Мазнините и протеините са важна част от кето диетата, затова днес си приготвяме едно ястие, богато именно на тези енергийни източници – крехко свинско на конци.

Рецептата може да се превърне не само в питателен обяд или вечеря, но и да се добави като съставка в кето бургер, например.

Вижте как майсторски да си приготвите дърпано свинско на конци в следващите редове.

 

Рецепта за крехко свинско на конци

Рецептата за крехко свинско на конци се превърна в абсолютен фаворит в нашата кето кухня, защото е толкова апетитно, сочно, ароматно и много вкусно. Опитайте и се убедете сами!

keto 02
keto 01

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
10 минути подготовка + 4 часа готвене 4 по-малко от 1 г въглехидрати, 56,43 г протеин, 22,86 г мазнини

Необходими продукти:

  • 1,2 кг свинска плешка
  • 200 мл вода или бульон по избор
  • ½ ч. л. червен пипер
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • ½ ч. л. кимион
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 1 с. л. краве масло Гхи

Начин на приготвяне на рецептата за свинско на конци:

  1. Загрейте фурната на 150 градуса.
  2. Измийте и подсушете добре свинската плешка.
  3. Направете микс от подправките и натрийте добре месото с тях.
  4. В тиган загрейте маслото Гхи и запечатайте плешката от всяка страна. При запечатването е много важно да обръщате месото на всяка минута, като общото време, в което можете да го държите в тигана, е, максимум, до 3 минути. Ако го правите на висока температура, можете да го намалите и до минута на страна.

Запечатването се прави с цел да се получи карамелена коричка, която да задържи соковете вътре в месото и да го направи по-сочно.

  1. Когато е готово, прехвърлете в тавичка, налейте водата или бульона, и покрийте с алуминиево фолио. Ако имате капак, с който да покриете съда, можете да го използвате също.
  2. Месото се пече в продължение на 3 часа, за да стане много крехко. След това махате фолиото (и капака) и печете още около 1 час. Към края на готвенето свинското само ще започне да се разпада на конци.
  3. Когато времето изтече, извадете месото и оставете да почине за 10-ина минути, след което го „раздърпайте“ с вилица, за да се получат „конците“.
  4. Поднесете крехкото свинко на конци с някои от нашите предложения за гарнитура, които ще откриете малко по-надолу, в следващите редове.

Ако притежавате уред за бавно готвене (slow-cooker или crock-pot), използвайте него за приготвяне на месото. Ще стане много по-лесно и ще се сготви, без да се налага да го наблюдавате постоянно и да се притеснявате дали ще е достатъчно крехко.

Други предложения, подходящи за кето и нисковъглехидратно хранене, ще откриете в кулинарната ни книгата “Кето фантазии“. Още рецепти ще откриете и в най-новата ни кулинарна книга – “Кето фантазии 2“, където имаме цял раздел посветен на месните ястия, наречен “Шефът в кухнята“.

Кето фантазии 31.62лв.
Краве масло Гхи18.40лв.38.00лв.
320мл750мл

 

Идеи за гарнитури към свинско на конци

 

Крехко свинско на конци. Кашкавален карфиолен ориз.

 

По желание можете да добавите една от следните гарнитури към вашето свинско на конци:

Други предложения със свинско месо, които ще откриете при нас:

 

Защо свинското месо е подходящо за кето режим на хранене?

Както всяко месо, свинското е изключително подходящо за кето режим на хранене, тъй като се състои от много протеини, малко мазнини и никакви въглехидрати.

То съдържа и множество важни витамини и минерали. В 100 г свинско месо откриваме:

Освен това месото е сочно и с него лесно можете да си приготвите бърз обяд или вечеря – увито във фолио и изпечено на фурна, на скара или под формата на шишчета.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето меню. Свинско на конци.

В случай, че предпочитате пилешкото месо във вашето меню, пригответе си сочни пилешки бутчета на фурна.

 

Ако нашето предложение за крехко свинско на конци, подходящо за кето диета, ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!