Калцоне със спанак и сирена – кето вариант
Вероятно много от вас са хапвали калцоне – при посещение в Италия, в ресторант или домашно приготвено. Това е едно то най-популярните италиански ястия и представлява пица, сгъната наполовина и изпечена във фурна.
Калцоне наподобява запечатан джоб, а пълнежа може да бъде от каквито любими съставки прецените, че ще направят добра комбинация.
Днес в кето кухнята си приготвяме нисковъглехидратно калцоне – да, възможно е, а резултатът е впечатляващо вкусен.
Рецепта за кето калцоне със спанак и сирена
Калцоне може да се приготви всеки път с различни кето съставки, затова експериментирайте. Вижте какви продукти подбрахме за нашия вариант на рецептата.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати за 1 порция |
---|---|---|
1 час и 30 минути | 4-6 | 16,5 г – 11 г |
Необходими продукти за пълнежа:
- 2 с. л. краве масло Гхи
- 1 ч. л. чесън на прах/ самардала
- 300 г бейби спанак, нарязан на дребно
- 1 връзка пресен лук
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 ч. л. индийско орехче
- 100 г краве сирене
- 100 г сирене моцарела, настъргано
- 1 яйце
За тестото:
- 400 г сирене моцарела, настъргано
- 100 г крема сирене
- 1 яйце
- 250 г пресято бадемово брашно
- 1 ч. л. хуск
Приготвяне на пълнежа:
- Разтопете маслото в тиган. Добавете сухия чесън или самардалата и бъркайте около минута.
- Добавете спанака и нарязания на кръгчета пресен лук.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и индийското орехче. Гответе 3 до 5 минути, докато спанакът омекне.
- Свалете от котлона и добавете сирената.
- Чукнете и яйцето в сместа и разбъркайте добре. Оставете настрани.
Приготвяне на тестото:
- Сложете моцарелата и крема сиренето за 1-2 минути в микровълновата, докато омекнат напълно. Извадете и разбъркайте с шпатула, за да се смесят добре.
- Добавете яйцето, пресятото бадемово брашно и хуска. Бъркайте с шпатула до образуването на твърдо тесто.
- След това месете тестото с ръка около 2-3 минути, за да се смесят добре всички съставки и да добие по-гладка консистенция.
Сглобяване на нашето спаначено калцоне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Разделете тестото на 3-4 топчета. Разточете ги във формата на кръг, като не ги оставяте много тънки.
- В средата, по дължина на всеки кръг, поставете от плънката.
- Завийте настрани, до образуването на полулуна, и притиснете отворените краищата, за да не изтече плънката. Направете 2-3 напречни разреза отгоре, за да се изпече равномерно.
- Можете да намажете всяко калцоне отгоре с разбит жълтък и да поръсите със сусам.
- Печете около 30 минути или докато се повдигнат леко и добият златистокафяв цвят.
- Извадете и охладете за около 3 минути преди сервиране.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашето предложение за кето калцоне ви е харесало, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Днес приготвяме две вкусни рецепти за кето пица с блат от моцарела, които по
Вероятно много от вас са хапвали калцоне - при посещение в Италия, в ресторант
Всеки кулинар, който е фен на италианската кухня, обича да приготвя лазаня с домашни