Бишкоти в кето стил
Традиционните бишкоти, познати от детството ни, са мекички и пухкави, но се приготвят с високовъглехидратни съставки. Именно затова днес решихме да ви покажем как да си ги направите в кето вариант.
В нашите рецепти използваме вкусно и полезно бадемово брашно, което помага за придаването на хрупкавост на бишкотите, след като се охладят.
Този десерт може да се хапва потопен в течност като ядково мляко или бронирано кафе. За да им се насладите максимално може да си приготвите домашна торта с бишкоти или тирамису.
Кето бишкоти с шоколадово покритие
Лесни за приготвяне хрупкави кето бишкоти с аромат на ванилия и обляти с любимия ни шоколад със стевия.
Използваме само нисковъглехидратни съставки, за да направим подходящ десерт за кето режим.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 бишкота без шоколадово покритие |
---|---|---|
70 минути | 12 бишкоти | 3,1 г нетни въглехидрати 17,1 г мазнини 5,7 г протеин 189,6 калории |
Необходими продукти:
- 230 г бадемово брашно
- 1 ч. л. псилиум хуск фибри
- 70 г стевиола на прах
- ¼ ч. л. сол
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 яйца
- 60 г краве масло Гхи + още за намазняване
- ½ ч. л. ванилов екстракт
- 70 г бадеми, филирани бадеми
- 1 с. л. какао на прах (по желание)
За декорация (по избор):
- 80 г шоколад със стевия
- 1 ч. л. кокосово масло
- Бадеми, натрошени
- Неподсладени кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 160 градуса. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и намазнете с краве масло Гхи.
- В голяма купа смесете всички сухи съставки: бадемово брашно, стевиолата на прах, псилиум хуск фибрите, бакпулвера и солта. По желание може да добавите неподсладено какао на прах.
- В друга купа разбийте яйцето с разтопеното краве масло Гхи и екстракта от ванилия.
- Изсипете течните съставки в купата със сухите. Разбъркайте, докато се получи меко тесто.
- Добавете ситно нарязаните бадеми и оформете топка от тестото.
- Сложете тестото върху пергаментова хартия и оформете голям плосък цилиндър с дължина около 25 см и височина 2 см.
- С дълъг остър нож внимателно нарежете тестото на около 12 парчета с формата на бишкоти.
- При разрязването оставете малко разстояние между всяка бишкота, за да улесните отделянето им след изпичане.
- Сложете в загрятата фурна и печете 20-25 минути или докато леко покафенеят.
- Извадете бишкотите от фурната, охладете за 20 минути, без да ги докосвате. След това внимателно обърнете всяка бишкота.
- Намалете фурната до 150 градуса и върнете бишкотите да се изпекат за още 10-12 минути, докато станат златисти.
- Извадете изпечените бишкоти от фурната и ги охладете отново за 20 минути, без да ги местите от тавичката.
- Прехвърлете върху решетка за охлаждане.
- Нужни са им поне 2 часа, за да станат хрупкави. Може да ги сложите в хладилник, за да забързате процеса.
За декориране (по желание):
- Декорирайте по желание като разтопите шоколада със стевия с кокосовото масло.
- Потопете всяка бишкота наполовина в разтопения шоколад и поставете върху пергаментова хартия, докато стегне.
- Поръсете с нарязани ядки бадем или с неподсладени кокосови стърготини.
- Сложете във фризера за 10 минути, за да забързате процеса на стягане на шоколада.
- Може да поднесете кето бишкотите, като гарнирате с кето течен шоколад.
Съхранение:
- Може да съхраните бишкотите затворени в буркан и поставени в хладилник за до 5 дни.
- Ако сте приготвили по-голямо количество, замразете в торбичка с цип и размразете при стайна температура ден преди консумация.
Кето ванилови бишкоти с ядки макадамия
Бишкоти с ароматни подправки и хрупкави ядки. Два пъти изпечени, за да станат още по-хрупкави и вкусни. Чудесно се комбинират с чаша бронирано кафе.
Време за приготвяне: 90 минути
Порции: 10
Хранителна стойност в 1 бишкота: 2,7 г нетни въглехидрати, 17,7 г мазнини, 5,2 г протеин и 189 калории.
Необходими съставки:
- 200 грама бадемово брашно
- 80 г стевия на прах
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. ванилова паста
- 75 г печени ядки макадамия (или бадеми)
- 1 с. л. микс подправки (канела, кардамон, черен пипер, индийско орехче, карамфил)
- 50 г краве масло Гхи, разтопено
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 160 градуса.
- Смесете в купа бадемовото брашно, стевията на прах, бакпулвера, ваниловата паста, печените ядки макадамия (или бадемите) и микса подправки.
- Разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.
- В отделна купа разтопете кравето масло Гхи. Добавете яйцата и разбийте с телена лъжица, докато се смесят.
- Изсипете яйчената смес в купата със сухите съставки и разбъркайте до оформяне на лепкаво тесто.
- Прехвърлете тестото върху работна повърхност.
- Набрашнете ръцете си с бадемово брашно и го оформете в продълговата или квадратна форма.
- Прехвърлете след това в застлана с пергаментова хартия тава.
- Изпечете тестото за 30 минути или докато стане леко златисто и отгоре леко се напука.
- Извадете от фурната и оставете настрана да се охлади за около 15 минути.
- След това с назъбен нож го нарежете на парчета по дължина.
- Ако усетите, че все още е ронливо, сложете го за няколко минути във фризера, за да стегне още малко.
- Загрейте фурната до 120 градуса.
- Подредете парчетата бишкоти върху тава, покрита с пергаментова хартия. Изпечете за 15 минути, обърнете и печете за още 15 минути.
- Изключете фурната и оставете бишкотите вътре да се охладят, без да ги вадите. Трябва да станат хрупкави и сухи.
- Поднесете веднага или пригответе торта с бишкоти.
- Съхранете ги в херметически затворен съд.
Други нисковъглехидратни рецепти за десерти и не само може да откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Още от здравословната ни кухня
Може да си приготвите и домашно кето тирамису, като замените блата с кето бишкоти. Още едно предложение е кето тирамису в чаша.
Ако нашите предложения за нисковъглехидратни бишкоти са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Обожаваме този десерт – рецептата за джинджифилов крем брюле е лесна, а приготвена без захар и със специалния
Пробвали ли сте да направите блат за кето торта с тиквички? Този зеленчук лесно намира своето място в
Сладките изкушения дебнат отвсякъде, затова днес сме ви подготвили едно такова – кето фъдж, който с няколко продукта