Тези кето шоколадови чашки съдържат само няколко основни съставки: тъмен шоколад без захар,  малини, кокосово масло и кокосово мляко.

Те са перфектен десерт с размер на хапка. Любимата ни част е, че колкото и фантастични да изглеждат, те се приготвят лесно и бързо. Освен че са с ниско съдържание на въглехидрати и кето, те са сурови и веган!

Какво представляват енергийните бомби?

Енергийните бомби са нисковъглехидратни кето и веган лакомства, които могат да бъдат приготвени чрез печене или пък със сервиране в суров вид. Те са високомазнинни на основата на здравословни съставки и без захар, но ни зареждат с енергия!

Енергийните бомби са идеално предложение за всеки, който харесва десерти, които са изключително богати на хранителни вещества, но не са супер сладки.

Тъй като са без съдържание на захар, но са с високо съдържание на мазнини, енергийните бомби са чудесни за хапване по всяко време на деня, самостоятелно или като част от хранене – следобедна закуска, след тренировка или под формата на здравословен десерт, например вместо сладолед.

Натуралният черен шоколад без захар

Черен шоколад със Стемиола.Шоколадът със Стевиола е освен вкусен, но и полезен, благодарение на някои впечатляващи ползи за здравето, които притежава. Те се дължат на какаото, което в този случай е основна съставка.

Със 100 % съдържание на какаова маса, шоколадът със Стевиола е изцяло кето, тъй като има изключително ниско съдържание на въглехидрати – само 6 г въглехидрати за 100 г шоколад. Тъй като съдържа само Стевиола за подслаждане, този шоколад няма да повлияе нивата на кръвната захар или на фигурата ни.

Лесно се разтапя на водна баня, което го прави идеалната съставка за здравословни десерти и сладки изкушения без допълнителни въглехидрати.

Съвети за приготвянето на шоколадови кето чашки:

Готови шоколадови кето чашки без захар с малинов пълнеж.

  • Използваме формички за мини мъфини, в които да приготвим кето чашките. Може да изберете и силиконови, такива с незалепващо покритие или за еднократна употреба от хартия.
  • Винаги приготвяме десертите само с натурален черен шоколад без захар. Използваме шоколад, подсладен с естествения подсладител Стевиола.
  • Избрали сме студено пресовано органично кокосово масло, за да сме сигурни, че в маслото са запазени полезните свойства на кокоса. Най-добре е да готвим с него, когато омекне. Ако кокосовото ни масло е доста твърдо, поставяме плътно затворения буркан в съд с гореща вода. Ще забележете как още след първата минута, кокосовото масло се втечнява.
  • Може да добавим в рецептата ягоди или боровинки, вместо малини. Или да не използваме бери плодове изобщо, за да се радваме на натурални шоколадови кето чашки.

Нужните съставки:

За шоколадовите чашки:

За пълнежа:

  • ¼ ч. ч. пресни или замразени малини
  • 2 с. л. кокосово мляко от консерва
  • ½ ч. ч. меко кокосово масло
  • 1 с. л. Стевиола с ванилия
  • щипка хималайска сол (по избор)

Добавки за декорация по желание:

  • замразени малини
  • мляна морска сол на люспи
  • кокосови стърготини без захар

Да пристъпим към приготвянето на нашите шоколадови кето чашки:

Жена, която прави детоксикиращо смути. Бери плодове, блендер и готови сокове.

Започваме с разтапянето на водна баня на черния шоколад със Стевиола. Оставяме настрана, за да се охлади малко.

Поставяме една супена лъжица от разтопения шоколад или колкото е необходимо във формичката, за да се запълни около ⅓ от нея.  Оставяме за 10 минути за да се охлади във фризера.

През това време приготвяме малиновия пълнеж.

Поставяме мекото кокосово масло, малините и кокосовото мляко в блендер. Пулсираме, докато се комбинират или разбъркваме на ръка, докато се миксират добре.

Изваждаме формичките от фризера. Поставяме 2 чаени лъжички от малиновата смес в центъра на всяка шоколадова чаша, като с помощта на лъжица се разстила сместа. Ще забележите как малиновата смес започва да се втвърдява върху замръзналия шоколад. Повтаряме с останалите чаши. Връщаме формичките във фризера за още 5 минути.

Загряваме останалия тъмен шоколад, за да се втечни отново (на стайна температура той започва да се втвърдява). Добавяме 1 супена лъжица разтопен тъмен шоколад върху горната част на всяка чаша, за да покрием изцяло малиновия кокосов слой, след което връщаме формичките във фризера за 20 минути, за да се втвърдят.

Хапваме направо от фризера или съхраняваме в хладилника. Най-отгоре може се поръси със замразени малини, морска сол или кокосови стърготини.

И нашите шоколадови кето чашки с малини са готови!  Очакваме снимки на вашите шоколадови чашки!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!