинарни съвета

 

Крем супа от печени чушки.

 

  1. Поръсете краве сирене на всяка порция крем супа от печени чушки. Имайте предвид, че то ще увеличи въглехидратната и калорийна стойности на супата. В 100 г от него има 16 г въглехидрати, 264 калории, 22 г протеини и 17 г мазнини.
  2. За по-богата супа добавете карфиол, броколи, праз или тиквички – всички зеленчуци чудесно си подхождат в комбинация.
  3. За по красива декорация заделете една изпечена чушка и гарнирайте порциите с нарязани парченца от нея. Също можете да нарежете една прясна чушка на кръгчета и да ги поставите върху супата за още по-кулинарен завършек.

Подходящ кето хляб за вашата крем супа с печени чушки:

Други варианти за супи за вашия режим:

Много подобни предложения ви очакват и в кулинарната секция на блога „Кето рецепти„.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Крем супа от печени чушки. Кето лазаня с моцарела и кашкавал. Кето шоколадова торта с маскарпоне.

За десерт се възнаградете с парче кето шоколадова торта с маскарпоне с 9 г въглехидрати на порция.

 

Ако нашето предложение за кето крем супа от печени чушки ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Категории: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф|Публикувана: 03.12.2021|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар