Кето лазаня с пилешко и карфиол

Обновена: 30.04.2024|
Кето салата с пилешко.

Топло парче ароматна кето лазаня с пилешко и карфиол е идеалното ястие за обяд, с малко над 5 г въглехидрати в порция.

Това емблематично ястие е много гъвкаво, когато става въпрос за преобразуването му в режимна храна. Лесно и бързо е за приготвяне, дори сами си правим безглутенови кори от карфиол, пармезан и яйца.

Вижте с какво е необходимо да се запасите, за да си приготвите една от любимите ни рецепти.

 

Рецепта за кето лазаня с пилешко и карфиол

Нашата кето лазаня с пилешко и карфиол ще се услади и на най-капризните, а количеството въглехидрати в нея е толкова пренебрежимо, че можете да си позволите спокойно по-голяма порция, а защо не да добавите и филийка кето хляб.

malinovi 01 400
multi 600
malinovi 01 400
multi 600
Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в порция
1 час и 40 минути 6 5,3 г въглехидрати, 32 г мазнини, 6,67 г фибри, 32 г протеин, 453 калории

Необходими продукти:

За безглутеновите кори:

Приготвяне:

  1. За да приготвите корите, нарежете карфиола и блендирайте половината. Прехвърлете в купа и повторете с останалата половина.
  2. Сложете в микровълновата карфиола за 8-10 минути или на водна пара, докато омекне.
  3. Прецедете с тензух добре карфиола, върнете в купата и добавете пармезана и яйцата. Разбъркайте добре.
  4. Загрейте фурната на 170 градуса. Върху две тавички сложете хартия за печене. Разпределете карфиолената смес между двете и с нож заравнете, за да получите правоъгълник с размери около 20х30 см.
  5. Печете 15-20 минути, докато блатовете се изсушат.
  6. Когато са готови, извадете и оставете да се охладят. Нарежете ги на 10-сантиметрови (на дължина) парчета за лазаня. Трябва да получите общо 6 от двете кори.
  7. Докато се пекат корите, можете да приготвите пълнежа.
  8. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, нарежете вътре зеления лук, намалете температурата и сотирайте, докато омекне.
  9. Добавете пилешката кайма и я разбийте с дървена лъжица, готвейки около 5 минути.
  10. Добавете и нарязаните гъби, гответе до омекването им и до редуциране на ½ от образувалата се течност.
  11. Сложете и спанака, гответе около 4 минути, докато омекне. Ред е на крема сиренето + още 2 минути готвене .
  12. Поръсете пълнежа с естрагон и овкусете със сол и черен пипер. Оставете настрана.
  13. Подгответе по-дълбока тавичка (размери около 19х24 см). Намажете дъното с ½ от доматения сос и поставете отгоре две парчета от готовите кори за лазаня, а върху тях – ½ от пилешката смес. Поръсете с 1/3 от моцарелата.
  14. Повторете с още един слой от корите, пълнежа и моцарелата.
  15. Най-отгоре поставете последните 2 кори, намажете с останалата половина от доматения сос и поръсете с последната моцарела.
  16. Печете около 30 минути, до златисто.
  17. Оставете вашата кето лазаня с пилешко да се охлади поне 10 минути, преди да сервирате.

Други подобни предложения за нисковъглехидратни и кето рецепти ще откриете в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още предложения за кето лазаня

 

Кето салата с пилешко.

Надали има човек, който да не обича това изкусително италианско ястие във всичките му разновидности. Освен рецепата за кето лазаня с пилешко, ви предлагаме още 2 чудесни варианта:

Сервирайте с подходяща салата:

Подобни рецепти:

 

Кои са най-добрите подправки за лазаня?

 

7 подправки за понижаване на кръвното.

 

Знаем, че всеки има предпочитания по отношение на подправките за храната си, но тези се срещат в едни от най-добрите и популярни рецепти по света:

  • Сушен/пресен босилек
  • Семена от копър, смлени
  • Сушен риган
  • Сушен майоран (придава лека пикантност)
  • Сушен магданоз

Добавете ги в домашно приготвения доматен сос и резултатът ще е една експлозия от вкусове. Щедро експериментирайте с подправки и в рецептата за кето лазаня с пилешко и карфиол.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето лазаня с пилешко. Кето бишкоти с шоколад.

За десерт се поглезете с неустоими безглутенови бишкоти с шоколад.

 

Ако нашето предложение за кето лазаня с пилешко и карфиол ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 30 април 2024 в 16:42 | Публикувана: 14 януари 2022 в 17:55 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф