Спаначено кето руло със сьомга
Свежа, лесна за приготвяне, както и за съхранение – рецептата за спаначено кето руло със сьомга е изключително популярна. Перфектното студено предястие без глутен и с ниско съдържание на въглехидрати.
Спаначеното кето руло е богато на калций и протеин, и е с ниско съдържание на калории.
Ето и какво ви е необходимо, за да си го приготвите.
Рецепта за спаначено кето руло
Време за приготвяне: | Порции: | Хранителна стойност в 1 порция: |
---|---|---|
25 минути готвене + 2 часа охлаждане | 6 | 2.33 г нетни въглехидрати, 20.27 г протеин, 21.01 г мазнини, 288 калории |
Необходими продукти:
- 200 г пушена сьомга
- 3 яйца
- 200 г спанак
- 200 г пармезан, настърган
- 200 г крема сирене
Изпълнение на рецептата:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- В блендер сложете спанака и яйцата, разбийте на средна скорост.
- Върху тавичка сложете хартия за печене и излейте спаначената смес, като заравните повърхността с шпатула.
- Поръсете отгоре пармезана равномерно.
- Печете във фурната около 15 минути.
- Когато блатът е готов, оставете го да се охлади и намажете с крема сиренето. Оставете празно мястото върху блата, към която посока ще завивате вашето спаначено кето руло.
- Върху крема сиренето наредете равномерно парчетата сьомга.
- Започнете да навивате, като се стараете да е възможно най-стегнато.
- Когато сте готови, увийте добре в стреч фолио, завийте краищата и оставете в хладилника да се охлади за поне 2 часа или една нощ.
Подобни рецепти ще откриете и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии„.
Кулинарни съвети
Опитайте няколко метода за обогатяване на рецептата.
-
За да придадете изисканост, но и хранителна стойност, на ястието, добавете хайвер
Консумацията на хайвер има много ползи за нашето тяло. Той съдържа щедри количества протеини, калций, желязо, магнезий, фосфор, селен и витамини A, B2, B6, B12, B44, D, K и др. Както и различни естествени, незаменими аминокиселини като лизин, аргинин, изолевцин, метионин и хистидин.
Една супена лъжица (15 г) хайвер съдържа поне грам омега-3 мастни киселини, заедно с големи количества ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), за които е известно, че поддържат нервната и имунните системи, както и здравето на кръвоносните съдове.
- Разбийте отделно белтъците и отделно – жълтъците със спанака, и ги смесете. Така блатът за рулото ще стане по пухкав и ефирен.
- Като пълнеж комбинирайте също: маслини, авокадо, кисели краставички, краве сирене, домашна майонеза, различни салати, варени яйца, пилешко месо.
Вкусни комбинации за трапезата
Към вашето спаначено кето руло можете да сервирате и:
- Кето салата с аспержи
- Гриловани зеленчуци с ароматни билки
- Салата с авокадо
- Пълнени гъби със сирена
- Гъби в мазнина и орехова разядка
- Кюфтенца от тиквички с чедър
Подходящи за сервиране предястия
В кето режим опитайте и някои от тези предложения:
- Кето чийзбургер руло
- Безглутенови мъфини със спанак и сирене
- Брускети от нисковъглехидратен хляб
- Печен артишок
- Аранчини с 3 вида сирена
- Рецепти със сирене Халуми
Други спаначени предложения
Спанакът е чудесен кето продукт – нисковъглехидратен, със съдържание на протеини, фибри, витамини и минерали.
Освен това е много лесен за боравене в кухнята:
- Калцоне със спанак и сирена
- Кето киш със спанак и бекон
- Нисковъглехидратни мъфини със спанак и сирене
- Крем супа от спанак и кейл
Чудесни рецепти, с които да тествате кулинарните си умения и да опитате чудесния вкус на нисковъглехидратната и здравословна кухня.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашето предложение за спаначено кето руло с пилешко ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Предлагаме ви едно вкусно и пикантно ястие от традиционната индийска кухня - палак панир.
Днес сме ви приготвили същинско пиршество за вкусовите рецептори – кето руло от кайма. То се приготвя с […]
Кето лазаня с рулца от тиквички и рулца от тиквички с пилешко месо и билково масло. Днес сме […]