Рецепта за хумус и кето трюфели за десерт – сладко и солено, приготвят се бързо и няма какво да се чудим кое ни се хапва повече. И двете рецепти отнемат малко време, но са вкусни и ефектни. Дали ви се хапва нещо, докато гледате любимия си сериал или каните гости на кафе – изпробвайте тези две рецепти. Изненадайте себе си или гостите си с нови кето изкушения. Да започнем с десерта.

 

Необходими продукти за 24 бр. кето трюфели:

  • 450 г крема сирене
  • 100 г неподсладено какао на прах
  • 4 с. л. стевиола на прах
  • 1/2 ч. л. екстракт от ром
  • 1 с. л. смляно кафе
  • 1 с. л. лешников тахан
  • 2 с. л. вода
  • 1 с. л. заквасена сметана
  • 24 хартиени чашки за сервиране

 

Изпълнение на рецептата:

  1. В голяма купа сложете крема сиренето, ¼ ч. ч. (50 г) от какаото на прах, стевиолата, екстрактът от ром, кафето, водата и сметаната. Разбийте всички съставки с миксер до хомогенност.
  2. Приберете купата в хладилника за около половин час, да се охлади сместа.
  3. Разстелете върху лист хартия за печене останалото какао. Вземете охладената смес и оформяйте малки топчета, след което ги овалвайте в какаото.
  4. Нареждайте вашите кето трюфели в хартиените чашки, за да са по-лесни за сервиране.

 

Рецепта за хумус с карфиол

 

Рецепта за хумус и кето трюфели.

 

Хумусът е изключително популярно ястие в Близкия изток. Традиционната рецепта се приготвя с нахут и тахан, овкусени със зехтин, лимонов сок и червен пипер. Но рецептата отдавна е напуснала границите на тамошната кухня и разнообразието от използваните съставки вече е огромно.

Днес споделяме с вас рецепта за хумус, която е нисковъглехидратна и не отстъпва по вкус на традиционната рецепта. Нека видим какво ще ви е необходимо за изпълнението на нашата кето рецепта за хумус:

Необходими продукти:

  • 450 г карфиол
  • 50 мл екстра върджин зехтин
  • 100 г сусамов тахан
  • 3 ч. л. чесън на прах
  • 2 с. л. лимонов сок
  • ¼ ч. л. червен пипер
  • Сол на вкус
  • 2-4 с. л. вода, ако е необходимо за текстурата

 

Изпълнение на нашата рецепта за хумус:

  • Загрейте фурната на около 20°C.
  • Накъсайте цветовете на карфиола и ги разбъркайте в половината зехтин. Наредете ги върху хартия за печене, сравнително раздалечени едно от друго.
  • Печете ги около 40 мин., до златист цвят.
  • В блендер сложете останалите съставки, заедно с изпечения карфиол. Миксирайте до получаването на хомогенна паста.

Хумуса е чудесен за хапване с лентички краставица или в кето сандвич с пресен домат и босилек. Тази рецепта за хумус можете да комбинирате с облачен хляб – рецептата за него можете да видите в кулинарната ни секция.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пай. Бонбони Рафаело в кето вариант - в процес на приготвяне. Рецепта за хумус.

Ако търсите още варианти за здравословни десерти – вижте видео рецептата ни за кето бонбони Рафаело.

 

Ако нашата рецепта за хумус и тази за кето трюфели са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!