Днес сме подготвили една нестандартна рецепта, която може да приготвите лесно в домашни условия – кето пица в гондола от тиквички. Защо избрахме именно тиквичките за основен продукт? Те са един от любимите ни зеленчуци, който притежава немалко полезни свойства и съдържа добри хранителни стойности. Има толкова много неща, които можем да направим с тиквички, като например да подготвим нудъли от тях, да направим палачинки от тиквички, огретен или просто да ги изпържим. Но днес сме замислили една по-различна рецепта за кето пица в гондола от тиквички. Изключили сме глутена от брашното, като резултатът е ниско съдържание на въглехидрати и невероятен вкус!

 

Пълнени гондоли от тиквички

Бихте ли повярвали, че тази кето пица в гондола от тиквички е дори по-лесна от правенето на традиционна пица? Няма кора за приготвяне, нито месене на тесто. Нужно е само да нарежем и издълбаем няколко по-големи тиквички.

Тази лесна рецепта е нисковъглехидратна и е идеалният начин да заместим любимата ни тестена пица по един по-вкусен и нестандартен начин. Бонус е спестеното време – нужни са ни само 30 минути, за да приготвим тази вкусотия.

 

Да пристъпим към приготвянето на нашата кето пица в лодка от тиквички

 

Woman wearing gloves with fresh vegetables in the box in her hands. Close up

 

На порция (ориентировъчно за средно голяма тиквичка): 157 калории, 13 г мазнини, 10 г протеин, 8 г въглехидрати, 2 г фибри

Нужните съставки:

  • 4 средни тиквички
  • ½ кг наденица
  • 1 1/2 чаши пресни гъби, нарязани на кубчета
  • ½ ч. ч. доматен сос маринара или 3 големи яйца (в зависимост от режима на хранене)
  • 2 ч. ч. моцарела
  • ¼ ч. ч. пармезан
  • 16 резенчета пикантни италински пиперони (по желание)
  • 1 ч. л. нарязан пресен босилек
  • масло Гхи
  • люспи от червен пипер за декорация

 

Начин на приготвяне на нашата кето пица в гондола от тиквички:

  • Загряваме фурната до 180 градуса. Намазняваме голям лист за печене с масло Гхи.
  • Запичаме наденицата на среден огън в малко масло Гхи. Изцеждаме мазнината и поставяме наденицата в малка смесителна купа.
  • Добавяме сос маринара или 3 големи яйца (ако изключвате от режима си сосове на основата на домати) и 1 ½ ч. ч. моцарела в купата. Разбъркваме добре съставките, за да се комбинират.
  • Нарязваме приготвените тиквички наполовина по дължина и използваме лъжица, за да изстържем семената. Напълваме издълбаното пространство в тиквичките с месната смес.
  • Поръсваме останалата моцарела и пармезана върху тиквичките. Добавяме 4 резенчета пеперони по желание.
  • Печем за 30 минути или докато тиквичката стане толкова запечена, колкото я предпочитаме.
  • Поръсваме с малко пресен босилек и червен пипер преди да сервираме.

 

Бонус

 

Запечени тиквички във фурна, издълбани като гондола и напълнени със зеленчуци и месо. Гарнирани с резени домати и лимони.

 

За нашата рецепта използвахме пълнеж от класическа пица с наденица. Но можете да използвате любимите си гарнитури за пица и да ги напълните в подготвените тиквички. Ето няколко варианта и идеи от нас:

Пица Пеперони: напълнете с домашно приготвен кето сос, сирене и пикантен салам пеперони.

Пица за любителите на месото: напълнете с домашно приготвен кето сос, наденица, кюфтета, пеперони и сотирани гъби.

Пиле барбекю: напълнете с тази смес от пилешко на барбекю и намажете отгоре със сирене и пикантен сос.

Вегетарианска пица: напълнете с домашно приготвен кето сос, печени червени чушки, бейби спанак, зелен лук, гъби и маслини.

А вие как бихте приготвили вашата кето пица? Споделете ни коментари и снимки!

Ако ви е харесала рецептата за кето пица и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg