Рецепта за тарталети – без захар, с крем маскарпоне

Обновена: 21.11.2024|
Нисковъглехидратни храни. Кето тарталети. Храни афродизиаци.

Ако ви се хапва нещо малко и вкусно – спретнете си бърза рецепта за тарталети с крем маскарпоне. Тези нисковъглехидратни изкушения са чудесни за лятното меню, освежаващи са и можете да ги носите със себе си дори на плажа. Нека видим какво ще ни бъде необходимо за приготвянето им.

 

Рецепта за кето тарталети с крем маскарпоне

С какво да се снабдим за начало? Нужни са ни 6 формички за тарталети.

 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
45 минути 6 5 г нетни въглехидрати, 237 калории, 22 г мазнини, 5 г протеин, 2 г фибри

Необходими продукти

За чашките за тарталетите:

  • 240 г бадемово брашно
  • 60 г еритритол еритритол, смлян на пудра
  • 5 с. л. разтопено краве масло Гхи
  • ¼ ч. л. сол
  • кокосово масло за намазняване на формичкитe

За маскарпоне крема в нашата рецепта за тарталети:

  • 200 г сирене маскарпоне
  • 2 с. л. eритритол, смлян на пудра
  • 1/3 ч. ч. заквасена сметана
  • 1 ч. л. стевиола ванилия
  • ½ ч. л. изстискан сок от лимон

За украса:

  • 3 ягоди, разполовени
  • 6 боровинки
  • 6 къпини
  • 6 малини

 

Приготвяне на чашките за тарталети

 

Рецепта за гофрети. Готвене на сладкиш с бадемово брашно. Може да бъде използване и в кето рецепти за козунаци. Рецепта за тарталети.

 

  1. Загряваме фурната на 175°C. Намазваме с кокосово масло формичките за тарталети.
  2. В купа смесваме бадемовото брашно, маслото, солта и еритритола. Миксираме до хомогенност.
  3. Разделяме полученото тесто в шестте формички и притискаме добре, така че да обхванем стените. Правим дупки с вилица на дъното на тестото. Печем 8-10 минути, докато тестото стане златисто. Изваждаме от фурната и охлаждаме.

Приготвяне на крема от маскарпоне

  1. Разбиваме маскарпонето с еритритола на прах с миксер, около 2 минути, на ниска скорост. Бавно добавяме сметаната, като не спираме да разбиваме.
  2. След това увеличаваме скоростта и разбиваме от 30 до 60 секунди, докато сместа се сгъсти. Ключови тук са ниската скорост, стайната температура на маскарпонето и много прецизност. Добавете сока от лимон и стевиолата с ванилия.
  3. Напълнете тарталетите с крема и украсете с плодовете.

По желание добавете ментово листо за финален щрих. За още вдъхновения препоръчваме нашата кулинарна книга в 2 части „Кето фантазии„.

 

Интересни факти за продуктите в рецептата

Една от основните съставки на италианския десерт тирамису – маскарпонето, се използва широко в сладкарската индустрия. Маскарпоне произлиза от района между Лоди и Абиатеграсо в Лобмардия, Италия, вероятно към края на 16 в., началото на 17 в.

Думата mascarpa вероятно идва от млечен продукт, приготвян от суроватка от стракино (кремообразно десертно сирене). Или от mascarpia, дума на местния диалект за рикота.

Бери плодовете са чудесни за десерти и украсата им – те са нисковъглехидратни и подходящи за всяко кето изкушение.

Съдържанието на въглехидрати в 100 г е следното:

  • Малини – 11,94 г
  • Къпини – 9,61 г
  • Ягоди – 7,68 г

 

Още от здравословната ни кухня

 

Рецепта за тарталети.

Вижте как да си приготвите кето сладолед в нашия кулинарен блог.

 

Ако тази рецепта за тарталети ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

018ba040926593a000cf2942d4d3f99a7e39bc22a776b127615554aa7ed1089f?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар