Рецепта за хумус и кето трюфели за десерт – сладко и солено, приготвят се бързо и няма какво да се чудим кое ни се хапва повече. И двете рецепти отнемат малко време, но са вкусни и ефектни. Дали ви се хапва нещо, докато гледате любимия си сериал или каните гости на кафе – изпробвайте тези две рецепти.
Изненадайте себе си или гостите си с нови кето изкушения. Да започнем с десерта.
Рецепта за кето трюфели
Време за приготвяне: 20 минути (+ 1 час за охлаждане)
Порции: 24 броя трюфели
Хранителна стойност в порция: 1.7 г въглехидрати, 73 калории, 1,25 г протеин, 7 г мазнини
Необходими продукти:
- 450 г крема сирене
- 100 г неподсладено какао на прах
- 4 с. л. стевиола на прах
- 1/2 ч. л. екстракт от ром
- 1 с. л. смляно кафе
- 1 с. л. лешников тахан
- 2 с. л. вода
- 1 с. л. заквасена сметана
- 24 хартиени чашки за сервиране
Стевиола прах 350 г | 21.60лв. |
Изпълнение на рецептата:
- В голяма купа сложете крема сиренето, ¼ ч. ч. (50 г) от какаото на прах, стевиолата, екстрактът от ром, кафето, водата и сметаната. Разбийте всички съставки с миксер до хомогенност.
- Приберете купата в хладилника за около половин час, да се охлади сместа.
- Разстелете върху лист хартия за печене останалото какао. Вземете охладената смес и оформяйте малки топчета, след което ги овалвайте в какаото.
- Нареждайте вашите кето трюфели в хартиените чашки, за да са по-лесни за сервиране.
Рецепта за хумус с карфиол
Хумусът е изключително популярно ястие в Близкия Изток. Традиционната рецепта се приготвя с нахут и тахан, овкусени със зехтин, лимонов сок и червен пипер. Но рецептата отдавна е напуснала границите на тамошната кухня и разнообразието от използваните съставки вече е огромно.
Днес споделяме с вас рецепта за хумус, която е нисковъглехидратна и не отстъпва по вкус на традиционната рецепта. Нека видим какво ще ви е необходимо за приготвянето му.
Необходими продукти:
- 450 г карфиол
- 50 мл екстра върджин зехтин
- 100 г сусамов тахан
- 3 ч. л. чесън на прах
- 2 с. л. лимонов сок
- ¼ ч. л. червен пипер
- Сол на вкус
- 2-4 с. л. вода, ако е необходимо за текстурата
Изпълнение на нашата рецепта за хумус:
- Загрейте фурната на около 20°C.
- Накъсайте цветовете на карфиола и ги разбъркайте в половината зехтин. Наредете ги върху хартия за печене, сравнително раздалечени едно от друго.
- Печете ги около 40 мин., до златист цвят.
- В блендер сложете останалите съставки, заедно с изпечения карфиол. Миксирайте до получаването на хомогенна паста.
Хумуса е чудесен за хапване с лентички краставица или в кето сандвич с пресен домат и босилек. Тази рецепта за хумус можете да комбинирате с облачен хляб – рецептата за него можете да видите в кулинарната ни секция.
Още от здравословната ни кухня

Ако търсите още варианти за здравословни десерти – вижте видео рецептата ни за кето бонбони Рафаело.
Ако нашата рецепта за хумус и тази за кето трюфели са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и слънчево лято!
Чудесни и здравословни ястия, изпробвам едно по едно! Благодаря