Днес сме подготвили една нестандартна рецепта, която може да приготвите лесно в домашни условия – кето пица в гондола от тиквички. Защо избрахме именно тиквичките за основен продукт? Те са един от любимите ни зеленчуци, който притежава немалко полезни свойства и съдържа добри хранителни стойности. Има толкова много неща, които можем да направим с тиквички, като например да подготвим нудъли от тях, да направим палачинки от тиквички, огретен или просто да ги изпържим. Но днес сме замислили една по-различна рецепта за кето пица в гондола от тиквички. Изключили сме глутена от брашното, като резултатът е ниско съдържание на въглехидрати и невероятен вкус!
Пълнени гондоли от тиквички
Бихте ли повярвали, че тази кето пица в гондола от тиквички е дори по-лесна от правенето на традиционна пица? Няма кора за приготвяне, нито месене на тесто. Нужно е само да нарежем и издълбаем няколко по-големи тиквички.
Тази лесна рецепта е нисковъглехидратна и е идеалният начин да заместим любимата ни тестена пица по един по-вкусен и нестандартен начин. Бонус е спестеното време – нужни са ни само 30 минути, за да приготвим тази вкусотия.
Да пристъпим към приготвянето на нашата кето пица в лодка от тиквички
На порция (ориентировъчно за средно голяма тиквичка): 157 калории, 13 г мазнини, 10 г протеин, 8 г въглехидрати, 2 г фибри
Нужните съставки:
- 4 средни тиквички
- ½ кг наденица
- 1 1/2 чаши пресни гъби, нарязани на кубчета
- ½ ч. ч. доматен сос маринара или 3 големи яйца (в зависимост от режима на хранене)
- 2 ч. ч. моцарела
- ¼ ч. ч. пармезан
- 16 резенчета пикантни италински пиперони (по желание)
- 1 ч. л. нарязан пресен босилек
- масло Гхи
- люспи от червен пипер за декорация
Начин на приготвяне на нашата кето пица в гондола от тиквички:
- Загряваме фурната до 180 градуса. Намазняваме голям лист за печене с масло Гхи.
- Запичаме наденицата на среден огън в малко масло Гхи. Изцеждаме мазнината и поставяме наденицата в малка смесителна купа.
- Добавяме сос маринара или 3 големи яйца (ако изключвате от режима си сосове на основата на домати) и 1 ½ ч. ч. моцарела в купата. Разбъркваме добре съставките, за да се комбинират.
- Нарязваме приготвените тиквички наполовина по дължина и използваме лъжица, за да изстържем семената. Напълваме издълбаното пространство в тиквичките с месната смес.
- Поръсваме останалата моцарела и пармезана върху тиквичките. Добавяме 4 резенчета пеперони по желание.
- Печем за 30 минути или докато тиквичката стане толкова запечена, колкото я предпочитаме.
- Поръсваме с малко пресен босилек и червен пипер преди да сервираме.
Бонус
За нашата рецепта използвахме пълнеж от класическа пица с наденица. Но можете да използвате любимите си гарнитури за пица и да ги напълните в подготвените тиквички. Ето няколко варианта и идеи от нас:
Пица Пеперони: напълнете с домашно приготвен кето сос, сирене и пикантен салам пеперони.
Пица за любителите на месото: напълнете с домашно приготвен кето сос, наденица, кюфтета, пеперони и сотирани гъби.
Пиле барбекю: напълнете с тази смес от пилешко на барбекю и намажете отгоре със сирене и пикантен сос.
Вегетарианска пица: напълнете с домашно приготвен кето сос, печени червени чушки, бейби спанак, зелен лук, гъби и маслини.
А вие как бихте приготвили вашата кето пица? Споделете ни коментари и снимки!
Ако ви е харесала рецептата за кето пица и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Да бъдем ЗДРАВИ, не е трудно.