Да приготвим кето тарталети не е толкова трудно, а рецептата винаги впечатлява с визия и може да бъде декорирана чудесно.

Днес ще споделим с вас една рецепта за десерта, която включва черен шоколад без захар. Нека да пристъпим към приготвянето й.

 

Рецепта за кето тарталети с черен шоколад и кокосово брашно

Черният шоколад и кокосовото брашно са едни от царете в сладкарската кухня. Тарталетите с тях се получават неустоими, освен това не съдържат глутен и са предпочитан здравословен десерт.

Необходими продукти:

За кошничките на вашите кето тарталети:

  • 6 с. л. кокосово брашно
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 4 с. л. разтопено масло, кокосово или Гхи
  • 1 яйце
  • 2 форми за тарталети с диаметър 10 см (ако разполагате с други, не е проблем, разпределете сместа по-равно)

За пълнежа:

  • 100 г шоколад със стевиола
  • 100 г сметана за готвене
  • 1 с. л. стевиола на прах
  • 1 яйце
  • 30 г крема сирене
  • 1 ч. л. стевиола ванилия

 

Приготвяне на кето тарталети:

  1. Загрейте фурната на 175°C. Разбъркайте в купа всички съставки за блата и разпределете сместа във формите за тарталети. Притиснете добре с ръце или шпатула тестото към формичките.
  2. Направете дупки с вилица в тестото и печете около 10-12 минути, докато добият златист цвят.
  3. Охладете, преди да ги запълните с крема.
  4. За пълнежа: загрейте сметаната на котлона на ниска температура. През това време начупете шоколада на парченца.
  5. След като сметаната е загрята, изсипете я в блендер и добавете парченцата шоколад. Блендирайте до получаването на гладка смес.
  6. Добавете крема сиренето, яйцето, стевията на прах и тази с ванилия, и отново блендирайте до гладкост.
  7. Включете отново фурната на 175°C.
  8. Разпределете пълнежа в кето формичките на вашите тарталети и печете още 10-15 минути.
  9. След това ги оставете на стайна температура, да се охладят около 30 мин, и ги приберете в хладилника за час – два, преди да сервирате.

 

Защо да консумираме повече черен шоколад?

Натуралният, черен шоколад е богат на редица полезни елементи и притежава свойства, от които лесно можем да се възползваме. Предимствата от приема му са:

  • забавя признаците на стареене;
  • понижава кръвното налягане;
  • подобрява движението на кръвта към сърцето и мозъка;
  • помага за контрол на кръвната захар;
  • богат на антиоксиданти, които защитават клетките;
  • редуцира стреса.

Препоръчително е да консумираме черен шоколад без захар, за да се възползваме максимално от полезните качества на какаото. Или да си правим домашен такъв.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето тарталети.

Още един вариант на вкусния десерт, но с крем маскарпоне и кошнички от бадемово брашно.

 

Ако тази рецепта за кето тарталети с черен шоколад ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!