Кето лазаня с пилешко и карфиол
Топло парче ароматна кето лазаня с пилешко и карфиол е идеалното ястие за обяд, с малко над 5 г въглехидрати в порция.
Това емблематично ястие е много гъвкаво, когато става въпрос за преобразуването му в режимна храна. Лесно и бързо е за приготвяне, дори сами си правим безглутенови кори от карфиол, пармезан и яйца.
Вижте с какво е необходимо да се запасите, за да си приготвите една от любимите ни рецепти.
Рецепта за кето лазаня с пилешко и карфиол
Нашата кето лазаня с пилешко и карфиол ще се услади и на най-капризните, а количеството въглехидрати в нея е толкова пренебрежимо, че можете да си позволите спокойно по-голяма порция, а защо не да добавите и филийка кето хляб.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в порция |
---|---|---|
1 час и 40 минути | 6 | 5,3 г въглехидрати, 32 г мазнини, 6,67 г фибри, 32 г протеин, 453 калории |
Необходими продукти:
- 1 с. л. екстра върджин зехтин
- 1 стрък зелен лук
- 500 г пилешка кайма
- 200 г гъби печурки
- 300 г спанак
- 250 г крема сирене
- 1 ч. л. сушен естрагон
- 125 мл доматен сос – опитайте нашите предложения за рецепти за домашен такъв
- 100 г настъргана моцарела
- сол и пипер на вкус
За безглутеновите кори:
- 1 кг карфиол
- 40 г пармезан
- 2 яйца
Приготвяне:
- За да приготвите корите, нарежете карфиола и блендирайте половината. Прехвърлете в купа и повторете с останалата половина.
- Сложете в микровълновата карфиола за 8-10 минути или на водна пара, докато омекне.
- Прецедете с тензух добре карфиола, върнете в купата и добавете пармезана и яйцата. Разбъркайте добре.
- Загрейте фурната на 170 градуса. Върху две тавички сложете хартия за печене. Разпределете карфиолената смес между двете и с нож заравнете, за да получите правоъгълник с размери около 20х30 см.
- Печете 15-20 минути, докато блатовете се изсушат.
- Когато са готови, извадете и оставете да се охладят. Нарежете ги на 10-сантиметрови (на дължина) парчета за лазаня. Трябва да получите общо 6 от двете кори.
- Докато се пекат корите, можете да приготвите пълнежа.
- Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, нарежете вътре зеления лук, намалете температурата и сотирайте, докато омекне.
- Добавете пилешката кайма и я разбийте с дървена лъжица, готвейки около 5 минути.
- Добавете и нарязаните гъби, гответе до омекването им и до редуциране на ½ от образувалата се течност.
- Сложете и спанака, гответе около 4 минути, докато омекне. Ред е на крема сиренето + още 2 минути готвене .
- Поръсете пълнежа с естрагон и овкусете със сол и черен пипер. Оставете настрана.
- Подгответе по-дълбока тавичка (размери около 19х24 см). Намажете дъното с ½ от доматения сос и поставете отгоре две парчета от готовите кори за лазаня, а върху тях – ½ от пилешката смес. Поръсете с 1/3 от моцарелата.
- Повторете с още един слой от корите, пълнежа и моцарелата.
- Най-отгоре поставете последните 2 кори, намажете с останалата половина от доматения сос и поръсете с последната моцарела.
- Печете около 30 минути, до златисто.
- Оставете вашата кето лазаня с пилешко да се охлади поне 10 минути, преди да сервирате.
Други подобни предложения за нисковъглехидратни и кето рецепти ще откриете в кулинарната ни книга „Кето фантазии„, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.
Още предложения за кето лазаня
Надали има човек, който да не обича това изкусително италианско ястие във всичките му разновидности. Освен рецепата за кето лазаня с пилешко, ви предлагаме още 2 чудесни варианта:
Сервирайте с подходяща салата:
- Кето салата с аспержи
- Салата от тиквички
- Гриловани зеленчуци
- Салата с авокадо
- Традиционна нисковъглехидратна салата
- Още 7 предложения за свежа кето салата
Подобни рецепти:
Кои са най-добрите подправки за лазаня?
Знаем, че всеки има предпочитания по отношение на подправките за храната си, но тези се срещат в едни от най-добрите и популярни рецепти по света:
- Сушен/пресен босилек
- Семена от копър, смлени
- Сушен риган
- Сушен майоран (придава лека пикантност)
- Сушен магданоз
Добавете ги в домашно приготвения доматен сос и резултатът ще е една експлозия от вкусове. Щедро експериментирайте с подправки и в рецептата за кето лазаня с пилешко и карфиол.
Още от здравословната ни кухня
За десерт се поглезете с неустоими безглутенови бишкоти с шоколад.
Ако нашето предложение за кето лазаня с пилешко и карфиол ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Днес сме ви приготвили две изключително вкусни рецепти за кето спагети от тиквички със сметана и сьомга. Текстурата
Пробвали ли сте да си направите кето лазаня с тиквички, вместо тестени кори? Елиминирането на глутена от нея
Всеки кулинар, който е фен на италианската кухня, обича да приготвя лазаня с домашни кори. Това ястие е