Кето палачинки с тиквички + видео рецепта

Нискокалоричните палачинки с бадемово брашно и тиквички са вкусни и кето-приятелски. Този здравословен кето вариант на палачинки, поднесени с горски плодове, са перфектни за уикенда и ще се харесат на цялото семейство!
За разлика от други кето палачинки, тези от бадемово брашно и тиквички нямат прекалено силен яйчен вкус. Нарязаните тиквички в палачинките придават текстура като на добре познатите ни, пълни с въглехидрати и захар, палачинки, но в същото време са здравословни и пълни с полезни съставки!
Какво ни е необходимо за Кето палачинки с бадемово брашно и тиквички
Време за приготвяне: 55 минути
Порции: 3
Нетни въглехидрати в порция: 7 г
Съставки:
- 3 яйца
- 1/2 чаша бадемово брашно
- 1 чаша настъргани тиквички
- 2 с. л. крема сирене
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- ½ ч. л. канела на прах
- 1-2 ч. л. Стевиола прах
- щипка сол
- 1 ч. л. краве масло Гхи
- бери плодове за сервиране
Да пристъпим към приготвянето:
- Настържете или нарежете на ситно тиквичките. Оставете ги да се отцедят от допълнителна течност за 20-30 минути.
- С миксер смесете яйцата, бадемовото брашно, крема сиренето, сол, Стевиола, бакпулвер, канела на прах и екстракт от ванилия. Разбъркайте, докато стане гладка. Опитайте сместа и ако желаете подсладете със Стевиола още малко на вкус.
- В купа за смесване сложете горното тесто и добре настърганите тиквички, и разбъркайте добре, за да смесите всички съставки до хомогенна смес. Оставете сместа да стегне за 5 минути на стайна температура.
- Сложете половин черпак от готовата смес в нагорещен тиган с масло Гхи. Пържете всяка страна на палачинката за около 1-2 минути на слаб огън. Обърнете палачинките, когато тестото започне да се сгъстява в центъра.
Поднесете намазани с крема сирене или просто посипете с бери плодове.
Бележки:
- правим малки палачинки с диаметър 10-12 см, защото това улеснява обръщането.
- ако сместа за палачинките е прекалено течна, добавяме 1-2 чаени лъжички бадемово брашно. Разбъркваме и оставяме да престои 5 минути.
Бадемовото брашно като здравословна алтернатива
Бадемовото брашно е популярна алтернатива на традиционното пшенично брашно. Идеална съставка, с която да заменим обикновеното брашно в рецептите и да ги превърнем в кето: палачинки, мъфини, брауни и много други. То е с ниско съдържание на въглехидрати, в същото време е богато на хранителни вещества и е с лек сладък вкус. Бадемовото брашно може да осигури повече ползи за здравето в сравнение с бялото брашно, като например намаляване на „лошия“ LDL холестерол и инсулиновата резистентност.
Бадемовото брашно е богато на витамин Е, група от мастноразтворими съединения, които действат като антиоксиданти в тялото ви. Те предотвратяват увреждане от свободните радикали, които ускоряват стареенето и увеличават риска от сърдечни заболявания.
Магнезият е друго хранително вещество, което изобилства в бадемовото брашно. Той може да осигури няколко ползи за здравето, включително подобрен контрол на кръвната захар, намалена инсулинова резистентност и по-ниско кръвно налягане.
За тиквичките и хранителната им стойност
Тиквичките правят палачинката наистина влажна и сочна. Тъй като тиквичките са с много малко въглехидрати, те са едни от най-добрите зеленчуци, които се използват в кето храненето. Тиквичките също са богати на магнезий, мед и фосфор, омега-3 мастни киселини, цинк и фибри. Те съдържат малко калории (само 25 за 100 г), но засищат благодарение на фибрите в тях.
Споделете ни вашите снимки на вкусните кето палачинки с бадемово брашно и тиквички!
Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!
Приятен апетит от екипа на www.forlife.bg
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Всички обичаме аромата и вкуса на домашно приготвени палачинки. Поднесени с течен шоколад или с натрошено сирене, любими
Опитвали ли сте палачинки от карфиол? Сигурни сме, че дори да не сте, ще се изумите колко вкусни
Вероятно сте попадали на тази рецепта за пухкави японски палачинки, ако не сте – днес ще ви покажем
Един Коментар
Интересни рецепти