Днес приготвяме две вкусни рецепти за кето пица с блат от моцарела, които по никакъв начин не отстъпват на класическата рецепта за пица и са чудесни за кетогенен режим на хранене.

Развихрете въображението си и ги направете по ваш вкус или използвайки някои от нашите предложения.

 

Кето пица с блат от моцарела и с пеперони

Нисковъглехидратна рецепта за вкусна кето пица с моцарела, който се топи в устата.

 

Пикантното пеперони придава на пицата още по-приятен и наситен вкус, който определено ще ви заплени.

Време за приготвяне: 30 минути

Порции: 1-2 пици

Хранителен състав в 1 пица: 6 г нетни въглехидрати, 86 г мазнини, 56 г протеин и 1024 калории (изчислените в 100 г моцарела калории са 331)

Необходими продукти за блата:

  • 4 яйца
  • 170 г настъргано сирене моцарела за пица

За гарниране:

  • 2 с. л. нисковъглехидратен доматен сос
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 170 г настъргано сирене чедър (или кашкавал)
  • 45 г пеперони
  • Маслини (по желание)

Подправки за пица при сервиране:

  • 60 г босилек
  • 30 г риган
  • 60 мл зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Следвайте следните инструкции :

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
  2. Започнете с приготвянето на блат за пица.
  3. За целта разбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене моцарела. Разбъркайте добре, за да се комбинират.
  4. Изсипете полученото тесто в подготвената тавичка и разпределете с помощта на шпатула.
  5. Може да оформите два кръгли блата или един голям правоъгълен.
  6. Изпечете блатовете във фурната за 15 минути или докато придобият златист цвят.
  7. Извадете от фурната и оставете настрана да се охладят за 1-2 минути.
  8. Увеличете температурата на фурната до 225 градуса.
  9. Намажете готовите блатове с нисковъглехидратния доматен сос и поръсете с риган отгоре.
  10. Поръсете с настъргано сирене чедър или с кашкавал, подредете отгоре пеперони и маслини.
  11. Изпечете за още 5-10 минути или докато пицата стане златистокафява.
  12. Сервирайте с гарнирани босилек и риган, овкусени със зехтин и подправени със сол и черен пипер.

 

Съвети

Съветите ни включват следните неща :

  • Чувствайте се свободни да използвате други видове сирена, като козе сирене, ако се опитвате да избягвате кравето мляко.
  • Може също да смесвате различни видове сирена, за да придадете на пицата приятен и наситен аромат.
  • Рецептата за кето пица не съдържа глутен, което я прави подходяща за хората, имащи непоносимост към този вид протеин.
  • Може да използвате вместо доматен сос за основа – песто, сос алфредо или друг ваш любим нисковъглехидратен сос.
  • Гарнирайте вашата кето пица с бекон, гъби, синьо сирене, пилешко месо, сирене фета или други ваши любими кето продукти.
  • Готовата пица може да съхраните в хладилник за поне 2-3 дни, след което затоплете и поднесете.
  • Блатовете за пица също са подходящи и за замразяване.
  • Може да използвате блатовете за пица като основа за приготвяне на тортиля и да ги напълните с всичко, което обичате. Салата с риба тон, бъркани яйца, месо или сирене.

Още здравословни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга Кето фантазии„.

Кето фантазии29.00лв.

 

Рецепта за кето пица без брашно – с блат от моцарела (тип омлет)

Омлет ли е, пица ли е, киш ли е? Има ли значение, когато има толкова приятен вкус и е подходящо за кето диета.

Ние го наричаме кето пица с блат от моцарела тип омлет и го приготвяме за засищащ и вкусен обяд или вечеря.

Време за приготвяне: 40 минути

Порции: 2 пици

Хранителен състав в 1 кето пица: 7 г нетни въглехидрати, 52 г мазнини, 47 г протеин и 691 калории.

Необходими продукти за блата:

  • 4 яйца
  • 140 г настъргано сирене моцарела
  • 4 с. л. крема сирене
  • ¼ ч. л. сол
  • 1 ч. л. чесън на прах (по желание)

За гарниране:

  • 3 с. л. доматен сос
  • 170 г настъргано сирене моцарела
  • 2 ч. л. сушен риган

Начин на приготвяне

Следвайте следните инструкции :

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Подгответе кръгла тавичка като я покриете с пергаментова хартия за печене. Преди това намачкайте хартията, за да я поставите по-лесно.
  2. Започнете като приготвите блата. За целта разбийте яйцата в средно голяма купа заедно с настърганото сирене моцарела и крема сиренето.
  3. Подправете със сол и чесън на прах (ако използвате). Разбъркайте, докато се комбинират всички съставки.
  4. Изсипете готовото тесто за блата в подготвената тавичка и разпределете равномерно с шпатула.
  5. Изпечете във фурната за 15 минути или докато кората за кето пица стане златиста.
  6. След това я намажете с доматения сос и поръсете с настъргано сирене моцарела.
  7. Изпечете за още 10 минути или докато придобие пицата златистокафяв загар.
  8. Поръсете с риган и сервирайте вкусната кето пица с блат от моцарела тип омлет.

 

Други варианти за кето пица

Рецепта за кето пица с кокосово брашно

Използването на нисковъглехидратно брашно за приготвянето на кето пица е здравословно и никак трудно. Кокосовото се счита за кето брашно – една от най-добрите алтернативи, което, в комбинация с бадемовото, прави безглутеновото тесто чудесно за оформяне. За да се получи хубаво тесто, е много важно съотношението на бадемово към кокосово брашно да е 3:1 – например, на 3 с. л. бадемово слагате 1 с. л. кокосово.

Рецепти за кето пица Маргарита

В тази рецепта можете да си приготвите нисковъглехидратен блат, който вече сте опитвали (или вижте рецептата за универсално кето тесто малко по-надолу).

За да си направите пица Маргарита, се придържайте към следните съставки за продуктите отгоре:

  • настъргана моцарела
  • доматен сос
  • пресни босилекови листа
  • настърган пармезан (за сервиране)
  • щипка сушен риган за поръсване

Ще си приготвите класическа кето пица Маргарита с безглутенов блат.

Рецепта за кето пица без яйца

Алтернативата за тази рецепта можете да откриете в нашето предложение за кето пица в гондола от тиквички или нисковъглехидратна пица с артишок– нисковъглехидратни, богати на протеини и мазнини, свежи и здравословни.

Разгледайте също така и :

Тиквичките са универсален кето продукт – освен за приготвянето на безглутеново тесто за пица, те могат да се включат и в блат за кето торта – рецептата ще откриете в кулинарния ни блог.

 

Универсално кето тесто

Ако имате своя рецепта, съдържаща определени съставки, но не знаете как да си приготвите нисковъглехидратно тесто, споделяме с вас рецепта за универсално такова, с което ще ви покажем и как да използваме хуск за подобряване на сместа.

Необходими продукти:

• 275 г натрошено сирене моцарела
• 30 крема сирене
• 35 г бадемово брашно
• 1 с. л. псилиум хуск фибри

Приготвяне:

  1. Смесете в купа моцарелата и крема сиренето. Загрейте на водна баня или в микровълнова на няколко пъти по 30 секунди, като разбърквате между тях, докато се разтопят напълно сирената.
  2. Добавете бадемовото брашно и хуска, разбъркайте и оформете топка с полученото тесто. Разточете я между два листа хартия за печене.

Вашия блат е готов, развихрете се и подредете мечтаната кето пица.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пица с блат от моцарела. Майонеза.

Сервирайте вкусната кето пица с блат от моцарела с домашна кето майонеза.

 

Ако нашите предложения за кето пица с блат от моцарела са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книгаКето фантазии“.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!