Днес приготвяме 2 вкусни рецепти за кето пица с блат от моцарела, които по никакъв начин не отстъпват на класическата рецепта за пица.

Развихрете въображението си и ги направете по ваш вкус или използвайки някои от нашите предложения.

 

Кето пица с блат от моцарела и с пеперони

Нисковъглехидратна рецепта за вкусна кето пица с блат от моцарела, който се топи в устата.

 

Пикантното пеперони придава на пицата още по-приятен и наситен вкус, който определено ще ви заплени.

Време за приготвяне: 30 минути

Порции: 1-2 пици

Хранителен състав в 1 пица: 6 г нетни въглехидрати, 86 г мазнини, 56 г протеин и 1024 калории.

Необходими продукти за блата:

  • 4 яйца
  • 170 г настъргано сирене моцарела

За гарниране:

  • 2 с. л. нисковъглехидратен доматен сос
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 170 г настъргано сирене чедър (или кашкавал)
  • 45 г пеперони
  • Маслини (по желание)

За сервиране:

  • 60 г листни зеленчуци
  • 60 мл зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
  2. Започнете с приготвянето на блата.
  3. За целта разбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене моцарела. Разбъркайте добре, за да се комбинират.
  4. Изсипете полученото тесто в подготвената тавичка и разпределете с помощта на шпатула.
  5. Може да оформите два кръгли блата или един голям правоъгълен.
  6. Изпечете блатовете във фурната за 15 минути или докато придобият златист цвят.
  7. Извадете от фурната и оставете настрана да се охладят за 1-2 минути.
  8. Увеличете температурата на фурната до 225 градуса.
  9. Намажете готовите блатове с нисковъглехидратния доматен сос и поръсете с риган отгоре.
  10. Поръсете с настъргано сирене чедър или с кашкавал, подредете отгоре пеперони и маслини.
  11. Изпечете за още 5-10 минути или докато пицата стане златистокафява.
  12. Сервирайте със свежа салата като гарнитура.

 

Съвети

  • Чувствайте се свободни да използвате други видове сирена, като козе сирене, ако се опитвате да избягвате кравето мляко.
  • Може също да смесвате различни видове сирена, за да придадете на пицата приятен и наситен аромат.
  • Рецептата за кето пица не съдържа глутен, което я прави подходяща за хората, имащи непоносимост към този вид протеин.
  • Може да използвате вместо доматен сос за основа – песто, сос алфредо или друг ваш любим нисковъглехидратен сос.
  • Гарнирайте вашата кето пица с бекон, гъби, синьо сирене, пилешко месо, сирене фета или други ваши любими кето продукти.
  • Готовата пица може да съхраните в хладилник за поне 2-3 дни, след което затоплете и поднесете.
  • Блатовете за пица също са подходящи и за замразяване.
  • Може да използвате блатовете за пица като основа за приготвяне на тортиля и да ги напълните с всичко, което обичате. Салата с риба тон, бъркани яйца, месо или сирене.
Кето фантазии29.00лв.

 

Кето пица с блат от моцарела (тип омлет)

Омлет ли е, пица ли е, киш ли е? Има ли значение, когато има толкова приятен вкус и е подходящо за кето диета.

Ние го наричаме кето пица с блат от моцарела тип омлет и го приготвяме за засищащ и вкусен обяд или вечеря.

Време за приготвяне: 40 минути

Порции: 2 пици

Хранителен състав в 1 кето пица: 7 г нетни въглехидрати, 52 г мазнини, 47 г протеин и 691 калории.

Необходими продукти за блата:

  • 4 яйца
  • 140 г настъргано сирене моцарела
  • 4 с. л. крема сирене
  • ¼ ч. л. сол
  • 1 ч. л. чесън на прах (по желание)

За гарниране:

  • 3 с. л. доматен сос
  • 170 г настъргано сирене моцарела
  • 2 ч. л. сушен риган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Подгответе кръгла тавичка като я покриете с пергаментова хартия за печене. Преди това намачкайте хартията, за да я поставите по-лесно.
  2. Започнете като приготвите блата. За целта разбийте яйцата в средно голяма купа заедно с настърганото сирене моцарела и крема сиренето.
  3. Подправете със сол и чесън на прах (ако използвате). Разбъркайте, докато се комбинират всички съставки.
  4. Изсипете готовото тесто за блата в подготвената тавичка и разпределете равномерно с шпатула.
  5. Изпечете във фурната за 15 минути или докато кората за кето пица стане златиста.
  6. След това я намажете с доматения сос и поръсете с настъргано сирене моцарела.
  7. Изпечете за още 10 минути или докато придобие пицата златистокафяв загар.
  8. Поръсете с риган и сервирайте вкусната кето пица с блат от моцарела тип омлет.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пица с блат от моцарела. Майонеза.

Сервирайте вкусната кето пица с блат от моцарела с домашна кето майонеза.

 

Ако нашите предложения за кето пица с блат от моцарела са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!