Кето пица с блат от моцарела
Днес приготвяме две вкусни рецепти за кето пица с блат от моцарела, които по никакъв начин не отстъпват на класическата рецепта за пица и са чудесни за кетогенен режим на хранене.
Развихрете въображението си и ги направете по ваш вкус или използвайки някои от нашите предложения.
Кето пица с блат от моцарела и с пеперони
Нисковъглехидратна рецепта за вкусна кето пица с моцарела, която се топи в устата.
Пикантното пеперони придава на пицата още по-приятен и наситен вкус, който определено ще ви заплени.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 пица |
---|---|---|
30 минути | 1-2 кето пици | 6 г нетни въглехидрати, 86 г мазнини, 56 г протеин и 1024 калории (изчислените в 100 г моцарела калории са 331) |
Необходими продукти за блата:
- 4 яйца
- 170 г сирене моцарела, настъргано
За гарниране:
- 2 с. л. доматен сос без захар
- 1 ч. л. сушен риган
- 170 г настъргано сирене чедър/кашкавал
- 45 г пеперони
- маслини (по желание)
Подправки за пица при сервиране:
- 60 г пресен босилек
- 1-2 ч. л. сушен риган
- 60 мл екстра върджин зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
- Започнете с приготвянето на блата за пица.
- За целта разбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене моцарела. Разбъркайте добре, за да се комбинират.
- Изсипете полученото тесто в подготвената тавичка и разпределете с помощта на шпатула.
- Може да оформите два кръгли блата или един голям правоъгълен.
- Изпечете блатовете във фурната за 15 минути или докато придобият златист цвят.
- Извадете и оставете настрана да се охладят за 1-2 минути.
- Увеличете температурата на фурната до 225 градуса.
- Намажете готовите блатове с нисковъглехидратния доматен сос и поръсете със сушен риган отгоре.
- Разпределете настъргано сирене чедър или кашкавал, подредете отгоре пеперони и маслини, ако използвате.
- Изпечете за още 5-10 минути или докато пицата стане златистокафява.
- Сервирайте апетитната кето пица като я гарнирате с листа пресен босилек и сушен риган, овкусени със зехтин и подправени със сол и черен пипер.
Съвети
- Чувствайте се свободни да използвате други видове сирена, като козе сирене, ако се опитвате да избягвате кравето мляко.
- Може също да смесвате различни видове сирена, за да придадете на пицата приятен и наситен аромат.
- Рецептата за кето пица не съдържа глутен, което я прави подходяща за хората, имащи непоносимост към този вид протеин.
- Може да използвате вместо доматен сос за основа – песто, сос алфредо или друг ваш любим нисковъглехидратен сос.
- Гарнирайте вашата кето пица с бекон, гъби, синьо сирене, пилешко месо, сирене фета или други ваши любими кето продукти.
- Готовата пица може да съхраните в хладилник за поне 2-3 дни, след което затоплете и поднесете.
- Блатовете за пица също са подходящи и за замразяване. Ако се чудите как да приготвите перфектното тесто за пица, в нашия блог може да откриете тайните за това.
- Може да използвате блатовете за пица като основа за приготвяне на тортиля и да ги напълните с всичко, което обичате. Салата с риба тон, бъркани яйца, месо или сирене.
Още здравословни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2“.
Рецепта за кето пица без брашно – с блат от моцарела (тип омлет)
Омлет ли е, пица ли е, киш ли е? Има ли значение, когато има толкова приятен вкус и е подходящо за кето диета.
Ние го наричаме кето пица с блат от моцарела тип омлет и го приготвяме за засищащ и вкусен обяд или вечеря.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 кето пица |
---|---|---|
40 минути | 2 пици | 7 г нетни въглехидрати, 52 г мазнини, 47 г протеин и 691 калории |
Необходими продукти за блата:
- 4 яйца
- 140 г сирене моцарела, настъргано
- 4 с. л. крема сирене
- ¼ ч. л. сол
- 1 ч. л. чесън на прах (по желание)
За гарниране:
- 3 с. л. доматен сос без захар
- 170 г сирене моцарела, настъргано
- 2 ч. л. сушен риган
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса. Подгответе кръгла тавичка, като я покриете с пергаментова хартия за печене.
- Започнете като приготвите блата. За целта разбийте яйцата в средно голяма купа заедно с настърганото сирене моцарела и крема сиренето.
- Подправете със сол и чесън на прах (ако използвате). Разбъркайте, докато се комбинират всички съставки.
- Изсипете готовото тесто за блата в подготвената тавичка и разпределете равномерно с шпатула.
- Изпечете във фурната за 15 минути или докато кората за кето пица стане златиста.
- След това я намажете с доматения сос и поръсете с настъргано сирене моцарела.
- Изпечете за още 10 минути или докато пицата придобие златистокафяв загар.
- Поръсете с риган и сервирайте вкусната кето пица с блат от моцарела тип омлет.
Други варианти за кето пица
Рецепта за кето пица с кокосово брашно
Използването на нисковъглехидратно брашно за приготвянето на кето пица е здравословно и никак трудно. Кокосовото се счита за кето брашно – една от най-добрите алтернативи, което, в комбинация с бадемовото, прави безглутеновото тесто чудесно за оформяне.
За да се получи хубаво тесто, е много важно съотношението на бадемово към кокосово брашно да е 3:1 – например, на 3 с. л. бадемово слагате 1 с. л. кокосово.
Рецепти за кето пица Маргарита
В тази рецепта можете да си приготвите нисковъглехидратен блат, който вече сте опитвали (или вижте рецептата за универсално кето тесто малко по-надолу).
За да си направите пица Маргарита, се придържайте към следните съставки за продуктите отгоре:
- настъргана моцарела
- доматен сос без захар
- пресни босилекови листа
- настърган пармезан (за сервиране)
- щипка сушен риган за поръсване
Ще си приготвите класическа кето пица Маргарита с безглутенов блат.
Рецепта за кето пица без яйца
Алтернативата за тази рецепта можете да откриете в нашето предложение за кето пица в гондола от тиквички или нисковъглехидратна пица с артишок– с ниско съдържание на въглехидрати, богати на протеини и мазнини, свежи и здравословни.
Разгледайте също така и :
- Рецепта за кето пица с блат от карфиол
- Рецепта за кето пица с бадемово брашно
- Рецепта за кето пица с блат от тиквички без брашно
Тиквичките са универсален кето продукт – освен за приготвянето на безглутеново тесто за пица, те могат да се включат и в блат за кето торта – рецептата ще откриете в кулинарния ни блог.
Универсално кето тесто
Ако имате своя рецепта, съдържаща определени съставки, но не знаете как да си приготвите нисковъглехидратно тесто, споделяме с вас рецепта за универсално такова, с което ще ви покажем и как да използваме хуск за подобряване на сместа.
Необходими продукти:
- 275 г сирене моцарела, настъргано
- 30 крема сирене
- 35 г бадемово брашно
- 1 с. л. псилиум хуск фибри
Начин на приготвяне:
- Смесете в купа моцарелата и крема сиренето. Загрейте на водна баня или в микровълнова на няколко пъти по 30 секунди, като разбърквате между тях, докато се разтопят напълно сирената.
- Добавете бадемовото брашно и хуска, разбъркайте и оформете топка с полученото тесто. Разточете я между два листа хартия за печене.
- Вашия блат е готов, развихрете се и подредете мечтаната кето пица.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашите предложения за кето пица с блат от моцарела са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“и нейното продължение „Кето фантазии 2“.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Рецептата за кето кесадия визуално напомня на тази за кето тортиля. Разликата е главно
Днес сме в кухнята, за да приготвим кето бургери, които не само са полезни,
Няма човек, който да не е ял пърленка и такъв, който да не я