Кето лазаня с рулца от тиквички и рулца от тиквички с пилешко месо и билково масло. Днес сме в кухнята, за да приготвим тези две много вкусни рецепти с неустоимо апетитно излъчване.

Тиквичката е един от най-вкусните нисковъглехидратни зеленчуци. Можем да приготвим с нея разнообразни ястия. Ето и нашите предложения.

 

Нисковъглехидратна лазаня с рулца от тиквички

Здравословна вегетарианска лазаня, приготвена с рулца от тиквички. Пълнени с богати на протеини сирена – рикота, пармезан и моцарела.

Поднесете за обяд или вечеря с ниско съдържание на въглехидрати и без глутен.

Време за приготвяне: 55 минути

Порции: 6

Хранителна стойност за порция: 11 г въглехидрати, 20 г мазнини, 19 г протеин и 297 калории.

Необходими продукти:

  • 4 големи тиквички
  • 425 г сирене рикота
  • 20 г сирене пармезан, настъргано
  • 340 г сирене моцарела, настъргано
  • 1 яйце
  • Сос Маринара
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 с. л. зехтин екстра върджин

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене и намазнете дъното със зехтин.
  2. Нарежете тиквичките по дължина на филийки с дебелина около 3 мм.
  3. Подредете ги по дъното на подготвената тавичка.
  4. Изпечете във фурната за 10-12 минути. Извадете и оставете настрана да се охладят за поне 5 минути. Оставете фурната включена.

За сиреновата плънка

  1. В купа смесете сиренето рикота с настъргания пармезан и 100 г настъргано сирене моцарела. Добавете яйцето и подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, за да се смесят всички съставки.
  2. Намажете с домашен кето сос Маринара дъното на тавичка с размери 9 х 13 см.

Направете рулца от тиквички

  1. За целта сложете от сиреновата плънка върху изпечените тиквички и навийте на руло.
  2. Подредете в тавичката със соса Маринара рулцата от тиквички едно до друго.
  3. Полейте със сос Маринара и поръсете с останалото настъргано сирене моцарела.
  4. Изпечете кето лазанята с рулца от тиквички непокрита в загрята до 200 градуса фурна за около 20-25 минути или докато сиренето се разтопи.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Рулца от тиквички с пилешко месо и билково масло

Вкусни рулца от тиквички, поднесени с пилешко месо и ароматно билково масло за перфектен кето обяд или вечеря.

Време за приготвяне: 55 минути

Порции: 4

Въглехидрати в порция: 9 г

Необходими продукти:

  • 650 г тиквички
  • ½ ч. л. сол
  • 80 г краве масло Гхи
  • 170 г гъби, наситнени
  • 170 г крема сирене
  • 170 г настъргана моцарела
  • 1 зелена чушка, наситнена
  • 55 г сушено чоризо, наситнено
  • 1 яйце
  • 2 с. л. пресен магданоз, наситнен
  • 1 ч. л. лук на прах
  • ½ ч. л. сол
  • ¼ ч. л. черен пипер

За пилето:

  • 900 г пилешки гърди
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 30 г краве масло Гхи, за пържене

За билковото масло:

  • 110 г краве масло Гхи (на стайна температура)
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 с. л. пресен магданоз, наситнен
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • ½ ч. л. сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 175 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия за печене.
  2. Нарежете тиквичките по дължина на тънки филийки. Подредете ги в подготвената тавичка.
  3. Подправете със сол и оставете да престоят за 10 минути. След това ги подсушете с хартиена кърпа.
  4. Изпечете тиквичките в загрятата фурна за 20 минути или докато омекнат.
  5. Извадете тавата от фурната и оставете да се охладят. Подсушете, ако е необходимо.
  6. Загрейте голям тиган и добавете кравето масло Гхи. Запържете гъбите, докато покафенеят, като ги разбърквате често. След това свалете от котлона и оставете настрана да се охладят.
  7. Смесете в купа крема сиренето, 100 г от настърганото сирене моцарела, наситнената зелена чушка, чоризото, яйцето и магданоза. Подправете с лук на прах, сол и черен пипер на вкус.
  8. Добавете запържените гъби и разбъркайте.
  9. Напълнете изпечените тиквички с получената сиренова смес. Навийте на руло и поставете със сгънатата част надолу в тавата за печене.
  10. Поръсете рулцата от тиквички с останалите 70 грама настъргано сирене моцарела.
  11. Увеличете температурата на фурната до 200 градуса. Изпечете рулцата за 20 минути или докато моцарелата се разтопи и промени цвета си.

Пригответе пилето

  1. Междувременно овкусете пилешките гърди с подправките.
  2. Загрейте тиган на умерен огън и сложете да се разтопи кравето масло. Изпържете филетата до златисто от двете страни.

Билковото масло

  1. Смесете в малка купа кравето масло с чесъна на прах, магданоза, лимоновия сок и солта. Разбъркайте.

Поднесете рулцата от тиквички с нарязани на хапки пилешки гърди и билковото масло.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Рулца от тиквички. Пълнени тиквички.

Ако сте любител на тиквичките, предлагаме ви да си приготвите и кето пълнени тиквички със сирена.

 

Ако са ви харесали нашите рецепти за вкусни кето рулца от тиквички с плънка, можете да разгледате още много интересни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!