Кето руло от кайма
Днес сме ви приготвили същинско пиршество за вкусовите рецептори – кето руло от кайма. То се приготвя с малко продукти и е за случаите, когато не ви се прекарва твърде много време в кухнята.
Обещаваме ви, че с него ще оберете овациите на всички, независимо дали са на кето диета или не.
Рецепта за кето руло от кайма
Зарадвайте семейството с това апетитно ястие или изненадайте своите гости с него.
Сочно и ароматно, в нашето руло от кайма има още нисковъглехидратно бадемово брашно и пармезан, които добавят вкус и запазват соковете.
Глазурата се прави с кетчуп без захар и завършва това ястие, което е перфектно за кето диета.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност на 1 порция |
---|---|---|
15 + 50 минути | 8 | 3 г нетни въглехидрати, 26 г протеин, 23 г мазнини, 1 г фибри |
Необходими продукти:
- 1 голямо яйце
- 900 г кайма (най-добре смес говеждо и свинско)
- 1 ч. л. сол
- ½ ч. л. черен пипер
- 2 ч. л. чесън на прах
- 2 ч. л. лук на прах
- ½ ч. л. сушена мащерка
- 100 г фино смляно бадемово брашно
- 100 г настърган пармезан
- 50 мл доматено пюре, без захар
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете малка правоъгълна тавичка с фолио.
- В голяма купа разбийте заедно яйцето, солта, черния пипер, чесъна на прах, лука на прах и мащерката.
- Добавете каймата, бадемовото брашно и пармезана. Внимателно разбъркайте, за да получите напълно хомогенна смес.
- Оформете получената смес в тавичката, за да се получи правоъгълно руло от кайма. Отгоре намажете с кетчуп или доматено пюре без захар.
- Печете ястието за около 50-60 минути или докато центърът му достигне температура от 71 градуса.
- Оставете готовото руло от кайма да почине 15 минути, преди да го нарежете и сервирате.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в дългоочакваното й продължение „Кето фантазии 2“.
Съвети за приготвяне на най-вкусното руло от кайма
Ще ви дадем няколко съвета, за да сте сигурни, че тази рецепта ще е успешна всеки път.
Едно от най-важните неща, които можете да направите, за да запазите вашето руло от кайма крехко и пухкаво, е да го боравите с лекота и внимание. Разбъркайте много добре, за да се смесят идеално всички съставки.
Не използвайте твърде суха кайма. Най-добрият вариант е да използвате смес от говеждо и свинско. Ако изберете твърде лишена от мазнини кайма, има риск ястието да стане твърдо и сухо, без желаната сочност.
Добавянето на пармезан, яйце и бадемово брашно помага да се запази рулото хубаво и влажно. Бадемовото брашно спомага за абсорбирането на соковете, които се отделят при печенето. За разлика от галетата, то е нисковъглехидратно и няма да се притеснявате от излишни въглехидрати.
Използвайте малка метална тавичка, застлана с фолио. По този начин ястието става по-вкусно, вероятно заради по-доброто разпределение на топлината.
Може да добавите и сух риган вместо мащерка или пък пушен червен пипер или чили на прах към сместа. Малко кимион (не повече от ½ чаена лъжичка) също е много добра идея.
Оставете готовото руло от кайма да почине за около 15 минути след изваждането му от фурната. Това ще помогне на соковете да се преразпределят и утаят. Никога не е добра идея да режете веднага след изваждането му от фурната.
Идеи за гарнитура към кето руло от кайма
Това ястие само по себе си е достатъчно питателно, така че не се нуждае от тежки гарнитури. Също така е и универсално и може да се комбинира с различни добавки.
Предлагаме ви няколко варианта, които биха го допълнили идеално, без да го засенчват.
Можете да го сервирате с лека гарнитура като салата от рукола или броколи на пара. Всичко зависи от вашия вкус и настроението ви!
Още от здравословната ни кухня
Ако нашите предложения са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Класическо птиче гнездо с кайма и яйце с минимално количество въглехидрати.
Опитайте една много ефектна, вкусна и питателна рецепта за пълнен карфиол с кайма. Добавяме и домашен кето сос Бешамел –
Ароматни и засищащи пълнени гъби с кайма – любимо предястие или гарнитура към основно ястие. Приготвяме ги с
Един Коментар
За ‘Кето Рулото“ , можете ли да напишете градуси на фурната! Виждам , че сте обяснили за градусите в средата , но не всички имам уреди за измерване. Благодаря! Печа го на 250 за 10 минути и след това ще намаля на 200. Стискам палци да се получи.