Съществуват няколко различни начина за приготвянето на омлет. И въпреки че всички те са почти еднакви изглежда, че се различават в зависимост от използваните съставки и технологията на приготвяне.

Представяме ви 3 лесни и нисковъглехидратни рецепти за ароматен омлет с бекон и гъби, апетитен и засищащ омлет със сирене и изискана рецепта за вкусен френски омлет.

Кето омлет с бекон и гъби

Комбинацията от гъби с хрупкав бекон, сотирани в зехтин или краве масло, сама по себе си е в красив синхрон. Букетът от аромати, който се носи, ще събуди всички вкусови рецептори и възбуди апетита дори на най-злоядите. Представяме ви рецепта за омлет с бекон и гъби в кето стил.

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • Щипка сол
  • 60 г бекон
  • 4 малки гъби
  • 1 ч. л. зехтин екстра върджин (или краве масло Гхи)
  • 30 г сирене чедър (краве сирене, пармезан или друго)
  • 1 с. л. див лук

 

Как се прави омлет с гъби и бекон с нисковъглехидратни съставки?

  1. Чукнете яйцата в малка купичка, посолете и разбийте с вилица или телена бъркалка.
  2. Нарежете бекона на кубчета, а гъбите на филийки.
  3. Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. Сотирайте бекона и гъбите, докато беконът стане хрупкав и гъбите омекнат. Прехвърлете в чинийка и почистете тигана.
  4. Загрейте зехтин екстра върджин в тиган на умерен огън. Изсипете разбитите яйца и наклонете тигана, така че сместа да се разпредели равномерно. Оставете да се запече за 2-3 минути или докато започне да се сготвя.
  5. Сложете отгоре сотираните гъби и бекон, настърганото сирене чедър (краве сирене, пармезан или друго) и наситнен див лук.
  6. Внимателно сгънете омлета на две и го плъзнете от тигана в чиния.
  7. Поднесете със зеленчукова салата.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Кето омлет със сирене

Имате сирене, яйца и краве масло? Чудите се какво да приготвите за бързо хапване, което да е питателно, вкусно и да не изисква много усилия. Зарадвайте вкусовите си рецептори и заситете апетита си с това вкусно предложение.

Необходими продукти:

  • 85 г краве масло
  • 6 яйца
  • 200 г сирене чедър
  • Сол и черен пипер на вкус

Как се прави омлет със сирене в кето стил?

  1. Чукнете яйцата в купа и ги разбийте до получаване на гладка и леко пенлива консистенция. Добавете половината от настърганото сирене и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  2. Разтопете кравето масло в горещ тиган. Изсипете яйчената смес и я оставете да се запече за няколко минути.
  3. Намалете температурата на котлона и продължете да печете, докато яйчената смес почти се сготви, след което добавете натрошеното сирене чедър.
  4. Внимателно сгънете на две и сервирайте в чиния.
  5. Подправете нисковъглехидратния омлет с пресни билки или нарязани зеленчуци.
  6. Не се колебайте да замените кравето масло със зехтин или кокосово масло, за да придадете на ястието по-различен вкус.

 

Кето рецепта за френски омлет

Решихме да ви представим и френски, по-изискан стил на приготвянето на омлет. Необходими са само няколко съставки: яйца, масло, сметана, сол, черен пипер и пресни билки. Може да добавите по желание сирене или месо, ако искате да наблегнете на протеините. Въпреки че рецептата за френски омлет е лесна, методът на приготвяне може да изисква малко практически умения.

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1 жълтък
  • 1 с. л. готварска сметана
  • 1 с. л. пресен магданоз
  • 1 ½ с. л. краве масло (меко и нарязано на кубчета)
  • ½ ч. л. морска сол
  • ¼ ч. л. черен пипер

Как се приготвям френски омлет в кето стил?

  1. Чукнете в купа яйцата и жълтъка.
  2. Добавете готварската сметана, солта, черния пипер, наситнения магданоз и 1 с. л. краве масло към яйчената смес. Разбъркайте всички съставки, докато се смесят добре, след което оставете сместа настрана за 15 минути.
  3. Загрейте останалата ½ с. л. краве масло в тиган с незалепващо покритие на слаб огън. Изсипете яйчената смес и с помощта на шпатула непрекъснато разбърквайте, като избутвате от дъното и отстрани сместа.
  4. След като се запече, покрийте с капак и оставете да престои настрана за 1-2 минути.
  5. Започвайки от единия край, с помощта на шпатула бавно навийте на две и сервирайте в чиния.
  6. Поднесете омлета със зелена салата, пресни билки, резени домат, маслини или друго, по избор.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Омлет. Кето фокача със зехтин и маслини.

Поднесете омлета с вкусна кето фокача със зехтин, розмарин и маслини.

 

Ако тези рецепти за кето омлети са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!