Днес сме ви приготвили същинско пиршество за вкусовите рецептори – кето руло от кайма. То се приготвя с малко продукти и е за случаите, когато не ви се прекарва твърде много време в кухнята.
Обещаваме ви, че с него ще оберете овациите на всички, независимо дали са на кето диета или не.
Рецепта за кето руло от кайма
Зарадвайте семейството с това апетитно ястие или изненадайте своите гости с него.
Сочно и ароматно, в нашето руло от кайма има още нисковъглехидратно бадемово брашно и пармезан, които добавят вкус и запазват соковете.
Глазурата се прави с кетчуп без захар и завършва това ястие, което е перфектно за кето диета.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност на 1 порция |
---|---|---|
15 + 50 минути | 8 | 3 г нетни въглехидрати, 26 г протеин, 23 г мазнини, 1 г фибри |
Необходими продукти:
- 1 голямо яйце
- 900 г кайма (най-добре смес говеждо и свинско)
- 1 ч. л. сол
- ½ ч. л. черен пипер
- 2 ч. л. чесън на прах
- 2 ч. л. лук на прах
- ½ ч. л. сушена мащерка
- 100 г фино смляно бадемово брашно
- 100 г настърган пармезан
- 50 мл неподсладен кетчуп или доматено пюре без захар
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете малка правоъгълна тавичка с фолио.
- В голяма купа разбийте заедно яйцето, солта, черния пипер, чесъна на прах, лука на прах и мащерката.
- Добавете каймата, бадемовото брашно и пармезана. Внимателно разбъркайте, за да получите напълно хомогенна смес.
- Оформете получената смес в тавичката, за да се получи правоъгълно руло от кайма. Отгоре намажете с кетчуп или доматено пюре без захар.
- Печете ястието за около 50-60 минути или докато центърът му достигне температура от 71 градуса.
- Оставете готовото руло от кайма да почине 15 минути, преди да го нарежете и сервирате.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в дългоочакваното й продължение „Кето фантазии 2“.
Кето фантазии | 31.62лв. | ||
Кето фантазии 2 | 31.62лв. | ||
Бадемово брашно 300 гр | 13.00лв. |
Съвети за приготвяне на най-вкусното руло от кайма
Ще ви дадем няколко съвета, за да сте сигурни, че тази рецепта ще е успешна всеки път.
Едно от най-важните неща, които можете да направите, за да запазите вашето руло от кайма крехко и пухкаво, е да го боравите с лекота и внимание. Разбъркайте много добре, за да се смесят идеално всички съставки.
Не използвайте твърде суха кайма. Най-добрият вариант е да използвате смес от говеждо и свинско. Ако изберете твърде лишена от мазнини кайма, има риск ястието да стане твърдо и сухо, без желаната сочност.
Добавянето на пармезан, яйце и бадемово брашно помага да се запази рулото хубаво и влажно. Бадемовото брашно спомага за абсорбирането на соковете, които се отделят при печенето. За разлика от галетата, то е нисковъглехидратно и няма да се притеснявате от излишни въглехидрати.
Използвайте малка метална тавичка, застлана с фолио. По този начин ястието става по-вкусно, вероятно заради по-доброто разпределение на топлината.
Може да добавите и сух риган вместо мащерка или пък пушен червен пипер или чили на прах към сместа. Малко кимион (не повече от ½ чаена лъжичка) също е много добра идея.
Оставете готовото руло от кайма да почине за около 15 минути след изваждането му от фурната. Това ще помогне на соковете да се преразпределят и утаят. Никога не е добра идея да режете веднага след изваждането му от фурната.
Идеи за гарнитура към кето руло от кайма
Това ястие само по себе си е достатъчно питателно, така че не се нуждае от тежки гарнитури. Също така е и универсално и може да се комбинира с различни добавки.
Предлагаме ви няколко варианта, които биха го допълнили идеално, без да го засенчват.
Можете да го сервирате с лека гарнитура като салата от рукола или броколи на пара. Всичко зависи от вашия вкус и настроението ви!
Още от здравословната ни кухня
Ако искате да се подсладите след това вкусно кето руло от кайма, ви предлагаме да си направите джинджифилов крем брюле без захар.
Ако нашите предложения са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.
Приятен апетит!
За ‘Кето Рулото” , можете ли да напишете градуси на фурната! Виждам , че сте обяснили за градусите в средата , но не всички имам уреди за измерване. Благодаря! Печа го на 250 за 10 минути и след това ще намаля на 200. Стискам палци да се получи.