Свински ребра с кисело зеле

Обновена: 11.03.2024|
Свински ребра с кисело зеле.

Днес даваме предложение за една елементарна и същевременно питателна рецепта – свински ребра с кисело зеле. Чудесна комбинация от протеин с пробиотичен продукт, ястието е нисковъглехидратно и подходящо за кето режим.

С два основни продукта и малко повече време – ето как да си го приготвите и вие.

 

Рецепта за свински ребра с кисело зеле

Рецептата за свински ребра с кисело зеле отнема малко повече време за приготвяне, но ви уверяваме, че си заслужава всяка минута, която ще отделите. Ястието е изключително вкусно и питателно.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в една порция
3 часа и 10 минути 6 3 г въглехидрати, 43 г протеин, 31 г мазнини, 2 г фибри, 474 калории

Необходими продукти:

  • 900 г свински ребра
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 500 г кисело зеле
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне на рецептата за свински ребра с кисело зеле:

  1. Загрейте фурната на 150 градуса.
  2. Нарежете ребрата на порции по две. В широк тиган загрейте маслото Гхи на средна температура. Поръсете ребрата с малко сол и черен пипер и ги поставете с тлъстата част надолу.
  3. Запечатайте ги от двете страни до златисто.
  4. Извадете ребрата и сложете в мазнината киселото зеле, като разбъркате добре за 1-2 минути.
  5. В тавичка наредете ред свински ребра, ред кисело зеле. Ако има останала мазнина в тигана, добавете и нея.
  6. Покрийте с алуминиево фолио съда и гответе около 3 часа, като към третия час отстранете фолиото.
  7. Поднесете ароматните свински ребра с кисело зеле на трапезата.

Това ястие става още по-вкусно, сготвено в глинен гювеч. Важно е да не забравяте, че гювечът се слага в студена фурна и след това се загрява. Предварително загрятата фурна може да доведе до спукване на съда.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Няколко кулинарни съвета:

  1. Добавете зеленчуци по желание към рецептата за свински ребра с кисело зеле. Имайте предвид обаче, че те ще добавят въглехидрати в ястието, и трябва да пресметнете това в порциите си.
  2. Ако разполагате с гювеч, добавете различни меса в рецептата пилешко, домашна наденица или сланина. Подобна е рецептата за капама, която се прави със сарми или се добавя ориз към ястието, но тъй като той е високовъглехидратен, го избягваме.

 

Други подобни рецепти в кулинарния ни блог:

Всяка седмица публикуваме нови кето рецепти – следи редовно кулинарната ни секция за интересни и неустоими предложения.

 

Защо киселото зеле е здравословно?

 

Свински ребра с кисело зеле. Кето храни за зимата. Витамин К2.

 

Киселото зеле е ферментирало зеле, което произвежда полезни за червата пробиотици. Много учени вярват, че голям процент от нашия имунитет се намира в храносмилателния ни тракт и се управлява от добри бактерии.

С богатия си пробиотичен профил киселото зеле подхранва нашата чревна лигавица именно с тези добри бактерии.

То е невероятно питателно и здравословно. Освен пробиотични бактерии, осигурява и витамин К2 – едно от най-важните хранителни вещества за дългосрочното здраве на костите поради способността му да подпомага свързването на калций и други минерали в костния матрикс.

Яденето на кисело зеле укрепва имунната система, подобрява храносмилането и намалява риска от някои заболявания. Важна част е и от диетите за сваляне на килограми.

Освен това киселото зеле е топ кето храна за зимата.

 

Как да се възползвате от здравословните ползи на киселото зеле?

Много здравни експерти вярват, че най-добрата форма на кисело зеле е натуралната. За съжаление процесът на топлинна обработка при рецептата за свински ребра с кисело зеле унищожава много от здравословните бактерии.

За да се възползвате от подобряването на имунната функция, като ядете кисело зеле, най-добрият начин да постигнете това е да консумирате 2 супени лъжици необработено кисело зеле дневно.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето хляб. Свински ребра с кисело зеле.

Добавете към всяка порция резен безглутенов хляб с кокосово брашно, който съдържа около 1 г въглехидрати в парче.

 

Ако тази рецепта за свински ребра с кисело зеле ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар