Кето брускети от нисковъглехидратен хляб с бадемово брашно

Обновена: 18.10.2024|
Кето солени гофрети. Кето брускета.

Хрупкави, свежи, подходящи за всеки повод, на който каните повече гости – тези кето брускети са решението за вашия нисковъглехидратен режим в такива случаи. И не само – поглезете се, като приготвите няколко порции от предястието за себе си или за семейството.

Хлябът се приготвя много лесно и съдържа не повече от 1.5 г въглехидрати във филийка. 

Ето и как да си ги приготвите, както и някои допълнителни кулинарни съвети за разнообразие.

 

 

Рецепта за кето брускети с хляб от бадемово и кокосово брашна

Време за приготвяне: Порции: Нетни въглехидрати в порция
1 час и 40 минути 8 (по 2 брускети в порция) 2,10 г

 

Необходими продукти за хляба:

  • 50 г пресято бадемово брашно
  • 2 с. л. кокосово брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ¼ ч. л. сол
  • 5 с. л. краве масло Гхи
  • 5 яйчени белтъка
  • 2 ч. л. стевиола на прах

 

Върху брускетата слагаме свежа салата от:

  • 250 г чери домати
  • 15-16 пресни босилекови листа (можете да използвате и домашно песто)
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 3 с. л. екстра върджин зехтин
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • ½ ч. л. смлян черен пипер
  • 60 г моцарела (или кашкавал)

 

Приготвяне на хляба за кето брускети:

  1. Загрейте фурната на 165 градуса. Във форма за хляб с размери 22х11 см поставете хартия за печене, като оставите краищата на листа да стърчат отстрани. Така ще ви е по-лесно да извадите хляба след изпичане.
  2. В кухненски робот разбийте бадемовото и кокосовите брашна, бакпулвера, стевиолата и солта.
  3. Добавете разтопеното масло и миксирайте отново, като изстъргвате полепналата по страните на уреда смес. Трябва да се получи тесто на трохи.
  4. В голяма купа с електрически миксер разбийте белтъците на сняг.
  5. Добавете ½ от тях към тестената смес и разбъркайте внимателно с шпатула.
  6. Върнете сместа в останалите белтъците и разбърквайте внимателно, до хомогенност. Внимавайте да не разбиете прекалено много сместа – трябва да остане пухкава и с хубав обем.
  7. Прехвърлете сместа във формата за хляб, заравнете отгоре с шпатула и печете 30-40 минути, докато не добие златист цвят отгоре.
  8. След това покрийте с алуминиево фолио и печете още 30-45 минути, докато хлябът не е съвсем мек при натиск отгоре.
  9. Когато е готов, охладете напълно, преди да го извадите от формата, разрежете на по-тънки филийки и всяка от тях – наполовина, по диагонал, за да оформите основа на кето брускети.

Трябва да получите 8 слайса кето хляб, всеки с не повече от 1.5 г въглехидрати.

Салата за кето брускети:

  1. В купа нарежете на ситно доматчетата и босилека (оставете няколко листенца за декорация) и добавете останалите съставки, като разбъркате добре.
  2. Върху всяко парче хляб поставете от салатата.
  3. Загрейте предварително фурната на 190 градуса и поставете хартия за печене върху тавичка.
  4. Наредете брускетите и печете около 5 минути, докато се разтопи моцарелата/кашкавалът.

Други рецепти за режимни предястия ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„. Ако нямате достатъчно време за приготвяне на хляб, но ви се хапват брускети, изпозлвайте нашата готова смес за домашен кето хляб.

 

 

Рецепти за кето хляб, които можете да използвате при приготвянето на кето брускети

 

Кето брускети. Кето хляб с кокосово брашно.

 

Когато имате готов безглутенов хляб, винаги можете набързо да направите свежа салата и да запечете няколко брускети във фурната. Ето и няколко подходящи рецепти:

Други свежи и подходящи за брускети разядки

Експериментирайте и поднесете вашите кето брускети по един от следните начини:

  • Брускети с крема сирене и малиново сладко без захар
  • Брускети с крема сирене и тънки резени лайм
  • Брускети с крема сирене и шунка/бекон
  • Брускети със сьомга, крема сирене и тънки резени лайм

Направете топинг от любимите си продукти – хрупкавото хлебче съчетава на пръв поглед странни вкусове с чудесен резултат.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето брускети. Кето хляб с кокосово брашно. Малинови хапки.

Подготвили сме и едни десертни хапки, които да запазят нисковъглехидратния и здравословен дух на трапезата, съчетани с вашите кето брускети – малинови хапки за гости.

 

Ако нашето предложение за кето брускети ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар