Представяме ви три ароматни, апетитни и богати на вкус рецепти за крем супа от броколи. За по-малко от 30 минути ще имате готово ястие за обяд или вечеря. Съставките, които сме използвали, са нисковъглехидратни, подходящи за спазване на кето режим на хранене.

Крем супа от броколи със сирене чедър

Нисковъглехидратна супа от броколи със сирене чедър. Кремообразна, здравословна, без глутен и само с 5 съставки.

Рецептата е за 8 порции, като всяка съдържа 5 г въглехидрати, 25 г мазнини, 13 г протеин и 292 калории.

Време за приготвяне: 20 минути

Необходими продукти:

  • 360 г броколи
  • 830 мл бульон (пилешки, зеленчуков или друг)
  • 240 мл готварска сметана
  • 340 г сирене чедър, настъргано

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете в голяма тенджера бульона, готварската сметана и нарязаните на цветчета броколи. След като супата заври, намалете топлината и оставете да къкри за 10-20 минути или докато броколите омекнат.

Опция 1:

  1. Добавете натрошеното сирене чедър постепенно, като разбърквате непрекъснато, докато се разтопи.
  2. Оставете супата да къкри на слаб огън. Избягвайте силно варене, за да предотвратите кипване.
  3. Свалете крем супата от броколи от котлона, след като сиренето се разтопи напълно.

Опция 2:

  1. Използвайте решетъчна лъжица, за да извадите около 1/3 от сварените броколи и ги заделете настрана.

Тази стъпка не е задължителна, освен ако не искате да имате парченца броколи в крем супата.

  1. Пасирайте останалата супа.
  2. Добавете настърганото сирене чедър на няколко пъти, като разбърквате непрекъснато, докато се разтопи напълно.
  3. Пасирайте отново супата до получаване на кремообразна и гладка консистенция.
  4. Поднесете ароматната крем супа от броколи с малко настъргано сирене чедър по желание.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Крем супа от броколи и пилешко

Лека, вкусна и много приятна крем супа от броколи с нежна текстура и апетитен аромат.

Рецептата е за 6 порции, като всяка съдържа 6 г въглехидрати, 12 г мазнини, 25 г протеин и 254 калории.

Време за приготвяне: 35 минути

Необходими продукти:

  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 450 г пилешки гърди
  • 1,8 л пилешки бульон (зеленчуков или друг)
  • 3 с. л. сухо шери
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • ½ ч. л. червен пипер
  • ¼ ч. л. червен пипер на люспи
  • 100 г крема сирене
  • 270 г броколи
  • Сол и черен пипер на вкус

 

За гарниране (по желание):

  • Сирене (чедър, фета или друго)
  • Пресен лук
  • Пресен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Сложете кравето масло в тенджера и оставете да се разтопи на умерен огън. Запържете пилешките гърди, нарязани предварително на късове.
  2. Добавете бульона, сухото шери, дижонската горчица, двата вида червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
  3. Оставете бульона да заври, след което намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 15-20 минути, докато се сготви пилешкото месо.
  4. Добавете крема сиренето и разбъркайте, за да се разтопи.
  5. След това прибавете цветчетата броколи, разбъркайте добре и изключете котлона. Броколите ще се сварят бързо в горещия бульон.
  6. Опитайте на вкус и подправете, ако е необходимо.
  7. Сервирайте вкусната крем супа от броколи с пилешко топла.
  8. Гарнирайте по желание с настъргано сирене, пресен лук или магданоз.

 

Крем супа от броколи с карфиол и наденица

 

Крем супа от броколи. Сурови броколи върху дъска - позволена храна при кето диета

 

Кремообразна зеленчукова супа наситена с аромати и вкус. Лесна за приготвяне за бърз обяд или вечеря. Подходяща за спазване на кето режим.

Рецептата е за 10 порции, като всяка от тях съдържа 6 г въглехидрати, 37 г мазнини, 17 г протеин и 267 калории.

Време за приготвяне: 20 минути

Необходими продукти:

  • 680 г домашна наденица или друг нисковъглехидратен колбас
  • 235 мл пилешки бульон (или друг)
  • 230 г броколи, нарязани на цветчета
  • 680 г карфиол на цветчета
  • 240 г готварска сметана
  • 250 г вода
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 110 г сирене чедър, настъргано
  • 5 парчета бекон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин

Подправки:

  • ¼ ч. л. чесън на прах
  • ¼ ч. л. лук на прах
  • ¼ ч. л. синапено семе
  • ¼ ч. л. риган
  • ¼ ч. л. мащерка

Начин на приготвяне:

  1. В малка купичка смесете лука и чесъна на прах, синапеното семе, ригана и мащерката.
  2. Изсипете пилешкия бульон в тенджера, покрийте с капак и оставете да заври.
  3. След това добавете карфиола и броколите на цветчета. Подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри за 4-5 минути. След като омекнат зеленчуците преместете съда от котлона и заделете настрана.
  4. Загрейте зехтин екстра върджин в голям тиган и запържете нарязаната на парчета домашна наденица.
  5. Изсипете готварската сметана, водата и кравето масло Гхи в голяма тенджера. Гответе, докато маслото се разтопи, след което добавете настърганото сирене чедър. Разбъркай те, докато се разтопи напълно.
  6. Изсипете към сместа варените броколи и карфиол. Добавете половина от микса подправки. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
  7. Пасирайте супата до кремообразна консистенция.
  8. Добавете запържените парчета наденица и подправете с останалата половина от микса подправки.
  9. Покрийте супата с капак и оставете да къкри за 5-8 минути, като разбърквате от време на време.
  10. Сервирайте в купички и гарнирайте с няколко парченца хрупкав бекон.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Крем супа от броколи. Кето фокача.

Пригответе си и вкусна кето фокача – нисковъглехидратен вариант със зехтин, маслини и розмарин.

 

Ако тези предложения за крем супа от броколи са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

 

Приятен апетит от екипа на forlife.bg!