Кето тарталети с черен шоколад без захар

Обновена: 19.09.2024|
Кето тарталети.

Да приготвим кето тарталети не е толкова трудно, а рецептата винаги впечатлява с визия и може да бъде декорирана чудесно.

Днес ще споделим с вас една рецепта за десерта, която включва черен шоколад без захар. Нека да пристъпим към приготвянето й.

 

Рецепта за кето тарталети с черен шоколад и кокосово брашно

Черният шоколад и кокосовото брашно са едни от царете в сладкарската кухня. Тарталетите с тях се получават неустоими, освен това не съдържат глутен и са предпочитан здравословен десерт.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
60 минути + 1-2 часа за охлаждане 8 4 г нетни въглехидрати, 190 калории, 3 г протеин

Необходими продукти

За кошничките на вашите кето тарталети:

  • 6 с. л. кокосово брашно
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 4 с. л. разтопено масло, кокосово или Гхи
  • 1 яйце
  • 2 форми за тарталети с диаметър 10 см (ако разполагате с други, не е проблем, разпределете сместа по-равно)

За пълнежа:

  • 100 г шоколад със стевиола
  • 100 г сметана за готвене
  • 1 с. л. стевиола на прах
  • 1 яйце
  • 30 г крема сирене
  • 1 ч. л. стевиола ванилия

 

Приготвяне на кето тарталети

  1. Загрейте фурната на 175°C. Разбъркайте в купа всички съставки за блата и разпределете сместа във формите за тарталети. Притиснете добре с ръце или шпатула тестото към формичките.
  2. Направете дупки с вилица в тестото и печете около 10-12 минути, докато добият златист цвят.
  3. Охладете, преди да ги запълните с крема.
  4. За пълнежа: загрейте сметаната на котлона на ниска температура. През това време начупете шоколада на парченца.
  5. След като сметаната е загрята, изсипете я в блендер и добавете парченцата шоколад. Блендирайте до получаването на гладка смес.
  6. Добавете крема сиренето, яйцето, стевията на прах и тази с ванилия, и отново блендирайте до гладкост.
  7. Включете отново фурната на 175°C.
  8. Разпределете пълнежа в кето формичките на вашите тарталети и печете още 10-15 минути.
  9. След това ги оставете на стайна температура, да се охладят около 30 мин, и ги приберете в хладилника за час – два, преди да сервирате.

 

Защо да консумираме повече черен шоколад?

Натуралният черен шоколад е богат на редица полезни елементи и притежава свойства, от които лесно можем да се възползваме.

Предимствата от приема му са:

  • забавя признаците на стареене
  • понижава кръвното налягане
  • подобрява движението на кръвта към сърцето и мозъка
  • помага за контрол на кръвната захар
  • богат на антиоксиданти, които защитават клетките
  • редуцира стреса

Препоръчително е да консумираме черен шоколад без захар, за да се възползваме максимално от полезните качества на какаото. Или да си правим домашен такъв.

А знаете ли, че насищането на вкусовите рецептори и блаженото чувство, което ни носи, се дължат на едно вещество, наречено анандамид?

Анандамид е естествено съдържащо се в нашия мозък и изпълнява ролята на невротрансмитер, който има важни функции в нашето тяло.

Изолираният анандамид по фармакологичните си действия се държи като тетрахидроканабинола (активният принцип в растението канабис).

Невротрансмитерът се намира в области от мозъка, които имат отношение към мотивацията, чувството на удоволствие и награда. Неслучайно носи и името на санскритската дума на блаженство и окончанието „амид“, което характеризира неговата химична структура.

Още от здравословната ни кухня

 

Нисковъглехидратни храни. Кето тарталети. Храни афродизиаци.

Още един вариант на вкусния десерт, но с крем маскарпоне и кошнички от бадемово брашно.

 

Ако тази рецепта за кето тарталети с черен шоколад ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето ецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

2 Коментара

  1. Неди Х. 21.02.2021 at 23:21 - Отговор

    За колко порции е тази рецепта и какви са хранителните стойности? Благодаря предварително!

    • Верджиния 23.02.2021 at 13:41 - Отговор

      Здравейте,

      Рецептата е за 8 порции, всяка от които съдържа около 4 г въглехидрати, 190 калории и около 3 г протеин. :)

Оставете коментар