Рецепта за тарталети – без захар, с крем маскарпоне
Ако ви се хапва нещо малко и вкусно – спретнете си бърза рецепта за тарталети с крем маскарпоне. Тези нисковъглехидратни изкушения са чудесни за лятното меню, освежаващи са и можете да ги носите със себе си дори на плажа. Нека видим какво ще ни бъде необходимо за приготвянето им.
Рецепта за кето тарталети с крем маскарпоне
С какво да се снабдим за начало? Нужни са ни 6 формички за тарталети.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
45 минути | 6 | 5 г нетни въглехидрати, 237 калории, 22 г мазнини, 5 г протеин, 2 г фибри |
Необходими продукти
За чашките за тарталетите:
- 240 г бадемово брашно
- 60 г еритритол еритритол, смлян на пудра
- 5 с. л. разтопено краве масло Гхи
- ¼ ч. л. сол
- кокосово масло за намазняване на формичкитe
За маскарпоне крема в нашата рецепта за тарталети:
- 200 г сирене маскарпоне
- 2 с. л. eритритол, смлян на пудра
- 1/3 ч. ч. заквасена сметана
- 1 ч. л. стевиола ванилия
- ½ ч. л. изстискан сок от лимон
За украса:
- 3 ягоди, разполовени
- 6 боровинки
- 6 къпини
- 6 малини
Приготвяне на чашките за тарталети
- Загряваме фурната на 175°C. Намазваме с кокосово масло формичките за тарталети.
- В купа смесваме бадемовото брашно, маслото, солта и еритритола. Миксираме до хомогенност.
- Разделяме полученото тесто в шестте формички и притискаме добре, така че да обхванем стените. Правим дупки с вилица на дъното на тестото. Печем 8-10 минути, докато тестото стане златисто. Изваждаме от фурната и охлаждаме.
Приготвяне на крема от маскарпоне
- Разбиваме маскарпонето с еритритола на прах с миксер, около 2 минути, на ниска скорост. Бавно добавяме сметаната, като не спираме да разбиваме.
- След това увеличаваме скоростта и разбиваме от 30 до 60 секунди, докато сместа се сгъсти. Ключови тук са ниската скорост, стайната температура на маскарпонето и много прецизност. Добавете сока от лимон и стевиолата с ванилия.
- Напълнете тарталетите с крема и украсете с плодовете.
По желание добавете ментово листо за финален щрих. За още вдъхновения препоръчваме нашата кулинарна книга в 2 части „Кето фантазии„.
Интересни факти за продуктите в рецептата
Една от основните съставки на италианския десерт тирамису – маскарпонето, се използва широко в сладкарската индустрия. Маскарпоне произлиза от района между Лоди и Абиатеграсо в Лобмардия, Италия, вероятно към края на 16 в., началото на 17 в.
Думата mascarpa вероятно идва от млечен продукт, приготвян от суроватка от стракино (кремообразно десертно сирене). Или от mascarpia, дума на местния диалект за рикота.
Бери плодовете са чудесни за десерти и украсата им – те са нисковъглехидратни и подходящи за всяко кето изкушение.
Съдържанието на въглехидрати в 100 г е следното:
- Малини – 11,94 г
- Къпини – 9,61 г
- Ягоди – 7,68 г
Още от здравословната ни кухня
Вижте как да си приготвите кето сладолед в нашия кулинарен блог.
Ако тази рецепта за тарталети ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и слънчево лято!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Хапването на този десерт не се влияе от сезоните, затова днес приготвяме една страхотна кето шоколадова торта с
Малки вкусни хапки при чието приготвяне можете да се развихрите в опциите за декорация или пълнеж – нисковъглехидратни
Рецептата за ореховки е една от най-семплите, които познаваме – белтъци, орехи и пудра захар (в нашия случай