Пробвали ли сте да направите блат за кето торта с тиквички? Този зеленчук лесно намира своето място в различни кето смеси – за палачинки, в тесто за кето пица, в мъфини. Днес си приготвяме с тях и вкусна нисковъглехидратна торта с лека глазура. Вижте в следващите редове как да си я приготвите.

 

Канелена кето торта с тиквички

Ето кои са и необходимите продукти за рецептата:

Необходими продукти за кето торта с тиквички:

  • 350 г бадемово брашно
  • 100 г стевиола на прах
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сол
  • 6 яйца
  • 100 мл кокосово масло, разтопено
  • 240 г настъргани тиквички
  • 1 ч. л. стевиола с ванилия
  • 1 ½ с. л. канела

За глазурата:

  • 120 г крема сирене
  • 50 г стевиола на прах
  • 3 с. л. заквасена сметана

 

Приготвяне на кето торта с тиквички:

  1. В блендер разбийте яйцата, кокосовото масло, ванилията и тиквичките до гладка смес.
  2. В отделна купа смесете бадемовото брашно, стевиолата на прах, бакпулвера и солта.
  3. Смесете сухите съставки с мокрите, докато не получите консистенция, подобна на тесто за кекс.
  4. Отделете от него 1 ½ ч. ч., смесете го с канела и оставете настрани.
  5. Намазнете с масло тавичка с диаметър около 25 см, изсипете в нея сместа без канелата. След това вземете и нея и я разнесете отгоре с кръгови движения. Можете да минете с вилица по следата от канелената смес, за да се разнесе по-добре.
  6. Печете на 175°C за 50-60 мин. Проверявайте с клечка вътрешността, за да сте сигурни, че е готово.
  7. Пригответе глазурата, като смесите всички съставки в купа и ги разбиете с миксер до гладкост.
  8. Когато блатът е готов, оставете го да се охлади, преди да нанесете глазурата.

Както забелязахте, не правим няколко блата, а само един, който намазваме с крем. Затова тази рецепта е по-бърза и лесна за приготвяне, а структурата и наподобява пандишпанов кейк.

Тиквичките можете да включите и в още няколко рецепти, като:

Колко много опции имаме с един чудесен зеленчук, нали? Опитайте някоя от рецептите, няма да съжалявате.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Шоколадов мус, гарниран с авокадо и листа мента.

Още едно предложение за десерт с нестандартна съставка – мус от авокадо. Рецептата ще откриете в кулинарния ни блог.

Ако нашата рецепта за канелена кето торта с тиквички ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и Весели празници!