Свинско с гъби – 2 сочни кето рецепти

Обновена: 07.11.2024|
Свинско с гъби кето

Днес сме в кухнята, за да приготвим свинско с гъби – засищащо и апетитно ястие за обяд или вечеря.

Месото е богат източник на полезни хранителни вещества, особено на белтъчини. Гъбите са вкусни и засищащи, а спанакът е чудесен източници на калций, магнезий и други микроелементи, подпомагащи здравето ни.

Представяме ви две нисковъглехидратни рецепти за свинско с гъби в кремообразен сос и пълнено свинско филе с гъби и спанак, които са идеални за кето диета.

 

Кето рецепта за кремообразно свинско с гъби

Пригответе си за обяд или вечеря свинско с гъби – вкусно и кремообразно ястие, което е с ниско съдържание на въглехидрати. Сметановият сос дава сочност и приятен вкус на свинските пържоли. Ястието се приготвя за по-малко от час.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
40 минути 4 6,3 г

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли без кост
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 230 г гъби печурки (или пачи крак, ако са в сезон)
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 240 мл готварска сметана
  • 120 г сирене пармезан, настъргано
  • 1 ч. л. сушен риган
  • червен пипер на люспи
  • 100 г бейби спанак
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Овкусете свинските пържоли от двете страни със сол и черен пипер.
  2. В голям тиган на умерен огън загрейте маслото. Запържете свинските пържоли до златисто от двете страни, след което ги прехвърлете в чиния. Запазете ги топли, като ги покриете.
  3. Сложете нарязаните гъби в тигана и ги запържете, докато омекнат за около 5 минути. Овкусете с чесън на прах, разбъркайте и продължете да готвите още 1 минута.
  4. Излейте готварската сметана, добавете настъргания пармезан, ригана и червения пипер. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  5. Оставете соса да къкри и гответе, докато се сгъсти (за около 3 минути).
  6. Добавете бейби спанака и продължете да готвите, докато омекне (още 2 минути).
  7. Върнете свинските пържоли в тигана и гответе, докато се затоплят.
  8. Сервирайте вкусното ястие свинско с гъби, като поръсите с пресен магданоз.

За ползите от консумацията на спанак, основен герой при овкусяването на салатите, можете да научите повече от статията по темата в блога ни.

 

Пълнено свинско с гъби на фурна

 

Купа с гъби. Гриловани зеленчуци.

 

Крехко свинско филе, пълно с ароматни запържени гъби в кремообразен сос от кокосов крем. Запържено на тиган и запечено до златисто във фурна. Това ястие е перфектно за един празничен обяд или вечеря.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
30 минути 4 2 г

Необходими продукти:

  • 450 г свинско филе
  • 5 парчета бекон
  • 100 г спанак
  • 120 г гъби по избор, най-добре печурки
  • 60 г кокосов крем
  • 4 с. л. краве масло Гхи или кокосово масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220 градуса.
  2. Направете дълбок разрез по дължината на свинското филе, така че да се получи пеперуда (не режете докрай). Отворете месото като книга.
  3. Обработете свинското месо с чукче, за да го направите по-тънко и крехко, подходящо за пълнене.
  4. Поставете резенчетата бекон върху крехкото месо, за да го покриете отгоре.
  5. Разтопете кравето масло Гхи и запържете гъбите за 2-3 минути, като разбърквате, за да не загорят.
  6. Добавете кокосовия крем и подправете на вкус.
  7. Прибавете спанака в тигана с гъбите и гответе, докато омекне.
  8. Изсипете сместа от спанак и гъби върху свинското месо и бекона. Навийте плътно на руло и закрепете с клечки за зъби или канап за готвене.
  9. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  10. Разтопете останалото краве масло Гхи в тиган на силен огън.
  11. Запържете месото за 1-2 минути на страна, след което поставете в загрятата фурна.
  12. Изпечете свинското месо за 20-25 минути или до готовност. Оставете за 4-5 минути да се охлади, преди да го нарежите и поднесете.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Свинско с гъби. Салата.

Поднесете вкусните кето ястия от свинско с гъби със свежа зеленчукова салата от нашите предложения.

 

Ако тези предложения за свинско с гъби са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Рецепти“ в нашия блог. Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Наташа Чантова 25.06.2021 at 21:41 - Отговор

    Много ми допадат рецептите ! Със сигурност ще ги направя ! Благодаря за помощта ви !

Оставете коментар

Go to Top