Магданозени кюфтенца в кето вариант + „каубойски“ сос и салата с чедър

Обновена: 20.06.2024|
Кето магданозени кюфтенца.

Днес си приготвяме едно леко хапване, заредено с полезни съставки и нисковъглехидратно – кето магданозени кюфтенца с каубойски сос и свежа салата с чедър. Богата на аромати, тази комбинация ще ви засити и ще влезе във вашето редовно кето меню.

Започваме с приготвянето на кюфтенцата.

 

Рецепта за магданозени кето кюфтенца с печурки

В едно кюфтенце се съдържат около 2 г въглехидрати.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в порция
40 минути 4 (по 4 кюфтенца) 8 г

Необходими продукти:

  • 4 с. л. зехтин
  • 300 г гъби печурки
  • 1 с. л. чесън на прах
  • 1 връзка пресен лук
  • 150 г смлени орехи
  • 2 връзки пресен магданоз
  • 4 с. л. кокосово брашно
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 1 с. л. хуск
  • 2 ч. л. сол
  • 1 ч. л. сушен риган

 

 

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Загрейте в тиган половината от зехтина. Добавете нарязаните печурки, чесън на прах, нарязания зелен лук, смлените орехи и наситнения магданоз. Сотирайте, докато гъбите омекнат.
  3. Преместете сотираните зеленчуци в блендер, добавете кокосовото брашно, доматеното пюре, хуска, солта и ригана. Пасирайте и преместете сместа в купа.
  4. Загрейте останалата част от зехтина в тиган. С ръце оформете кюфтенцата – от сместа трябва да получите около 15-17 броя.
  5. Запържете ги на тигана за около 5 минути, като ги въртите с шпатула.
  6. Преместете ги върху хартия за печене и ги сложете в предварително загрятата фурна за около 15 минути.
  7. Вашите магданозени кюфтенца трябва да са кафеникави и хрупкави отвън.

Можете да ги направите и с панировка от яйце със смесени хуск и бадемово брашно.

Вижте също:

Следва рецептата за соса към вашите кето магданозени кюфтенца.

 

Рецепта за сос „Каубой“

 

Кето магданозени кюфтенца с каубойски сос.

 

Необходими продукти:

  • 200 г краве масло
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 с. л. чесън на прах
  • 2 с. л. горчица
  • 2-3 стръка магданоз
  • Няколко стръка див лук
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 1 ч. л. хрян (по желание, придава пикантен вкус)
  • 1 ч. л. сушена мащерка
  • 1 ч. л. червен пипер
  • Пипер на вкус
  • Щипка лют чили пипер
  • 2 с. л. сметана за готвене

Приготвяне:

  1. Разтопете маслото на средна температура в по-малък съд. Добавете към него всички съставки, без сметаната. Бъркайте, докато се освободят ароматите и омекнат лука и магданоза.
  2. Преди да сервирате, добавете сметаната и бъркайте, докато сосът се сгъсти. Можете да използвате и блендер за целта.

Ако сосът ви не се сгъстява, можете да приложите техниката, както при приготвянето на домашна майонеза. Чукнете едно яйце в по-тесен и висок съд (буркан или др.) и докато пасирате яйцето с една ръка, с другата наливайте бавно соса на тънка струя.

Каубойският сос е изключително подходящ и за фланк стек, пиле терияки или свинска пържола.

 

Защо добавихме хрян в соса?

Добавянето на хрян към ястията им придава приятна пикантност. Сушеният корен се използва като силно възбуждащо средство за храносмилателното система.

Изключително богат е на витамин С, калий, калций, натрий, сяра, фосфор и други микроелементи.

От корена на хряна също може да се направи и компрес за успокояване на симптомите на артрит или дерматити.

 

Вегетарианска кето салата с чедър и чери домати

Магданозени кюфтенца кето. Морски рецепти. Как да отслабваме лесно. Висок холестерол.

Необходими продукти:

  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 2 с. л. майонеза (за предпочитане – домашна)
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • ½ ч. л. лук на прах
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 3 сварени яйца
  • 100 г сирене чедър
  • 1 маруля
  • 10-15 бр чери доматчета
  • 1 краставица
  • 1 с. л. горчица

Приготвяне:

  1. Първо пригответе дресинга. Смесете заквасената сметана, майонезата, сухите подправки и наситнения магданоз.
  2. Накъсайте с ръце марулята и я поставете в купа. Нарежете яйцата, чери доматчетата, чедъра и краставицата на кубчета. Наредете ги по ваш вкус върху марулята. В средата сложете горчицата.
  3. Залейте с дресинга при сервиране.

Предложения за традиционни салати ще откриете в раздела „Кето рецепти“ в нашия блог.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Магданозени кюфтенца в кето вариант.

Ако пък ви се хапва супа, вижте рецептата за нисковъглехидратна супа топчета в два варианта.

 

Ако това предложение за кето магданозени кюфтенца със сос и свежа салата ви е харесало, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар