Кето трюфели + рецепта за хумус с карфиол
Рецепта за хумус и кето трюфели за десерт – сладко и солено, приготвят се бързо и няма какво да се чудим кое ни се хапва повече. И двете рецепти отнемат малко време, но са вкусни и ефектни. Дали ви се хапва нещо, докато гледате любимия си сериал или каните гости на кафе – изпробвайте тези две рецепти.
Изненадайте себе си или гостите си с нови кето изкушения. Да започнем с десерта.
Рецепта за кето трюфели
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в порция |
---|---|---|
20 минути (+ 1 час за охлаждане) | 24 броя трюфели | 1.7 г нетни въглехидрати, 73 калории, 1,25 г протеин, 7 г мазнини |
Необходими продукти:
- 450 г крема сирене
- 100 г неподсладено какао на прах
- 4 с. л. стевиола на прах
- 1/2 ч. л. екстракт от ром
- 1 с.л. смляно кафе
- 1 с.л. лешников тахан
- 2 с.л. вода
- 1 с.л. заквасена сметана
- 24 хартиени чашки за сервиране
Изпълнение на рецептата:
- В голяма купа сложете крема сиренето, ¼ ч. ч. (50 г) от какаото на прах, стевиолата, екстрактът от ром, кафето, водата и сметаната. Разбийте всички съставки с миксер до хомогенност.
- Приберете купата в хладилника за около половин час, да се охлади сместа.
- Разстелете върху лист хартия за печене останалото какао. Вземете охладената смес и оформяйте малки топчета, след което ги овалвайте в какаото.
- Нареждайте вашите кето трюфели в хартиените чашки, за да са по-лесни за сервиране.
Рецепта за хумус с карфиол
Хумусът е изключително популярно ястие в Близкия Изток. Традиционната рецепта се приготвя с нахут и тахан, овкусени със зехтин, лимонов сок и червен пипер. Но рецептата отдавна е напуснала границите на тамошната кухня и разнообразието от използваните съставки вече е огромно.
Днес споделяме с вас рецепта за хумус, която е нисковъглехидратна, подходяща за кето режим на отслабване и не отстъпва по вкус на традиционната рецепта. Нека видим какво ще ви е необходимо за приготвянето му.
Необходими продукти:
- 450 г карфиол
- 50 мл екстра върджин зехтин
- 100 г сусамов тахан
- 3 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. лимонов сок
- ¼ ч.л. червен пипер
- Сол на вкус
- 2-4 с.л. вода, ако е необходимо за текстурата
Изпълнение на нашата рецепта за хумус:
- Загрейте фурната на около 20°C.
- Накъсайте цветовете на карфиола и ги разбъркайте в половината зехтин. Наредете ги върху хартия за печене, сравнително раздалечени едно от друго.
- Печете ги около 40 мин., до златист цвят.
- В блендер сложете останалите съставки, заедно с изпечения карфиол. Миксирайте до получаването на хомогенна паста.
Хумуса е чудесен за хапване с лентички краставица или в кето сандвич с пресен домат и босилек. Тази рецепта за хумус можете да комбинирате с кето хляб с бадемово брашно.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашата рецепта за хумус и тази за кето трюфели са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и слънчево лято!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Рецептите за кето сурови бонбони са любими на много почитатели на режима, а и
https://www.youtube.com/watch?v=3GFqFVBLNXQ Много малко са хората, които не обичат бонбони Фереро Роше (Fererro
https://www.youtube.com/watch?v=5Aq40dyVLmc Какво по-хубаво от възможността да си приготвиш домашни бонбони Рафаело, без
Един Коментар
Чудесни и здравословни ястия, изпробвам едно по едно! Благодаря