Коледни шоколадови сладки със сърчица

Обновена: 10.12.2024|
3 мин. четене
Кето коледно шапчици. Коледни шоколадови сладки под формата на сърчица, украсени с коледни светлини.

Празниците вече са на прага ни, а ние днес ще ви разкажем в няколко лесни стъпки как да си приготвите коледни шоколадови сладки със сърчица, които са напълно кето.

По време на коледните празници сме заобиколени от сладки изкушения, които някак си носят усещането за идващите празници. Но цялото количество захар, което се съдържа в повечето сладкиши, е напълно ненужно, когато можем да го заместим с нашите здравословни алтернативи.

Така вместо да се лишаваме от вкусотии, ще си ги приготвим с натурални продукти в домашна и уютна обстановка.

 

Рецепта за коледни шоколадови сърчица

 

Коледни сладки сърчица

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 бисквитка
1 час и 30 минути 10-12 броя 9,4 г

 

Необходими продукти:

  • 240 г бадемово брашно
  • 60 г какао на прах
  • 3 с. л. стевиола с ванилия
  • 1/4 ч. л. сол
  • 60 мл меко кокосово масло
  • 120 г крема сирене, нарязано на кубчета

 

Покритие и декорация за нашите коледни шоколадови сладки:

  • 200 г черен шоколад със стевиола
  • 30 г какаово масло
  • украса по избор

 

Начин на приготвяне:

  1. Нужно е да загреете фурната до 160 градуса. Подравнете два листа пергаментова хартия.
  2. В голяма купа разбийте заедно бадемовото брашно, какаото на прах, стевиолата и солта. Добавете кокосовото масло. Поръсете крема сиренето по повърхността. Разбъркайте добре, докато крема сиренето се смеси добре с тестото.
  3. Оформеното на топка тесто поставете между два листа пергаментова хартия и разточете добре. С помощта на формичка сърчице изрежете от тестото сладки.
  4. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и изпечете за 15 минути. Оставете да се охладят и поставете във фризер за около час. Това спомага за по-лесното слепване на шоколадовото покритите.

 

Подготовка на покритието за готовите коледни шоколадови сладки:

 

Добавяне на глазура на коледни шоколадови сладки с черен шоколад със стевиола.

 

  1. Разтопете шоколада на водна баня, заедно с кокосово масло. По желание можете да добавите и екстракт от мента.
  2. Във вече разтопения шоколад потопете готовите сладки и поръсете с украса. Приберете в хладилник за около 20 минути, за да стегне шоколадовото покритие.

Нашите коледни бисквитки са готови – приготвени бързо и с бюджетни съставки. Може да използвате различни формички, за да имате разнообразие от бисквитки. Украсата е напълно по ваш вкус.

 

Кето шоколади без захар за десерти

При нас ще откриете внимателно изработена селекция от нисковъглехидратни шоколади без захар, с които да задоволите апетита си за сладко и да добавите цвят и вкус към любимите си десерти.

Препоръчваме ви да декорирате тези коледни бисквитки сърчица с:

  • Кето бял течен шоколад с макадамия
  • Течен млечен кето шоколад
  • Течен шоколад с лешници

 

С нашата селекция „Шоколадова трилогия“ можете да получите и трите вида, и така да експериментирате с разнообразни шоколадови кето десерти. За любителите на торти препоръчваме да опитат рецептата за Шоколадова трилогия Forlife – торта с три вида крем.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето коледни шапчици.

 

В нашия кулинарен блог ви очакват много коледн предложения за десерти, основни ястия и салати, като тази рецепта за коледни кето шапчици с бадемово брашно и ягоди.

Разгледайте още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог. Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит от екипа на www.forlife.bg

Категории: Десерти при кетогенен режим, Кето рецепти|Публикувана: 10.12.2019|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Популярни продукти

32256795112a20886fed11ee6a2bff3b6af774521d080285cf0d06e9fc5451e6?s=96&d=mm&r=g

Автор: For Life

Свързани публикации

Оставете коментар