Коледни шоколадови сладки със сърчица

Обновена: 13.03.2024|
Кето коледно шапчици. Коледни шоколадови сладки под формата на сърчица, украсени с коледни светлини.

Празниците вече са на прага ни, а ние днес ще ви разкажем в няколко лесни стъпки как да си приготвите коледни шоколадови сладки със сърчица, които са напълно кето.

По време на коледните празници сме заобиколени от сладки изкушения, които някак си носят усещането за идващите празници. Но цялото количество захар, което се съдържа в повечето сладкиши, е напълно ненужно, когато можем да го заместим с нашите здравословни алтернативи.

Така вместо да се лишаваме от вкусотии, ще си ги приготвим с натурални продукти в домашна и уютна обстановка.

 

 

keto baner 011
keto banner site 01
keto baner 011
keto banner site 01

Рецепта за коледни шоколадови сладки

 

Продукти за коледни шоколадови сладки на маса за приготвяне на кулинарни ястия.

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 бисквитка
1 час и 30 минути 10-12 броя 9,4 г

Какво ни е нужно за коледни шоколадови сладки:

  • 240 г бадемово брашно
  • 60 г какао на прах
  • 3 с. л. стевиола с ванилия
  • 1/4 ч. л. сол
  • 60 мл меко кокосово масло
  • 120 г крема сирене, нарязано на кубчета

Покритие и декорация за нашите коледни шоколадови сладки:

  • 200 г черен шоколад със стевиола
  • 30 г какаово масло
  • украса по избор

 

Тесто, готово за оформяне на коледни шоколадови сладки.

 

Начин на приготвяне:

  1. Нужно е да загреете фурната до 160 градуса. Подравнете два листа пергаментова хартия.
  2. В голяма купа разбийте заедно бадемовото брашно, какаото на прах, стевиолата и солта. Добавете кокосовото масло. Поръсете крема сиренето по повърхността. Разбъркайте добре, докато крема сиренето се смеси добре с тестото.
  3. Оформеното на топка тесто поставете между два листа пергаментова хартия и разточете добре. С помощта на формичка сърчице изрежете от тестото сладки.
  4. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и изпечете за 15 минути. Оставете да се охладят и поставете във фризер за около час. Това спомага за по-лесното слепване на шоколадовото покритите.

Подготовка на покритието за готовите коледни шоколадови сладки:

 

Добавяне на глазура на коледни шоколадови сладки с черен шоколад със стевиола.

 

  1. Разтопете шоколада на водна баня, заедно с кокосово масло. По желание можете да добавите и екстракт от мента.
  2. Във вече разтопения шоколад потопете готовите сладки и поръсете с украса. Приберете в хладилник за около 20 минути, за да стегне шоколадовото покритие.

 

Нашите коледни бисквитки са готови – приготвени бързо и с бюджетни съставки. Може да използвате различни формички, за да имате разнообразие от бисквитки. Украсата е напълно по ваш вкус.

 

Още от здравословната ни кухня

Ако нашето предложение за коледни шоколадови сладки ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Автор: For Life

Avatar of For Life

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 13 март 2024 в 11:29 | Публикувана: 10 декември 2019 в 16:01 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти