Плодова пица – различният вариант за кето десерт

Обновена: 31.01.2024|
Калцоне и плодова пица.

Плодова пица – защото, по време на кето диета, рецептите за пица придобиват нов прочит. Развихряме въображението си, за да си приготвим безглутенов блат, без захар и нисковъглехидратен.

Днес решихме пицата да е нашият десерт – кулинарните експерименти са нещо необятно и приготвихме кето пица със сладка глазура и плодове. Продължете да четете, за да видите какво ще ви е необходимо за приготвянето й.

 

Рецепта за плодова пица в кето вариант

Казват, че плодовата пица се появява за първи път в Калифорния, САЩ, когато готвачът, погрешка, добавя ягоди към пицата. Не знаем колко е вярна тази история, но откакто се появява идеята, креативността на пекари и сладкари по отношение на тази рецепта се вихри в огромни мащаби.

Въображение в съставките и изкуство върху блата – тази рецепта е чудесна за кулинарната четка.

keto 02
keto banner site 01
keto 02
keto banner site 01
Време за приготвяне

Порции

Хранителна стойност в 1 порция

35 минути

8

7,6 г нетни въглехидрати, 240 калории, 2,2 г фибри, 6,6 г протеин, 20,8 г мазнини

Необходими продукти

За блата:

  • 8 с. л. разтопено кокосово масло
  • 145 г бадемово брашно
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 1 ч. л. стевиола ванилия

 

За глазурата на нашата плодова пица:

  • 200 г крема сирене
  • 25 г стевиола прах, смляна на пудра
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 2 с. л. бадемово мляко
  • 1 ч. л. стевиола ванилия
  • 100 г шоколад със стевиола (разтопен)

Плодове за декорация (по избор)

  • 3-4 ягоди, нарязани на тънки слайсове
  • 40 г боровинки
  • 40 г къпини

 

Изпълнение на рецептата за плодова пица

  • Загряваме фурната на 175 градуса.
  • В купа разбиваме заедно разтопеното масло, бадемовото брашно, стевиолата на прах и тази с ванилия, до образуването на меко тесто.
  • За лесно разточване – поставете тестото между 2 листа хартия за печене и разточете с точилка до желаната дебелина. Поставете го в избрания от вас съд за печене върху хартия, предварително намазана с тънък слой кокосово масло.
  • Печете кората около 6-7 минути. Наблюдавайте я, за да не се препече.
  • Когато е готова, оставете да се охлади.
  • С миксер разбийте съставките за глазурата до хомогенност.
  • Разстелете сместа върху охладения блат и украсете с плодовете – вашата плодова пица е готова!

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пица с блат от тиквички.

Ако сте фенове на соления вариант, предлагаме ви и една страхотна пица с блат от тиквички.

 

Ако тази рецепта за плодова пица ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 31 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 27 август 2020 в 10:57 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти