Ако ви се хапва нещо малко и вкусно в неделния ден – спретнете си бърза рецепта за тарталети с крем маскарпоне. Тези нисковъглехидратни изкушения са чудесни за лятното меню, освежаващи са и можете да ги носите със себе си дори на плажа. Нека видим какво ще ни бъде необходимо за приготвянето им.

 

С какво да се снабдим за начало?

Нужни са ни 6 формички за тарталети.

 

Необходими продукти за:

 

Рецепта за гофрети. Готвене на сладкиш с бадемово брашно. Може да бъде използване и в кето рецепти за козунаци. Рецепта за тарталети.

 

Чашки за тарталетите:

  • 2 и ¼ ч. ч. бадемово брашно
  • ¼ ч. ч. стевиола на прах
  • 5 с. л. разтопено краве масло Гхи
  • ¼ ч. л. сол
  • кокосово масло за намазняване на формичките

 

За маскарпоне крема в нашата рецепта за тарталети:

  • 200 г сирене маскарпоне
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 1/3 ч. ч. заквасена сметана
  • 1 ч. л. стевиола ванилия
  • ½ ч. л. изстискан сок от лимон

 

Една от основните съставки на италианския десерт тирамису, маскарпонето се използва широко в сладкарската индустрия.

Маскарпоне произлиза от района между Лоди и Абиатеграсо в Лобмардия, Италия, вероятно към края на 16 в., началото на 17 в. Думата mascarpa вероятно идва от млечен продукт, приготвян от суроватка от стракино (кремообразно десертно сирене). Или от mascarpia, дума на местния диалект за рикота.

За украса:

  • Малини, къпини, ягоди, френско грозде
  • По желание – пресни ментови листенца

Бери плодовете са чудесни за десерти и украсата им – те са нисковъглехидратни и подходящи за всяко кето изкушение.

Съдържанието на въглехидрати в 100 г е следното:

Малини – 11,94 г

Къпини – 9,61 г

Ягоди – 7,68 г

 

Приготвяне на чашките за тарталети:

  1. Загряваме фурната на 175°C. Намазваме с кокосово масло формичките за тарталети.
  2. В купа смесваме бадемовото брашно, маслото, солта и стевиолата. Миксираме до хомогенност.
  3. Разделяме полученото тесто в шестте формички и притискаме добре, така че да обхванем стените. Правим дупки с вилица на дъното на тестото. Печем 8-10 минути, докато тестото стане златисто. Изваждаме от фурната и охлаждаме.

Приготвяне на крема от маскарпоне:

  1. Разбиваме маскарпонето със стевиолата на прах с миксер, около 2 минути, на ниска скорост. Бавно добавяме сметаната, като не спираме да разбиваме.
  2. След това увеличаваме скоростта и разбиваме от 30 до 60 секунди, докато сместа се сгъсти. Ключови тук са ниската скорост, стайната температура на маскарпонето и много прецизност. Добавете сока от лимон и стевиолата с ванилия.
  3. Напълнете тарталетите с крема и украсете с плодовете. По желание добавете ментово листо за финален щрих.

 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Рецепта за тарталети.

Вижте как да си приготвите кето сладолед в нашия кулинарен блог.

 

Ако тази рецепта за тарталети ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!