Кето лазаня с пилешко и карфиол
Топло парче ароматна кето лазаня с пилешко и карфиол е идеалното ястие за обяд, с малко над 5 г въглехидрати в порция.
Това емблематично ястие е много гъвкаво, когато става въпрос за преобразуването му в режимна храна. Лесно и бързо е за приготвяне, дори сами си правим безглутенови кори от карфиол, пармезан и яйца.
Вижте с какво е необходимо да се запасите, за да си приготвите една от любимите ни рецепти.
Рецепта за кето лазаня с пилешко и карфиол
Нашата кето лазаня с пилешко и карфиол ще се услади и на най-капризните, а количеството въглехидрати в нея е толкова пренебрежимо, че можете да си позволите спокойно по-голяма порция, а защо не да добавите и филийка кето хляб.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в порция |
---|---|---|
1 час и 40 минути | 6 | 5,3 г въглехидрати, 32 г мазнини, 6,67 г фибри, 32 г протеин, 453 калории |
Необходими продукти:
- 1 с. л. екстра върджин зехтин
- 1 стрък зелен лук
- 500 г пилешка кайма
- 200 г гъби печурки
- 300 г спанак
- 250 г крема сирене
- 1 ч. л. сушен естрагон
- 125 мл доматен сос – опитайте нашите предложения за рецепти за домашен такъв
- 100 г настъргана моцарела
- сол и пипер на вкус
За безглутеновите кори:
- 1 кг карфиол
- 40 г пармезан
- 2 яйца
Приготвяне:
- За да приготвите корите, нарежете карфиола и блендирайте половината. Прехвърлете в купа и повторете с останалата половина.
- Сложете в микровълновата карфиола за 8-10 минути или на водна пара, докато омекне.
- Прецедете с тензух добре карфиола, върнете в купата и добавете пармезана и яйцата. Разбъркайте добре.
- Загрейте фурната на 170 градуса. Върху две тавички сложете хартия за печене. Разпределете карфиолената смес между двете и с нож заравнете, за да получите правоъгълник с размери около 20х30 см.
- Печете 15-20 минути, докато блатовете се изсушат.
- Когато са готови, извадете и оставете да се охладят. Нарежете ги на 10-сантиметрови (на дължина) парчета за лазаня. Трябва да получите общо 6 от двете кори.
- Докато се пекат корите, можете да приготвите пълнежа.
- Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, нарежете вътре зеления лук, намалете температурата и сотирайте, докато омекне.
- Добавете пилешката кайма и я разбийте с дървена лъжица, готвейки около 5 минути.
- Добавете и нарязаните гъби, гответе до омекването им и до редуциране на ½ от образувалата се течност.
- Сложете и спанака, гответе около 4 минути, докато омекне. Ред е на крема сиренето + още 2 минути готвене .
- Поръсете пълнежа с естрагон и овкусете със сол и черен пипер. Оставете настрана.
- Подгответе по-дълбока тавичка (размери около 19х24 см). Намажете дъното с ½ от доматения сос и поставете отгоре две парчета от готовите кори за лазаня, а върху тях – ½ от пилешката смес. Поръсете с 1/3 от моцарелата.
- Повторете с още един слой от корите, пълнежа и моцарелата.
- Най-отгоре поставете последните 2 кори, намажете с останалата половина от доматения сос и поръсете с последната моцарела.
- Печете около 30 минути, до златисто.
- Оставете вашата кето лазаня с пилешко да се охлади поне 10 минути, преди да сервирате.
Други подобни предложения за нисковъглехидратни и кето рецепти ще откриете в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.
Още предложения за кето лазаня
Надали има човек, който да не обича това изкусително италианско ястие във всичките му разновидности. Освен рецепата за кето лазаня с пилешко, ви предлагаме още 2 чудесни варианта:
Сервирайте с подходяща салата:
- Кето салата с аспержи
- Салата от тиквички
- Гриловани зеленчуци
- Салата с авокадо
- Традиционна нисковъглехидратна салата
- Още 7 предложения за свежа кето салата
Подобни рецепти:
Кои са най-добрите подправки за лазаня?
Знаем, че всеки има предпочитания по отношение на подправките за храната си, но тези се срещат в едни от най-добрите и популярни рецепти по света:
- Сушен/пресен босилек
- Семена от копър, смлени
- Сушен риган
- Сушен майоран (придава лека пикантност)
- Сушен магданоз
Добавете ги в домашно приготвения доматен сос и резултатът ще е една експлозия от вкусове. Щедро експериментирайте с подправки и в рецептата за кето лазаня с пилешко и карфиол.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашето предложение за кето лазаня с пилешко и карфиол ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Днес сме ви приготвили две изключително вкусни рецепти за кето спагети от тиквички със
Пробвали ли сте да си направите кето лазаня с тиквички, вместо тестени кори? Елиминирането
Всеки кулинар, който е фен на италианската кухня, обича да приготвя лазаня с домашни