Сочните пържоли на скара са винаги подходящо бързо решение за сервиране на празничен обяд или вечеря за цялото семейство.

Днес приготвяме две нисковъглехидратни рецепти за свински пържоли. Овкусяваме ги с ароматни билки и изпичаме на грил скара, така че да станат толкова сочни и крехки и да събудят апетита ни.

Поднесете с гарнитура от пресни или гриловани зеленчуци и им се насладете на воля, тъй като са напълно подходящи за вашия кето режим.

Пържоли на скара с чесново масло и гъби

Апетитни свински пържоли с богат вкус и сочна текстура. Поднесени с ароматни гъби, увити във фолио и изпечени на скара.

Рецептата е за 4 порции, всяка от които съдържа 1,1 г въглехидрати, 21,7 г мазнини, 23,5 г протеин и 292 калории.

Време за приготвяне: 25 минути

Необходими продукти:

  • 450 г свински пържоли (стек от контрафиле)
  • 4 ч. л. краве масло Гхи, на стайна температура
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • Сол и черен пипер на вкус

 

За гъбите:

  • 250 г гъби печурки
  • 2 ч. л. краве масло Гхи, разтопено
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Свинските пържоли

  1. Загрейте предварително скарата на висока температура.
  2. Подсушете свинските пържоли с хартиена кърпа.
  3. В малка купа смесете разтопеното краве масло и чесъна на прах. Разбъркайте сместа и намажете пържолите от едната страна с чесновото масло, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Когато скарата е достатъчно загряла, поставете пържолите върху нея с овкусената част върху загрятата повърхност. Гответе 4-5 минути или до желаната готовност.
  5. След това разпределете останалата чеснова смес от горната страна на пържолите, обърнете ги и печете до желаната готовност.
  6. Свалете пържолите от грила, покрийте с фолио и оставете настрана, докато приготвите гъбите.

Гъбите

  1. Смесете в купа нарязаните на филийки гъби печурки с разтопеното краве масло Гхи, чесъна на прах и щипка сол. Може да ги овкусите с подправки по ваш вкус.
  2. Поставете два слоя фолио един върху друг и сложете овкусените гъби в центъра. Увийте плътно фолиото нагоре така че да ги затворите хубаво.
  3. Изпечете гъбите във фолио върху загрятата скара за около 5 минути, след което обърнете и печете за още 4-5 минути или докато омекнат.

Поднесете сочните пържоли на скара с ароматните гъби. По желание гарнирайте с нисковъглехидратна салата.

 

Съвети за изпичане на свински пържоли на скара

  • Печете от 3 до 5 минути за мидиъм реър (medium rear) и достигане на температура 57 градуса във вътрешността на месото.
  • Изпечете от 5 до 7 минути за мидиъм (medium) и температура 60 градуса във вътрешността на пържолата.
  • Печете от 8 до 10 минути за мидиъм уел (medium-well) и достигане на 65 градуса във вътрешността на свинските пържоли.

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Свински пържоли на скара с билково масло

Нисковъглехидратни свински пържоли на скара, ухаещи приятно на букет от ароматни подправки. Поднесени с гарнитура от свежа зелена салата. Воала! Имате готов обяд или вечеря за нула време.

Рецептата е за 2 порции, всяка от които съдържа 4 г въглехидрати, 48 г мазнини, 46 г протеин и 648 калории.

Време за приготвяне: 15 минути

Необходими продукти:

  • 2 свински пържоли
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 ч. л. чесън на прах
  • 2 клончета прясна мащерка, наситнени
  • ½ ч. л. пресен розмарин, наситнен

Начин на приготвяне:

  1. Подсушете свинските пържоли с хартиена кърпа.
  2. Включете скарата да загрее.
  3. Загрейте тиган и разтопете кравето масло. Добавете чесъна на прах и пресните билки – мащерката и розмарина (или други по ваш вкус). Разбъркайте, докато си пуснат ароматите, след което премахнете тигана от котлона.
  4. Овкусете свинските пържоли с билковото масло, сол и черен пипер на вкус.
  5. Внимателно поставете овкусените пържоли върху загрятата скара (или в намазнен със зехтин екстра върджин тиган). Изпечете за около 3 до 10 минути на страна, според предпочитанията ви.
  6. След това обърнете пържолите и продължете да печете, докато станат сочни и от двете страни.
  7. Прехвърлете изпеченото месо върху дъска за рязане, покрийте с фолио и оставете да починат за 5 минути, преди да ги нарежите.
  8. Сервирайте сочните свински пържоли на скара с гарнитура от сотирани гъби или печени аспержи по желание.

 

Идеи за гарнитури за сервиране със свински пържоли на скара:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Пържоли на скара. Кето бадемова торта.

Подсладете се с кето бадемова торта с рикота, която не съдържа захар и глутен.

 

Ако рецептите за сочни свински пържоли на скара са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!