Кето тарталети с черен шоколад без захар
Да приготвим кето тарталети не е толкова трудно, а рецептата винаги впечатлява с визия и може да бъде декорирана чудесно.
Днес ще споделим с вас една рецепта за десерта, която включва черен шоколад без захар. Нека да пристъпим към приготвянето й.
Рецепта за кето тарталети с черен шоколад и кокосово брашно
Черният шоколад и кокосовото брашно са едни от царете в сладкарската кухня. Тарталетите с тях се получават неустоими, освен това не съдържат глутен и са предпочитан здравословен десерт.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
60 минути + 1-2 часа за охлаждане | 8 | 4 г нетни въглехидрати, 190 калории, 3 г протеин |
Необходими продукти
За кошничките на вашите кето тарталети:
- 6 с. л. кокосово брашно
- 2 с. л. стевиола на прах
- 4 с. л. разтопено масло, кокосово или Гхи
- 1 яйце
- 2 форми за тарталети с диаметър 10 см (ако разполагате с други, не е проблем, разпределете сместа по-равно)
За пълнежа:
- 100 г шоколад със стевиола
- 100 г сметана за готвене
- 1 с. л. стевиола на прах
- 1 яйце
- 30 г крема сирене
- 1 ч. л. стевиола ванилия
Приготвяне на кето тарталети
- Загрейте фурната на 175°C. Разбъркайте в купа всички съставки за блата и разпределете сместа във формите за тарталети. Притиснете добре с ръце или шпатула тестото към формичките.
- Направете дупки с вилица в тестото и печете около 10-12 минути, докато добият златист цвят.
- Охладете, преди да ги запълните с крема.
- За пълнежа: загрейте сметаната на котлона на ниска температура. През това време начупете шоколада на парченца.
- След като сметаната е загрята, изсипете я в блендер и добавете парченцата шоколад. Блендирайте до получаването на гладка смес.
- Добавете крема сиренето, яйцето, стевията на прах и тази с ванилия, и отново блендирайте до гладкост.
- Включете отново фурната на 175°C.
- Разпределете пълнежа в кето формичките на вашите тарталети и печете още 10-15 минути.
- След това ги оставете на стайна температура, да се охладят около 30 мин, и ги приберете в хладилника за час – два, преди да сервирате.
Защо да консумираме повече черен шоколад?
Натуралният черен шоколад е богат на редица полезни елементи и притежава свойства, от които лесно можем да се възползваме.
Предимствата от приема му са:
- забавя признаците на стареене
- понижава кръвното налягане
- подобрява движението на кръвта към сърцето и мозъка
- помага за контрол на кръвната захар
- богат на антиоксиданти, които защитават клетките
- редуцира стреса
Препоръчително е да консумираме черен шоколад без захар, за да се възползваме максимално от полезните качества на какаото. Или да си правим домашен такъв.
А знаете ли, че насищането на вкусовите рецептори и блаженото чувство, което ни носи, се дължат на едно вещество, наречено анандамид?
Анандамид е естествено съдържащо се в нашия мозък и изпълнява ролята на невротрансмитер, който има важни функции в нашето тяло.
Изолираният анандамид по фармакологичните си действия се държи като тетрахидроканабинола (активният принцип в растението канабис).
Невротрансмитерът се намира в области от мозъка, които имат отношение към мотивацията, чувството на удоволствие и награда. Неслучайно носи и името на санскритската дума на блаженство и окончанието „амид“, което характеризира неговата химична структура.
Още от здравословната ни кухня
Ако тази рецепта за кето тарталети с черен шоколад ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето ецепти“ в нашия блог.
Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Пригответе си бързи и лесни шоколадови трюфели, за да имате винаги подръка готов десерт, който да задоволи нуждата […]
Малки вкусни хапки при чието приготвяне можете да се развихрите в опциите за декорация или пълнеж – нисковъглехидратни […]
Ако ви се хапва нещо малко и вкусно – спретнете си бърза рецепта за тарталети с крем маскарпоне. […]
2 Коментара
За колко порции е тази рецепта и какви са хранителните стойности? Благодаря предварително!
Здравейте,
Рецептата е за 8 порции, всяка от които съдържа около 4 г въглехидрати, 190 калории и около 3 г протеин. :)