Нискокалоричните палачинки с бадемово брашно и тиквички са вкусни и кето-приятелски. Този здравословен кето вариант на палачинки, поднесени с горски плодове, са перфектни за уикенда и ще се харесат на цялото семейство!

За разлика от други кето палачинки, тези от бадемово брашно и тиквички нямат прекалено силен яйчен вкус. Нарязаните тиквички в палачинките придават текстура като на добре познатите ни, пълни с въглехидрати и захар, палачинки, но в същото време са здравословни и пълни с полезни съставки!

 

Какво ни е необходимо за Кето палачинки с бадемово брашно и тиквички

Съставки:

 

Да пристъпим към приготвянето:

 

Готвене на сладкиш с бадемово брашно.

 

  1. Настържете или нарежете на ситно тиквичките. Оставете ги да се отцедят от допълнителна течност за 20-30 минути.
  2. С миксер смесете яйцата, бадемовото брашно, крема сиренето, сол, Стевиола, бакпулвер, канела на прах и екстракт от ванилия. Разбъркайте, докато стане гладка. Опитайте сместа и ако желаете подсладете със Стевиола още малко на вкус.
  3. В купа за смесване сложете горното тесто и добре настърганите тиквички, и разбъркайте добре, за да смесите всички съставки до хомогенна смес. Оставете сместа да стегне за 5 минути на стайна температура.
  4. Сложете половин черпак от готовата смес в нагорещен тиган с масло Гхи. Пържете всяка страна на палачинката за около 1-2 минути на слаб огън. Обърнете палачинките, когато тестото започне да се сгъстява в центъра.

Поднесете намазани с крема сирене или просто посипете с бери плодове.

 

Вкусни кето палачинки с бадемово брашно и тиквички, намазани с крема сирене и малини отгоре.

 

Бележки:

  • правим малки палачинки с диаметър 10-12 см, защото това улеснява обръщането.
  • ако сместа за палачинките е прекалено течна, добавяме 1-2 чаени лъжички бадемово брашно. Разбъркваме и оставяме да престои 5 минути.

 

Бадемовото брашно като здравословна алтернатива

Бадемовото брашно е популярна алтернатива на традиционното пшенично брашно. Идеална съставка, с която да заменим обикновеното брашно в рецептите и да ги превърнем в кето: палачинки, мъфини, брауни и много други. То е с ниско съдържание на въглехидрати, в същото време е богато на хранителни вещества и е с лек сладък вкус. Бадемовото брашно може да осигури повече ползи за здравето в сравнение с бялото брашно, като например намаляване на „лошия“ LDL холестерол и инсулиновата резистентност.

Бадемовото брашно е богато на витамин Е, група от мастноразтворими съединения, които действат като антиоксиданти в тялото ви. Те предотвратяват увреждане от свободните радикали, които ускоряват стареенето и увеличават риска от сърдечни заболявания.

Магнезият е друго хранително вещество, което изобилства в бадемовото брашно. Той може да осигури няколко ползи за здравето, включително подобрен контрол на кръвната захар, намалена инсулинова резистентност и по-ниско кръвно налягане.

 

За тиквичките и хранителната им стойност

 

Свежи тиквички в чувал.

 

Тиквичките правят палачинката наистина влажна и сочна. Тъй като тиквичките са с много малко въглехидрати, те са едни от най-добрите зеленчуци, които се използват в кето храненето. Тиквичките също са богати на магнезий, мед и фосфор, омега-3 мастни киселини, цинк и фибри. Те съдържат малко калории (само 25 за 100 г), но засищат благодарение на фибрите в тях.

Споделете ни вашите снимки на вкусните кето палачинки с бадемово брашно и тиквички!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg