Петифури с бадемово брашно и кето шоколад
Малки вкусни хапки при чието приготвяне можете да се развихрите в опциите за декорация или пълнеж – нисковъглехидратни петифури, без захар и глутен, с много кето шоколад.
Десертът е чудесен за компания на чаша чай или кафе, освен това е удобен за консумация на крак, ако искате да обогатите менюто за специално събитие.
Ето и какво ще ви е необходимо за приготвянето им, както и стъпките за изпълнението на рецептата.
Рецепта за кето петифури, без захар и глутен
Ще ви е необходима метална формичка – по избор, може да е кръг, квадрат, сърце и т. н. Класическите петифури са квадратни. Както и метална решетка, върху която да нареждате глазираните петифури.
Време за приготвяне | Порции | Въглехидрати в 1 порция (петифура) |
---|---|---|
40 минути | 34-36 петифури | 1.38 г нетни |
Необходими продукти:
- 230 г краве масло Гхи
- 150 г стевиола, смляна на пудра, или еритритол
- 4 яйца, стайна температура
- 2 ч. л. бадемов екстракт
- 200 г бадемово брашно
- 1/8 ч. л. сол
За пълнежа:
- 100 г сладко без захар – рецептата ще откриете в нашия блог, ако вече не сте си приготвили такова
- Можете да използвате и любимия си сметанов крем или да използвате тези в предложенията за мъфини.
За глазурата:
- 140 г шоколад със стевиола
- 6 с. л. краве масло Гхи (86 г)
- 150 г стевиола, блендирана на пудра, или еритритол
- 60 мл гореща вода (предварително кипната)
- 2 с. л. лимонов сок
Опции за украса (по желание):
- Наситнен шоколад със стевиола
- Блендирана на пудра стевиола
- Кето течен шоколад
Изпълнение на рецептата:
- Загрейте фурната на 170 градуса.
- С миксер разбийте маслото и стевиолата, около 3 минути, до гъста и въздушна консистенция.
- Намалете скоростта на миксера и добавете яйцата едно по едно, като хубавото обирате и по дъното на купата при разбиване. Така сместа ще стане напълно хомогенна.
- Постелете дъното на тавичка с разбери 40х30 см и изсипете сместа. Разнесете я равномерно с шпатула и печете около 18 минути или докато добие златист загар. Когато блатът е готов, извадете го и го оставете да се охлади около 10 минути.
- Премахнете внимателно хартията за печене, като обърнете блата върху равна повърхност.
- С остър нож изрежете краищата на блата и го разрежете през средата, за да получите 2 еднакви правоъгълника.
- Прехвърлете единия блат в по-малка тавичка с хартия за печене на дъното и го намажете със сладкото без захар. Върху него сложете другата половина от блата.
- Покрийте го със стреч фолио, ако е необходимо, с книга или друг плосък предмет, притиснете отгоре, за да се слепят добре двата слоя.
- Приберете в хладилник за около 30 минути.
- Подгответе си метална решетка с хартия за печене под нея. Когато извадите блата с пълнежа, с метална формичка по желание изрежете от него петифурите и ги подреждайте върху решетката.
Приготвяне на глазурата:
- На водна баня разтопете маслото и шоколада. Добавете стевиолата, смляна на пудра. Разбъркайте отново.
- Сложете водата и лимоновия сок и бъркайте до гладкост. Ако сместа е прекалено гъста, добавете още гореща вода.
- С помощта на вилица потапяйте всяка петифура в глазурата и я връщайте на решетката, за да се отцежда.
За украсата:
- Наситнете шоколад със стевиола и поръсете всяка петифура.
- Можете да използвате и блендирана на пудра стевиола.
- Напръскайте петифурите със зигзагообразни движения с кето течен шоколад.
Още подобни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Вижте още подобни предложения:
- Шоколадови мъфини с два вида крем
- Кето профитероли със сметанов крем и шоколадов ганаш
- Канелени рулца
- Шоколадови трюфели
- Рецепта за тарталети
- Малинови хапки
- Кето френски макарони
- Шоколадови сърчица
- Шоколадови чашки с пълнеж от малини
Още от здравословната ни кухня
Ако пък искате солени хапки, опитайте тази рецепта за аранчини с 3 вида сирена.
Ако нашето предложение за кето петифури ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Традиционните бишкоти, познати от детството ни, са мекички и пухкави, но се приготвят с високовъглехидратни съставки. Именно затова
Красива рецепта за кето тарталети с ниско съдържание на въглехидрати.
Ако ви се хапва нещо малко и вкусно – спретнете си бърза рецепта за тарталети с крем маскарпоне.