Пълнен хляб: кето рецепта с подбрани продукти
Опитвали ли сте да си направите пълнен хляб, но в безглутенов вариант? Не е невъзможно, дори рецептата се получава чудесно и вкусно, и най-важното: здравословно. А както знаем, хлябът е неизменна част от повечето трапези по нашите ширини, независимо дали са традиционни или диетични.
Дори на кето диета можем да си приготвим различни варианти на хляб – вече сме споделяли с вас рецепта за такъв с кисели краставички и рецепта за облачен хляб. Вижте как да си приготвите и днешната рецепта за пълнен хляб с няколко вида месо и сирене чедър.
Кето вариант на рецепта за пълнен хляб
Споделяме с вас какви продукти сме използвали за плънката, но там можете да направите любимата си комбинация без проблем, дори да е коренно различна от нашето предложение. Ако решите, все пак, да се придържате към нашето предложение, ето го и него:
За тестото:
- 100 г бадемово брашно
- 150 г натрошено сирене моцарела
- 1 ½ ч. л. бакпулвер
- 1 яйце
- Подправки по избор
Приготвяне на тестото за пълнен хляб
- Загрейте моцарелата в микровълновата, на интервали от 30 секунди, докато се разтопи и разтегли.
- В купа смесете моцарелата, бадемовото брашно и бакпулвера. Разбъркайте ги с дървена лъжица, докато се смесят напълно.
- Добавете яйцето и разбъркайте до хомогенност.
- С мокри ръце замесете тестото, за да се получи еднороден цвят. Не трябва да има бели или жълти части. Колкото повечето омесвате тестото, толкова по-лесно ще го разточите.
- Разточете до желаната от вас дебелина и размери. Можете да го разделите и на по-малки части, в зависимост от повода, за който го приготвяте. Оформете равномерен правоъгълник (или правоъгълници).
За плънката:
- 50 г шунка
- 50 г пуешко месо
- 50 г печено говеждо
- 2 парчета бекон, сварен и нарязан
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1 връзка пресен лук
- 100 г натрошено сирене чедър
- 1 яйце
- 1 с. л. разтопено масло Гхи
Приготвяне на пълнен хляб:
- Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете тава с лист хартия за печене и оставете настрани.
- След като сте разточили тестото, което приготвихте по-рано, е време да подготвите и плънката за него.
- В купа смесете всички съставки за плънката, нарязани на дребно. Разбъркайте добре.
- Разпределете я върху едната половина на тестото, като си оставите една ивица по края, за да можете да го завиете.
- Захлупете сместа с едната страна на тестото, като притиснете леко краищата. Загънете и в двата края, за да се получи формата на хляб.
- Направете 2-3 разреза отгоре, за да може топлината да циркулира при печене.
- Можете да намажете вашия пълнен хляб с масло и разбит жълтък.
- Печете 10-15 минути или до златистокафяво.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашето предложение за пълнен хляб в кето вариант ви е харесало, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Споделяме с вас рецептата за кето хляб Forlife, ще ви покажем и нагледно, с видео, как да си го приготвите,
Представяме ви кето хляб с кокосово брашно. Приготвихме 2 нисковъглхидратни рецепти специално за всички
Днешната рецепта за кето хляб с бадемово брашно е пухкава и здравословна алтернатива на