Пълнен хляб – кето рецепта с подбрани продукти
Опитвали ли сте да си направите пълнен хляб, но в безглутенов вариант? Не е невъзможно, дори рецептата се получава чудесно и вкусно, и най-важното: здравословно. А както знаем, хлябът е неизменна част от повечето трапези по нашите ширини, независимо дали са традиционни или диетични.
Дори на кето диета можем да си приготвим различни варианти на хляб – вече сме споделяли с вас рецепта за такъв с кисели краставички и рецепта за облачен хляб. Вижте как да си приготвите и днешната рецепта за пълнен хляб с няколко вида месо и сирене чедър.
Кето вариант на рецепта за пълнен хляб
Споделяме с вас какви продукти сме използвали за плънката, но там можете да направите любимата си комбинация без проблем, дори да е коренно различна от нашето предложение. Ако решите, все пак, да се придържате към нашето предложение, ето го и него.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 4 | 5,3 г нетни въглехидрати 12,2 г фибри 507,25 калории 31,55 г протеин 39,5 г мазнини |
Необходими продукти
За тестото:
- 100 г бадемово брашно
- 150 г моцарела, настъргана
- 1 ½ ч. л. бакпулвер
- 1 яйце
- Сол и черен пипер, на вкус
За плънката:
- 150 г шунка
- 2 парчета бекон, сварен и нарязан (~25 г)
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1 връзка зелен лук (~60 г)
- 100 г натрошено сирене чедър
- 1 яйце
- 1 с. л. разтопено масло Гхи
Начин на приготвяне
На тестото за пълнен хляб:
- Загрейте моцарелата в микровълновата, на интервали от 30 секунди, докато се разтопи и разтегли.
- В купа смесете моцарелата, бадемовото брашно и бакпулвера. Разбъркайте ги с дървена лъжица, докато се смесят напълно.
- Добавете яйцето и разбъркайте до хомогенност.
- С мокри ръце замесете тестото, за да се получи еднороден цвят. Не трябва да има бели или жълти части. Колкото повечето омесвате тестото, толкова по-лесно ще го разточите.
- Разточете до желаната от вас дебелина и размери. Можете да го разделите и на по-малки части, в зависимост от повода, за който го приготвяте. Оформете равномерен правоъгълник (или правоъгълници).
На плънката:
- Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете тава с лист хартия за печене и оставете настрани.
- След като сте разточили тестото, което приготвихте по-рано, е време да подготвите и плънката за него.
- В купа смесете всички съставки за плънката, нарязани на дребно. Разбъркайте добре.
- Разпределете я върху едната половина на тестото, като си оставите една ивица по края, за да можете да го завиете.
- Захлупете сместа с едната страна на тестото, като притиснете леко краищата. Загънете и в двата края, за да се получи формата на хляб.
- Направете 2-3 разреза отгоре, за да може топлината да циркулира при печене.
- Можете да намажете вашия пълнен хляб с масло и разбит жълтък.
- Печете 10-15 минути или до златистокафяво.
Много рецепти ви очакват и в кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ 1 и 2, а нашата готова кето смес за хляб очаква всеки, който бързо и лесно иска да си приготви и хапне нисковъглехидратна филийка.
Още от здравословната ни кухня
Облачният хляб придоби световна известност в последно време, тъй като е подходящ за повечето диетични режими. Рецептата е изключително лесна – вижте я в кулинарния ни блог.
Ако нашето предложение за пълнен хляб в кето вариант ви е харесало, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Споделяме с вас рецептата за кето хляб Forlife, ще ви покажем и нагледно, с видео, как да си го приготвите,
Представяме ви кето хляб с кокосово брашно. Приготвихме 2 нисковъглхидратни рецепти специално за всички вас, които спазвате кето
Днешната рецепта за кето хляб с бадемово брашно е вкусна и здравословна алтернатива на традиционния бял хляб, който