Кето палачинки от карфиол + видео рецепта

Обновена: 11.07.2024|
Кето брауни с карфиол. Пица с кокосово брашно. Кето палачинки от карфиол.

Опитвали ли сте палачинки от карфиол? Сигурни сме, че дори да не сте, ще се изумите колко вкусни всъщност са. Гарантираме ви, че си заслужава да ги опитате.

Освен че са вкусни, те са и полезни. Можете да ги поднесете както солени с млечен сос, така и сладки с шепа горски плодове или с кето течен шоколад.

Ето нашите 2 кето предложения и как да си ги приготвите.

 

Палачинки от карфиол със сирена

Ще се влюбите във вкуса на тези сочни палачинки от карфиол, още щом ги опитате. Те са нисковъглехидратни и подходящи за кето диета. Не съдържат в състава си брашно и глутен.

keto 02
chrevno 600
keto 02
chrevno 600
Време за приготвяне Порции: Нетни въглехидрати в 1 порция (3 палачинки)
10 + 30 минути 3 6 г

Необходими съставки:

  • 200 грама карфиол (пресен/замразен, отцеден)
  • 2 яйца
  • 60 г настъргано сирене моцарела
  • 2 с. л. настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с. л. краве масло Гхи

 

Палачинки от карфиол.

 

Начин на приготвяне:

  1. Блендирайте карфиола в кухненски робот до получаване на малки парчета с размерите на ориз или така наречения карфиолен ориз. Работете на партиди, ако е необходимо.
  2. В купа смесете карфиола, яйцата, настърганото сирене моцарела, пармезана, солта и черния пипер. Разбъркайте до хомогенност.
  3. Загрейте 1 супена лъжица краве масло в голям тиган на средно висока температура.
  4. Изсипете 1 малък черпак от сместа в тигана и запържете на умерен огън за около 5 минути, докато започне да се образува приятна златистокафява коричка отдолу.

Бъдете търпеливи, ако ги обърнете твърде рано, те ще се разпаднат.

  1. Обърнете внимателно палачинката и изпържете за още 5 минути или до златистокафяво и от другата страна.
  2. Повторете с останалата смес, като загрявате мазнина, преди всяка партида.

Може да поставяте готовите палачинки в загрята предварително на 90 градуса фурна, в тавичка с хартия за печене, за да ги поддържате топли, докато изпържите цялата смес.

 

Палачинки от карфиол.

 

Поднесете вкусните палачинки от карфиол с:

  • Хрупкав бекон
  • Пресен лук
  • Пресни билки и подправки
  • Горски плодове
  • Кето течен шоколад
  • Кето шоколад със стевия

 

Лесни палачинки от карфиол с бадемово брашно и сирена

Тези лесни палачинки от карфиол са подходящи за спазване на кето диета. Имат само 2 грама нетни въглехидрати и над 5 грама мазнини и протеини в порция. Тази бърза рецепта е не само вкусна, но и засищаща.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
10 + 40 минути 1 3,2 г нетни въглехидрати, 5,4 г мазнини, 5 г протеин и 78 калории

Необходими продукти за 12 палачинки от карфиол:

  • 300 г карфиол (1 средно голяма глава)
  • ½ ч. л. сол
  • 30 г бадемово брашно
  • 25 г настъргано сирене чедър
  • 45 г настъргано сирене пармезан
  • 3 яйца
  • 1 с. л. краве масло Гхи

По желание за сервиране:

  • Заквасена сметана
  • Пресен лук

Начин на приготвяне:

  1. Блендирайте карфиолените цветчета в кухненски робот до получаване на карфиолен ориз. Прехвърлете го след това в голяма купа и подсолете. Разбъркайте и оставете настрана за 10 минути.
  2. След това изсипете бадемовото брашно, чедъра, пармезана и яйцата в купата и разбъркайте, докато се смесят.
  3. Загрейте кравето масло Гхи в тиган на среден огън.
  4. С помощта на мерителна чаша загребете от сместа около ¼ чаша. Оформете плоска топка, като притиснете с шпатула. Поставете след това в горещия тиган и изпържете за 3-4 минути от всяка страна до златистокафяв цвят.
  5. Извадете готовите палачинки от карфиол върху хартиена кърпа, за да премахнете излишната мазнина.
  6. Поднесете със заквасена сметана и нарязан пресен лук.

 

Още предложения за кето палачинки:

И много други ви очакват и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Палачинки от карфиол. Пиле с карфиолен ориз.

Пригответе си вкусно карфиолено ризото с пиле за обяд или вечеря с ниско съдържание на въглехидрати.

 

Ако тези рецепти за кето палачинки от карфиол са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 11 юли 2024 в 16:11 | Публикувана: 15 ноември 2021 в 17:11 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф