Кето пица с бадемово брашно + видео рецепта

Обновена: 29.10.2024|
Кето пица. Кето пица с бадемово брашно.

 

Кето пица с бадемово брашно е хрупкава и здравословна алтернатива на традиционните високовъглехидратни рецепти за пица. Пригответе нашите две предложения за кето пица с бадемово брашно с разнообразие от любимите ви гарнитури. Поднесете ги със свежи зеленчуци или ароматни пресни билки по ваш вкус.

 

Кето пица с бадемово брашно и сирена

Отделете си време, за да приготвите най-вкусната кето пица с бадемово брашно. Без доматен сос и без глутен, с аромат на розмарин и приятен вкус на нежно топящи се сирена.

 

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
10 + 20 минути 2 9 г нетни въглехидрати

71 г мазнини

33 г протеин

822 калории.

 

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 80 г заквасена сметана
  • 2 с. л. домашна кето майонеза
  • 100 г бадемово брашно
  • 2 с. л. псилиум хуск фибри
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сол

За гарниране:

  • 120 г заквасена сметана
  • 85 г настъргано сирене моцарела
  • 40 г настъргано сирене пармезан
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 5 чери домата
  • черен пипер на вкус

 

Кето пица с бадемово брашно.

 

Начин на приготвяне на кето пица с бадемово брашно:

  1. Загрейте фурната до 175 градуса.
  2. Чукнете яйцата в купа. Изсипете заквасената сметана и домашната кето майонеза, разбъркайте.
  3. Добавете бадемовото брашно, псилиум хуск фибрите, бакпулвера и солта. Разбъркайте отново до получаване на гъста смес с консистенция на боза и оставете настрана за 5 минути.
  4. С помощта на леко намазнена шпатула разпределете получената смес в тава, покрита с хартия за печене. Блата не трябва да бъде по-дебел от 1 см.
  5. Изпечете в загрятата фурна за около 10 минути, докато блата придобие леко златист загар, но не да изгори. Извадете от фурната и оставете да изстине за няколко минути. Обърнете го обратно.
  6. Гарнирайте блата за кето пица със заквасена сметана, настъргано сирене пармезан и моцарела и с резени чери домати.
  7. Поръсете с пресен или сушен розмарин и черен пипер на вкус.
  8. Поставете пицата отново в загрятата фурна и печете още 5-10 минути. Внимавайте краищата на блата да не изгорят.
  9. Извадете пицата от фурната и поръсете с настъргано сирене пармезан. Поднесете и се насладете, докато е топла.

 

Кето пица с бадемово брашно.

 

Съвети

  • Тестото за кето пица с бадемово брашно засища много повече от другите видове теста. Това се дължи на съдържащото се в рецептата бадемово брашно, което е богат източник на протеин (в 100 г се съдържат цели 20 г белтъчини).
  • Можете да приготвите по-малки порции пица, за да регулирате по-лесно приетите калории и въглехидрати.
  • Претоплете пицата на следващия ден или опаковайте в кутии и изпратете за обяд на децата или си вземете за работа.
  • Пригответе блата за пица предварително и го съхранете в хладилник за 2-3 дни или замразете за бъдеща употреба.

 

Кето пица с бадемово брашно и месо

Удовлетворяващо е да знаем, че можем да си приготвим пица, дори когато сме на кето диета. Заситете неутолимия си апетит с тази вкусна рецепта за кето пица с бадемово брашно с хрупкав блат.

 

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в порция
15 + 30 минути 4

6 г нетни въглехидрати

50 г мазнини

33 г протеин

617 калории.

 

Необходими продукти:

  • 170 г настъргано сирене моцарела
  • 2 с. л. крема сирене
  • 85 г бадемово брашно
  • 1 ч. л. бял винен оцет
  • 1 яйце
  • ½ ч. л. сол
  • Зехтин за намазняване

За гарниране:

  • 230 г наденица
  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 120 мл неподсладен доматен сос
  • ½ ч. л. сушен риган
  • 170 г настъргано сирене моцарела

Препоръчително оборудване:

  • Ръчен миксер с приставки за месене на тесто
  • Точилка

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Разтопете моцарелата и крема сиренето в тиган с незалепващо покритие на средно силен огън или в купа в микровълновата фурна. Бъркайте, докато се разтопят напълно.
  3. Добавете бадемовото брашно, оцета, яйцето и солта. Разбъркайте с шпатула, за да се смесят добре.

Може да използвате ръчен миксер с приставки за бъркане на тесто.

  1. Намазнете ръцете си със зехтин и разпределете тестото в тавичка, покрита с пергаментова хартия, като го оформите в кръг с диаметър около 20 см.

Може да използвате и точилка, за да заравните тестото между два листа пергаментова хартия.

  1. Отстранете горния лист пергаментова хартия, набодете цялата кора с вилица и изпечете във фурната за 10-15 минути до приятен златистокафяв загар. Извадете блата от фурната.
  2. Докато блата се пече, сотирайте нарязаната на кръгчета наденица в краве масло Гхи.
  3. Намажете изпечения блат с тънък слой неподсладен доматен сос. Гарнирайте с резени наденичка и настъргано сирене моцарела.
  4. Изпечете за 10-15 минути или докато сиренето се разтопи. Поръсете с риган и поднесете на трапезата вкусната кето пица с бадемово брашно.

Съвети

  • Добавете свежест към пицата: Дори и обикновено да не ядете пицата със салата, тя добавя приятна свежест и витамини към ястието. Затова не се чудете, а нарежете няколко пресни зеленчука към тази вкусна кето пица с бадемово брашно.
  • Гарнитура: В рецептата използваме наденица, но не се колебайте да добавите любимата си гарнитура. Използвайте бекон или ако имате останало пуешко, пилешко, говеждо или свинско месо в хладилника, извадете го и комбинирайте с вкусни зеленчуци.
  • Вегетарианска гарнитура: Ако не обичате месо и кето менюто ви позволява да хапнете малко повече въглехидрати, то пригответе кето пица с бадемово брашно, като добавите чушки, маслини, артишок или пресни билки. Гарнирайте с различни видове сирена, като фета, краве, бри или кашкавал.
  • Съхранение на блата: Пригответе по-голямо количество тесто за блат и го съхранете в хладилник за 2-3 дни или във фризер до 2 месеца.
  • Вместо пица – фокача: Тестото за кето пица е универсално. Използвайте го като основа за пица или направете домашна кето фокача – намажете с ароматно билково масло и изпечете за още минута-две. Сервирайте като лека закуска или предястие на следващата вечеря.

Ако добавяте други продукти към рецептата, по ваш вкус, използвайте калкулатора за въглехидрати, за да изчислите стойностите. И не забравяйте – отчитат се само нетните въглехидрати (без фибри).

В двете части на кулинарната ни поредица „Кето фантазии ви очакват общо над 200 изкусителни кето ястия – от предястието до десерта.

 

 

Други предложения за кето пица

Пригответе някое от нашите нисковъглехидратни предложения за вкусна кето пица, когато искате да изненадате семейството с нещо различно:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пица с бадемово брашно. Пица с тиквички.

Пригответе си и тази вкусна кето пица с блат от тиквички, за да поднесете нещо различно, вкусно и здравословно на трапезата на вашето семейство или гости.

 

Ако нашите предложения за кето пица с бадемово брашно са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар