Сочни свински ребра с барбекю сос

Обновена: 29.03.2024|
Свински ребра.

Всички имаме нужда от апетитна рецепта за свински ребра в арсенала си. Поднесете тези неустоимо вкусни ребра на гостите и семейството си и ще станете любимият им готвач завинаги.

 

Сочни свински ребра с барбекю сос

Пикантни, сочни, ароматни и много вкусни свински ребра, изпечени на барбекю. Поднесете със свежа зеленчукова салата.

Време за приготвяне: Порции Хранителен състав в 1 порция
1 час и 40 минути 4 6 г нетни въглехидрати, 81 г мазнини, 55 г протеин и 1000 калории

Необходими продукти:

  • 60 г дижонска горчица
  • 2 с. л. ябълков оцет
  • 1,4 кг свински ребра
  • 56 г червен пипер
  • ½ с. л. чили на прах
  • 1 ½ с. л. чесън на прах
  • 2 ч. л. смлян кимион
  • 2 ч. л. лук на прах
  • 1 ½ с. л. смлян черен пипер
  • 2 с. л. сол
  • 2 с. л. краве масло Гхи (по желение)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте барбекюто за 20-30 минути на средно силен огън със затворен капак.
  2. Смесете в купа горчицата и оцета. Овкусете ребрата от всички страни със сместа.
  3. В друга купа изсипете всички сухи подправки, разбъркайте и овкусете ребрата с тях, като разтривате от всички страни, докато се покрият добре. Запазете малко от микса подправки за по-късно.
  4. Поставете ребрата върху голямо парче алуминиево фолио с лъскавата страна нагоре. Ако ребрата не са много мазни, може да добавите малко краве масло Гхи върху тях.
  5. Увийте много добре с фолио ребърцата от всички страни.
  6. Сложете ги да се пекат в сгорещеното барбекю за 1 час, като затворите капака. Обръщайте на всеки 20 минути, за да се изпекат равномерно.
  7. Когато ребрата се изпекат, извадете ги и увеличете температурата на барбекюто.
  8. Премахнете алуминиевото фолио от месото, прехвърлете върху дъска за рязане и овкусете с микса подправки отново. Поставете обратно в барбекюто и затворете капака.
  9. Изпечете за още 2-5 минути, ако ребрата са вече хрупкави, или за 10 минути, ако има нужда още да придобият приятна коричка.
  10. Извадете сочните и ароматни ребърца, оставете ги да се охладят за 5-10 минути, преди да ги сервирате.
keto 02
keto banner site 01
keto 02
keto banner site 01

Съвети:

  • Ако обичате пикантните ястия, не се колебайте да добавите още чили на прах или на люспи към ароматния микс подправки.
  • Ако не разполагате с барбекю, сгответе ребрата на скара или във фурната.

 

Сочни свински ребра със салата от тиквички

Опушени, сочни, крехки, апетитно вкусни свински ребърца. Ароматът им е толкова засищащ, а текстурата толкова хрупкава и сочна. Възбудихме ли вече апетита ви?

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
6 часа и 20 минути 6 7 г нетни въглехидрати, 77 г мазнини, 38 г протеин и 886 калории

Необходими продукти:

За барбекю соса:

  • 3 с. л. краве масло Гхи
  • 1 с. л. доматено пюре без захар
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1 с. л. чили на прах
  • 2 ч. л. чесън на прах
  • 2 ч. л. семена от копър
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • ½ ч. л. лют пипер
  • 475 г консервирани цели домати без захар
  • 2 с. л. ябълков оцет
  • сол и черен пипер на вкус

За ребърцата:

 За салатата:

Свински ребра. Крем супа от тиквички. Рататуй. Лава кейк. Цели зелени тиквички в платняна торбичка на масата.

  • 650 г тиквички
  • 1 с. л. краве масло Гхи/екстра върджин зехтин
  • 85 г стръкове целина, нарязани на тънко
  • 55 г пресен лук, наситнен
  • 2 с. л. див лук/пресен лук, наситнен
  • 120 г домашна кето майонеза
  • ½ с. л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус

Специално оборудване:

  • уред за бавно готвене
  • потопяем блендер

Начин на приготвяне:

Барбекю соса:

  1. Загрейте кравето масло Гхи в тенджера. Изсипете доматеното пюре, добавете лука на прах и гответе на средно силен огън.
  2. Изсипете няколко супени лъжици вода и оставете сместа да къкри за 10-15 минути.
  3. Добавете подправките, целите домати от консерва и оцета. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Оставете сместа да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри за още 15-20 минути.
  5. Пасирайте до гладкост соса с потапящ се блендер и го оставете да изстине.
  6. Ако искате по-гъст сос, оставете го да къкри за по-дълго време до достигане на желаната консистенция, но не забравяйте да разбърквате често.

Ребрата:

I начин за сготвяне на ребърцата (в уред за бавно готвене и във фурна):

  1. Посолете ребрата от двете страни и ги сложете в уред за бавно готвене.
  2. Изсипете половината от барбекю соса в уреда и гответе за 6-8 часа на слаб огън. Съхранете другата половина от соса в хладилник.
  3. Извадете ребрата от уреда и ги оставете да изстинат.
  4. Изпечете месото след това на скара или във фурна на най-горния рафт, за да придобият приятна хрупкава коричка. Печете около 15 минути, като ги обърнете след 7-8 минути, за да станат хрупкави от двете страни.

II начин за сготвяне на ребърцата (сварени и изпечени във фурна):

  1. Ако не разполагате с уред за бавно готвене, не се притеснявайте.
  2. Сварете ребрата вместо това в тенджера с подсолена вода.
  3. Отстранете пяната от повърхността с решетъчна лъжица.
  4. Оставете да ври на бавен огън за 1,5-2 часа или докато омекнат ребрата.
  5. След това ги извадете от тенджерата и мариновайте в барбекю соса за няколко часа или за една нощ.
  6. Изпечете ребрата в загрята до 200 градуса фурна за 15 минути или до готовност, като ги обърнете поне веднъж, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Салатата:

  1. Обелете и нарежете тиквичката на кубчета с размери около 1,5 см. Ако е необходимо, отстранете семките предварително.
  2. Посолете и сложете кубчетата в гевгир за 5-10 минути, след което отцедете излишната вода.
  3. Задушете тиквичката в краве масло Гхи на средно силен огън до получаване на приятен златист цвят по краищата. Оставете настрана да изстине.
  4. Смесете в голяма купа тиквичката заедно с наситнените стръкове целина, пресен и див лук.
  5. Добавете домашната кето майонеза и горчицата. Подправете на вкус със сол и черен пипер и разбъркайте.

Салатата може да приготвите 1-2 дни предварително. Става още по-вкусна, ако я съхраните в хладилник, тъй като оставяте вкусовете да се смесят.

Сервирайте

  1. Сервирайте на трапезата сочните свински ребра със салатата от тиквички и заделения и охладен барбекю сос.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Свински ребра. Кето салати.

Поднесете сочните и ароматни свински ребра с хрупкава и свежа зеленчукова салата от нашите кето предложения.

 

Ако тези рецепти за кето свински ребра са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 29 март 2024 в 16:09 | Публикувана: 30 декември 2021 в 10:58 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф