Кето брускети от нисковъглехидратен хляб с бадемово брашно

Обновена: 11.03.2024|
Кето солени гофрети. Кето брускета.

Хрупкави, свежи, подходящи за всеки повод, на който каните повече гости – тези кето брускети са решението за вашия нисковъглехидратен режим в такива случаи. И не само – поглезете се, като приготвите няколко порции от предястието за себе си или за семейството.

Хлябът се приготвя много лесно и съдържа не повече от 1.5 г въглехидрати във филийка. 

Ето и как да си ги приготвите, както и някои допълнителни кулинарни съвети за разнообразие.

 

 

Рецепта за кето брускети с хляб от бадемово и кокосово брашна

Време за приготвяне: Порции: Нетни въглехидрати в порция
1 час и 40 минути 8 (по 2 брускети в порция) 2,10 г

Необходими продукти за хляба:

  • 50 г пресято бадемово брашно
  • 2 с. л. кокосово брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ¼ ч. л. сол
  • 5 с. л. краве масло Гхи
  • 5 яйчени белтъка
  • 2 ч. л. стевиола на прах

Върху брускетата слагаме свежа салата от:

  • 250 г чери домати
  • 15-16 пресни босилекови листа (можете да използвате и домашно песто)
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 3 с. л. екстра върджин зехтин
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • ½ ч. л. смлян черен пипер
  • 60 г моцарела (или кашкавал)

Приготвяне на хляба за кето брускети:

  1. Загрейте фурната на 165 градуса. Във форма за хляб с размери 22х11 см поставете хартия за печене, като оставите краищата на листа да стърчат отстрани. Така ще ви е по-лесно да извадите хляба след изпичане.
  2. В кухненски робот разбийте бадемовото и кокосовите брашна, бакпулвера, стевиолата и солта.
  3. Добавете разтопеното масло и миксирайте отново, като изстъргвате полепналата по страните на уреда смес. Трябва да се получи тесто на трохи.
  4. В голяма купа с електрически миксер разбийте белтъците на сняг.
  5. Добавете ½ от тях към тестената смес и разбъркайте внимателно с шпатула.
  6. Върнете сместа в останалите белтъците и разбърквайте внимателно, до хомогенност. Внимавайте да не разбиете прекалено много сместа – трябва да остане пухкава и с хубав обем.
  7. Прехвърлете сместа във формата за хляб, заравнете отгоре с шпатула и печете 30-40 минути, докато не добие златист цвят отгоре.
  8. След това покрийте с алуминиево фолио и печете още 30-45 минути, докато хлябът не е съвсем мек при натиск отгоре.
  9. Когато е готов, охладете напълно, преди да го извадите от формата, разрежете на по-тънки филийки и всяка от тях – наполовина, по диагонал, за да оформите основа на кето брускети.

Трябва да получите 8 слайса кето хляб, всеки с не повече от 1.5 г въглехидрати.

Салата за кето брускети:

  1. В купа нарежете на ситно доматчетата и босилека (оставете няколко листенца за декорация) и добавете останалите съставки, като разбъркате добре.
  2. Върху всяко парче хляб поставете от салатата.
  3. Загрейте предварително фурната на 190 градуса и поставете хартия за печене върху тавичка.
  4. Наредете брускетите и печете около 5 минути, докато се разтопи моцарелата/кашкавалът.

Други рецепти за режимни предястия ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

 

 

Рецепти за кето хляб, които можете да използвате при приготвянето на кето брускети

 

Кето брускети. Кето хляб с кокосово брашно.

 

Когато имате готов безглутенов хляб, винаги можете набързо да направите свежа салата и да запечете няколко брускети във фурната. Ето и няколко подходящи рецепти:

Други свежи и подходящи за брускети разядки

Експериментирайте и поднесете вашите кето брускети по един от следните начини:

  • Брускети с крема сирене и малиново сладко без захар
  • Брускети с крема сирене и тънки резени лайм
  • Брускети с крема сирене и шунка/бекон
  • Брускети със сьомга, крема сирене и тънки резени лайм

Направете топинг от любимите си продукти – хрупкавото хлебче съчетава на пръв поглед странни вкусове с чудесен резултат.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето брускети. Кето хляб с кокосово брашно. Малинови хапки.

Подготвили сме и едни десертни хапки, които да запазят нисковъглехидратния и здравословен дух на трапезата, съчетани с вашите кето брускети – малинови хапки за гости.

 

Ако нашето предложение за кето брускети ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

52047b23e36039b7b5be40f564aea09b?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 11 март 2024 в 17:03 | Публикувана: 12 януари 2022 в 17:32 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф