Сочни свински ребра с барбекю сос
Всички имаме нужда от апетитна рецепта за свински ребра в арсенала си. Поднесете тези неустоимо вкусни ребра на гостите и семейството си и ще станете любимият им готвач завинаги.
Сочни свински ребра с барбекю сос
Пикантни, сочни, ароматни и много вкусни свински ребра, изпечени на барбекю. Поднесете със свежа зеленчукова салата.
Време за приготвяне: | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
1 час и 40 минути | 4 | 6 г нетни въглехидрати, 81 г мазнини, 55 г протеин и 1000 калории |
Необходими продукти:
- 60 г дижонска горчица
- 2 с. л. ябълков оцет
- 1,4 кг свински ребра
- 56 г червен пипер
- ½ с. л. чили на прах
- 1 ½ с. л. чесън на прах
- 2 ч. л. смлян кимион
- 2 ч. л. лук на прах
- 1 ½ с. л. смлян черен пипер
- 2 с. л. сол
- 2 с. л. краве масло Гхи (по желение)
Начин на приготвяне:
- Загрейте барбекюто за 20-30 минути на средно силен огън със затворен капак.
- Смесете в купа горчицата и оцета. Овкусете ребрата от всички страни със сместа.
- В друга купа изсипете всички сухи подправки, разбъркайте и овкусете ребрата с тях, като разтривате от всички страни, докато се покрият добре. Запазете малко от микса подправки за по-късно.
- Поставете ребрата върху голямо парче алуминиево фолио с лъскавата страна нагоре. Ако ребрата не са много мазни, може да добавите малко краве масло Гхи върху тях.
- Увийте много добре с фолио ребърцата от всички страни.
- Сложете ги да се пекат в сгорещеното барбекю за 1 час, като затворите капака. Обръщайте на всеки 20 минути, за да се изпекат равномерно.
- Когато ребрата се изпекат, извадете ги и увеличете температурата на барбекюто.
- Премахнете алуминиевото фолио от месото, прехвърлете върху дъска за рязане и овкусете с микса подправки отново. Поставете обратно в барбекюто и затворете капака.
- Изпечете за още 2-5 минути, ако ребрата са вече хрупкави, или за 10 минути, ако има нужда още да придобият приятна коричка.
- Извадете сочните и ароматни ребърца, оставете ги да се охладят за 5-10 минути, преди да ги сервирате.
Съвети:
- Ако обичате пикантните ястия, не се колебайте да добавите още чили на прах или на люспи към ароматния микс подправки.
- Ако не разполагате с барбекю, сгответе ребрата на скара или във фурната.
Сочни свински ребра със салата от тиквички
Опушени, сочни, крехки, апетитно вкусни свински ребърца. Ароматът им е толкова засищащ, а текстурата толкова хрупкава и сочна. Възбудихме ли вече апетита ви?
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
6 часа и 20 минути | 6 | 7 г нетни въглехидрати, 77 г мазнини, 38 г протеин и 886 калории |
Необходими продукти:
За барбекю соса:
- 3 с. л. краве масло Гхи
- 1 с. л. доматено пюре без захар
- 1 ч. л. лук на прах
- 1 с. л. чили на прах
- 2 ч. л. чесън на прах
- 2 ч. л. семена от копър
- 1 ч. л. смлян кимион
- ½ ч. л. лют пипер
- 475 г консервирани цели домати без захар
- 2 с. л. ябълков оцет
- сол и черен пипер на вкус
За ребърцата:
- 1,4 кг свински ребра
- 1 ч. л. сол
За салатата:
- 650 г тиквички
- 1 с. л. краве масло Гхи/екстра върджин зехтин
- 85 г стръкове целина, нарязани на тънко
- 55 г пресен лук, наситнен
- 2 с. л. див лук/пресен лук, наситнен
- 120 г домашна кето майонеза
- ½ с. л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Специално оборудване:
- уред за бавно готвене
- потопяем блендер
Начин на приготвяне:
Барбекю соса:
- Загрейте кравето масло Гхи в тенджера. Изсипете доматеното пюре, добавете лука на прах и гответе на средно силен огън.
- Изсипете няколко супени лъжици вода и оставете сместа да къкри за 10-15 минути.
- Добавете подправките, целите домати от консерва и оцета. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Оставете сместа да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри за още 15-20 минути.
- Пасирайте до гладкост соса с потапящ се блендер и го оставете да изстине.
- Ако искате по-гъст сос, оставете го да къкри за по-дълго време до достигане на желаната консистенция, но не забравяйте да разбърквате често.
Ребрата:
I начин за сготвяне на ребърцата (в уред за бавно готвене и във фурна):
- Посолете ребрата от двете страни и ги сложете в уред за бавно готвене.
- Изсипете половината от барбекю соса в уреда и гответе за 6-8 часа на слаб огън. Съхранете другата половина от соса в хладилник.
- Извадете ребрата от уреда и ги оставете да изстинат.
- Изпечете месото след това на скара или във фурна на най-горния рафт, за да придобият приятна хрупкава коричка. Печете около 15 минути, като ги обърнете след 7-8 минути, за да станат хрупкави от двете страни.
II начин за сготвяне на ребърцата (сварени и изпечени във фурна):
- Ако не разполагате с уред за бавно готвене, не се притеснявайте.
- Сварете ребрата вместо това в тенджера с подсолена вода.
- Отстранете пяната от повърхността с решетъчна лъжица.
- Оставете да ври на бавен огън за 1,5-2 часа или докато омекнат ребрата.
- След това ги извадете от тенджерата и мариновайте в барбекю соса за няколко часа или за една нощ.
- Изпечете ребрата в загрята до 200 градуса фурна за 15 минути или до готовност, като ги обърнете поне веднъж, за да се изпекат равномерно от всички страни.
Салатата:
- Обелете и нарежете тиквичката на кубчета с размери около 1,5 см. Ако е необходимо, отстранете семките предварително.
- Посолете и сложете кубчетата в гевгир за 5-10 минути, след което отцедете излишната вода.
- Задушете тиквичката в краве масло Гхи на средно силен огън до получаване на приятен златист цвят по краищата. Оставете настрана да изстине.
- Смесете в голяма купа тиквичката заедно с наситнените стръкове целина, пресен и див лук.
- Добавете домашната кето майонеза и горчицата. Подправете на вкус със сол и черен пипер и разбъркайте.
Салатата може да приготвите 1-2 дни предварително. Става още по-вкусна, ако я съхраните в хладилник, тъй като оставяте вкусовете да се смесят.
Сервирайте
- Сервирайте на трапезата сочните свински ребра със салатата от тиквички и заделения и охладен барбекю сос.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.
Още от здравословната ни кухня
Поднесете сочните и ароматни свински ребра с хрупкава и свежа зеленчукова салата от нашите кето предложения.
Ако тези рецепти за кето свински ребра са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Днес ще ви покажем как да си приговите 3 бързи гурме рецепти със свински скалопини в ароматни сосове. Освен че
Готвенето със свинско бонфиле е изключително бързо, затова ви предлагаме 3 рецепти, които да имате подръка за бърз
Ако търсите лесна, засищаща и много вкусна вечеря или пък обяд, тогава тези две рецепти за нисковъглехидратни свински