Омлет – 3 нисковъглехидратни рецепти
Съществуват няколко различни начина за приготвянето на омлет. И въпреки че всички те са почти еднакви изглежда, че се различават в зависимост от използваните съставки и технологията на приготвяне.
Представяме ви 3 лесни и нисковъглехидратни рецепти за ароматен омлет с бекон и гъби, апетитен и засищащ омлет със сирене и изискана рецепта за вкусен френски омлет.
Кето омлет с бекон и гъби
Комбинацията от гъби с хрупкав бекон, сотирани в зехтин или краве масло, сама по себе си е в красив синхрон. Букетът от аромати, който се носи, ще събуди всички вкусови рецептори и възбуди апетита дори на най-злоядите. Представяме ви рецепта за омлет с бекон и гъби в кето стил.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
15 минути | 1 | 3 г нетни въглехидрати, 46 г мазнини, 30 г протеин и 552 калории |
Необходими продукти:
- 2 яйца
- щипка сол
- 60 г бекон
- 4 малки гъби печурки
- 1 ч. л. краве масло Гхи
- 30 г сирене чедър/краве сирене/пармезан/друго
- 1 с. л. див лук
Как се прави омлет с гъби и бекон с нисковъглехидратни съставки?
- Чукнете яйцата в малка купичка, посолете и разбийте с вилица или телена бъркалка.
- Нарежете бекона на кубчета, а гъбите на филийки.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. Сотирайте бекона и гъбите, докато беконът стане хрупкав и гъбите омекнат. Прехвърлете в чинийка и почистете тигана.
- Загрейте маслото Гхи в тиган на умерен огън. Изсипете разбитите яйца и наклонете тигана, така че сместа да се разпредели равномерно. Оставете да се запече за 2-3 минути или докато започне да се сготвя.
- Сложете отгоре сотираните гъби и бекон, настърганото сирене чедър (краве сирене, пармезан или друго) и наситнен див лук.
- Внимателно сгънете омлета на две и го плъзнете от тигана в чиния.
- Поднесете със зеленчукова салата.
Кето омлет със сирене
Имате сирене, яйца и краве масло? Чудите се какво да приготвите за бързо хапване, което да е питателно, вкусно и да не изисква много усилия. Зарадвайте вкусовите си рецептори и заситете апетита си с това вкусно предложение.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
15 минути | 2 | 4 г нетни въглехидрати, 80 г мазнини, 40 г протеин и 895 калории |
Необходими продукти:
- 85 г краве масло Гхи/кокосово масло
- 6 яйца
- 200 г сирене чедър
- сол и черен пипер на вкус
Как се прави омлет със сирене в кето стил?
- Чукнете яйцата в купа и ги разбийте до получаване на гладка и леко пенлива консистенция.
- Добавете половината от настърганото сирене и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разтопете маслото Гхи в горещ тиган. Изсипете яйчената смес и я оставете да се запече за няколко минути.
- Намалете температурата на котлона и продължете да печете, докато яйчената смес почти се сготви, след което добавете натрошеното сирене чедър.
- Внимателно сгънете на две и сервирайте в чиния.
- Подправете нисковъглехидратния омлет с пресни билки или нарязани зеленчуци.
- Не се колебайте да замените кравето масло с кокосово масло, за да придадете на ястието по-различен вкус.
Кето рецепта за френски омлет
Решихме да ви представим и френски, по-изискан стил на приготвянето на омлет. Необходими са само няколко съставки: яйца, масло, сметана, сол, черен пипер и пресни билки.
Може да добавите по желание сирене или месо, ако искате да наблегнете на протеините. Въпреки че рецептата за френски омлет е лесна, методът на приготвяне може да изисква малко практически умения.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 жълтък
- 1 с. л. готварска сметана
- 1 с. л. пресен магданоз
- 1 ½ с. л. краве масло, меко и нарязано на кубчета/масло Гхи
- ½ ч. л. морска сол
- ¼ ч. л. черен пипер
Как се приготвям френски омлет в кето стил?
- Чукнете в купа яйцата и жълтъка.
- Добавете готварската сметана, солта, черния пипер, наситнения магданоз и 1 с. л. краве масло към яйчената смес. Разбъркайте всички съставки, докато се смесят добре, след което оставете сместа настрана за 15 минути.
- Загрейте останалата ½ с. л. краве масло в тиган с незалепващо покритие на слаб огън. Изсипете яйчената смес и с помощта на шпатула непрекъснато разбърквайте, като избутвате от дъното и отстрани сместа.
- След като се запече, покрийте с капак и оставете да престои настрана за 1-2 минути.
- Започвайки от единия край, с помощта на шпатула бавно навийте на две и сервирайте в чиния.
- Поднесете омлета със зелена салата, пресни билки, резени домат, маслини или друго, по избор.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2“.
Още от здравословната ни кухня
Ако тези рецепти за кето омлет, подходящи за кето диета, са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Денвърски омлет е класическа американска закуска, която първоначално се е сервирала върху хляб.
Някога опитвали ли сте японски омлет тамагояки? Ако не сте, силно ви препоръчваме това лесно и здравословно ястие,
Днес сме на италианска вълна и решихме да ви отведем в тази слънчева държава, известна с вкусната храна,
11 Коментара
Здравейте. Искам да направя фокача, но нямам микровълнова печка. Как да разтопя моцарелата и сиренето крема?
Здравейте, можете на водна баня да направите тази стъпка. :)
Благодаря
Благодаря,много е вкусно
Благодаря!
Благодаря!
Плю
Благодаря
Благодаря
Благодаря ❤
Благодаряяааа
Благодаряяааа