Хапки за гости: най-лесният начин да ги изненадате и да заситите глада им за сладко. Те ще могат да ги хапват без угризения, освен това няма да се притеснявате, ако някой от тях е на диета. Хапките, които приготвяме днес, са нисковъглехидратни, кето и здравословни. Затова ви разкриваме тези сладки рецепти, с които да придадете настроение на трапезата.
Кето чийзкейк хапки за гости
Няма да е необходимо да подготвяме блат за основа, както при традиционния чийзкейк. Вижте какво ще използваме вместо това:
Необходими продукти за 12 чийзкейк хапки:
- 450 г меко крема сирене
- 1 яйце
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. стевиола ванилия
- ½ ч. ч. стевиола на прах
- 10 малини (по желание)
- ¾ ч. ч. заквасена сметана
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 175 градуса.
- Подгответе тава за печене на мъфини и поставете форми за мъфини във всяко легло.
- Разбийте крема сиренето и стевиолата на прах до гладкост.
- Добавете яйцето, стевиолата с ванилия и лимоновия сок. Разбийте отново до пълното смесване на съставките.
- С една лъжица поставете от сместа във всяка форма.
- Нарежете 2-3 малини на дребни парченца и поставете върху неизпечените хапки. Печете между 12-15 минути или докато хапките бухнат, но запазят сочния си цвят.
- Когато са готови, приберете ги в хладилник, да се охладят за 30-40 минути. Когато са почти охладени, разбийте заквасената сметана, докато образува меки върхове. Върху всяка хапка сложете по малко от нея.
- По желание – декорирайте с останалите малини.
Малинови хапки за гости:
За малиновия сироп:
- 100 г малини
- 1 ½ с. л. стевиола на прах
Пълнеж от крема сирене:
- 120 г обикновено крема сирене
- 2 с. л. стевиола на прах
- ½ ч. л. стевиола ванилия
- ½ яйце
За тестото:
- ¼ ч. ч. масло Гхи
- 30 г крема сирене
- ½ ч. ч. стевиола на прах
- ½ яйце
- 1 ч. л. стевиола ванилия
- 2 ½ ч. ч. пресято бадемово брашно
Приготвяне на малинови кето хапки за гости:
- Загрейте фурната на 175 градуса. Сложете хартия за печене върху тавичката, която сте избрали.
- Сложете малините и стевиолата в блендера и пюрирайте до гладкост. Прецедете сместа през сито със ситна мрежа, за да отстраните семената от малините.
- Сложете малиновия сос на слаб огън и постепенно намалете до 1/3 от температурата. Оставете да се охлади.
- Подгответе пълнежа – с ръчен миксер смесете съставките за пълнежа от крема сирене.
- В друга купа смесете маслото, крема сиренето и стевиолата от съставките за тестото. Добавете стевиолата с ванилия, половин яйце и бадемовото брашно. Тестото ще стане леко ронливо, но лепкаво.
- Взимайте по 2 супени лъжици от него, оформяйте ги на топче, разточвайте леко и правете кладенче в средата. Запълвайте го с пълнежа от крема сирене и заливайте с малко от малиновия сироп. Използвайте клечка за зъби, за да размесите пълнежа.
- Печете хапките около 10-15 минути. Краищата трябва да станат леко кафяви и пълнежът ще започне да се повдига.
Още от здравословната ни кухня
А ако имате желание да си приготвите цял чийзкейк, но без захар и глутен – можете да намерите рецептата в нашата кулинарна секция.
Ако тези рецепти за кето хапки за гости са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и слънчево лято!
Оставете коментар