Калцоне със спанак и сирена – кето вариант

Обновена: 05.04.2024|
Калцоне със спанак и сирене.

Вероятно много от вас са хапвали калцоне – при посещение в Италия, в ресторант или домашно приготвено. Това е едно то най-популярните италиански ястия и представлява пица, сгъната наполовина и изпечена във фурна.

Калцоне наподобява запечатан джоб, а пълнежа може да бъде от каквито любими съставки прецените, че ще направят добра комбинация.

 

Днес в кето кухнята си приготвяме нисковъглехидратно калцоне – да, възможно е, а резултатът е впечатляващо вкусен.

Рецепта за кето калцоне със спанак и сирена

Калцоне може да се приготви всеки път с различни кето съставки, затова експериментирайте. Вижте какви продукти подбрахме за нашия вариант на рецептата.

keto 02
keto banner site 01
keto 02
keto banner site 01
Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
1 час и 30 минути 4-6 16,5 г 11 г

Необходими продукти за пълнежа:

  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 1 ч. л. чесън на прах/ самардала
  • 300 г бейби спанак, нарязан на дребно
  • 1 връзка пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч. л. индийско орехче
  • 100 г краве сирене
  • 100 г сирене моцарела, настъргано
  • 1 яйце

За тестото:

  • 400 г сирене моцарела, настъргано
  • 100 г крема сирене
  • 1 яйце
  • 250 г пресято бадемово брашно
  • 1 ч. л. хуск

Приготвяне на пълнежа:

  1. Разтопете маслото в тиган. Добавете сухия чесън или самардалата и бъркайте около минута.
  2. Добавете спанака и нарязания на кръгчета пресен лук.
  3. Подправете със сол и черен пипер на вкус и индийското орехче. Гответе 3 до 5 минути, докато спанакът омекне.
  4. Свалете от котлона и добавете сирената.
  5. Чукнете и яйцето в сместа и разбъркайте добре. Оставете настрани.

Приготвяне на тестото:

  1. Сложете моцарелата и крема сиренето за 1-2 минути в микровълновата, докато омекнат напълно. Извадете и разбъркайте с шпатула, за да се смесят добре.
  2. Добавете яйцето, пресятото бадемово брашно и хуска. Бъркайте с шпатула до образуването на твърдо тесто.
  3. След това месете тестото с ръка около 2-3 минути, за да се смесят добре всички съставки и да добие по-гладка консистенция.

Сглобяване на нашето спаначено калцоне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Разделете тестото на 3-4 топчета. Разточете ги във формата на кръг, като не ги оставяте много тънки.
  3. В средата, по дължина на всеки кръг, поставете от плънката.
  4. Завийте настрани, до образуването на полулуна, и притиснете отворените краищата, за да не изтече плънката. Направете 2-3 напречни разреза отгоре, за да се изпече равномерно.
  5. Можете да намажете всяко калцоне отгоре с разбит жълтък и да поръсите със сусам.
  6. Печете около 30 минути или докато се повдигнат леко и добият златистокафяв цвят.
  7. Извадете и охладете за около 3 минути преди сервиране.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

Още от здравословната ни кухня

 

Калцоне и плодова пица.

Пробвали ли сте плодова пица? Вижте как да превърнете пицата в десерт – рецептата ще откриете в нашата кулинарна секция.

 

Ако нашето предложение за кето калцоне ви е харесало, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 5 април 2024 в 16:46 | Публикувана: 6 ноември 2020 в 14:40 | Категория: Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти