Свинско с гъби – 2 сочни кето рецепти

Днес сме в кухнята, за да приготвим свинско с гъби – засищащо и апетитно ястие за обяд или вечеря. Представяме ви две нисковъглехидратни рецепти за свинско с гъби в кремообразен сос и пълнено свинско филе с гъби и спанак.

Месото е богат източник на полезни хранителни вещества, особено на белтъчини. Гъбите са хранителни и засищащи, а спанакът е чудесен източници на калций, магнезий и други микроелементи, подпомагащи здравето ни.

 

Кето рецепта за кремообразно свинско с гъби

Пригответе си за обяд или вечеря свинско с гъби – вкусно и кремообразно ястие, което е с ниско съдържание на въглехидрати. Сметановият сос дава сочност и приятен вкус на свинските пържоли. Ястието се приготвя за по-малко от час.

Рецептата е за 4 порции, като всяка от тях съдържа 6,3 г въглехидрати.

Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли без кост
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 230 г гъби
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 240 г готварска сметана
  • 120 г сирене пармезан, настъргано
  • 1 ч. л. риган
  • Червен пипер на люспи
  • 100 г бейби спанак
  • Пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

  1. Овкусете свинските пържоли от двете страни със сол и черен пипер.
  2. В голям тиган на умерен огън загрейте зехтин екстра върджин. Запържете свинските пържоли до златисто от двете страни, след което ги прехвърлете в чиния. Запазете ги топли.
  3. Сложете нарязаните гъби в тигана и ги запържете, докато омекнат за около 5 минути. Овкусете с чесън на прах, разбъркайте и продължете да готвите още 1 минута.
  4. Излейте готварската сметана, добавете настъргания пармезан, ригана и червения пипер. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  5. Оставете соса да къкри и гответе, докато се сгъсти (за около 3 минути).
  6. Добавете бейби спанака и продължете да готвите, докато омекне (още 2 минути).
  7. Върнете свинските пържоли в тигана и гответе, докато се затоплят.
  8. Сервирайте вкусното ястие свинско с гъби като поръсите с пресен магданоз.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Пълнено свинско с гъби на фурна

Крехко свинско филе, пълно с ароматни запържени гъби в кремообразен сос от кокосов крем. Запържено на тиган и запечено до златисто във фурна. Това ястие е перфектно за един празничен обяд или вечеря.

Рецептата е за 4 порции, всяка от които съдържа около 2 г въглехидрати, 24 г мазнини и 37 г протеин.

Време за приготвяне: 30 минути.

Необходими продукти:

  • 450 г свинско филе
  • 5 парчета бекон
  • 100 г спанак
  • 120 г гъби
  • 60 гр кокосов крем
  • 4 с. л. краве масло Гхи или кокосово масло
  • Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220 градуса.
  2. Направете дълбок разрез по дължината на свинското филе така че да се получи пеперуда (не режете докрай). Отворете месото като книга.
  3. Обработете свинското месо с чукче, за да го направите по-тънко и крехко, подходящо за пълнене.
  4. Поставете резенчетата бекон върху крехкото месо, за да го покриете отгоре.
  5. Разтопете кравето масло Гхи и запържете гъбите за 2-3 минути, като разбърквате, за да не загорят.
  6. Добавете кокосовия крем и подправете на вкус.
  7. Прибавете спанака в тигана с гъбите и гответе, докато омекне.
  8. Изсипете сместа от спанак и гъби върху свинското месо и бекона. Навийте плътно на руло и закрепете с клечки за зъби или канап за готвене.
  9. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  10. Разтопете останалото краве масло Гхи в тиган на силен огън.
  11. Запържете месото за 1-2 минути на страна, след което поставете в загрятата фурна.
  12. Изпечете свинското месо за 20-25 минути или до готовност. Оставете за 4-5 минути да се охлади, преди да го нарежете и поднесете.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Свинско с гъби. Салата.

Поднесете вкусните кето ястия от свинско с гъби със свежа зеленчукова салата от нашите предложения.

 

Ако тези предложения за свинско с гъби са ви харесали, можете да разгледате още здравословни рецепти в секцията „Рецепти“ в нашия блог. За ползите от консумацията на спанак, основен герой при овкусяването на салатите, можете да научите повече от статията по темата в блога ни.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Сподели тази статия, избери платформа!

За автора:

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Един коментар

  1. Наташа Чантова 25.06.2021 в 21:41-Отговори

    Много ми допадат рецептите ! Със сигурност ще ги направя ! Благодаря за помощта ви !

Оставете коментар

Go to Top